'Günebakan Yerel Yönetim Hizmet Ödülleri'ne layık görüldüler

Çorlu Belediyesi'nin kültürel projeleri "Osmanlı Belgelerinde Çorlu Kitap Serisi" ile "Tanık Belgeseli", Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği (TRAKYAKENT) tarafından düzenlenen "Gün

Çorlu 20.02.2019 16:32:00 0

Çorlu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün bir çalışması olan  “Osmanlı Belgelerinde Çorlu”, "Osmanlı Belgelerinde Çorlu - Nüfus Defterleri" ve "Osmanlı Döneminde Çorlu - Temettuat Defterleri" isimli tarih-araştırma eserleri, Günebakan Yerel Yönetim Hizmet Ödülleri’nde Tarihe Saygı Özel Ödülü’nü kazanırken, “Tanık” isimli bir belgeseli ise İç Göç ve Uyum Özel Ödülünü kazandı.

 

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRDİK

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, “Göz kamaştırıcı gelişimiyle herkesi hayran bırakan, memleket kavramının tam hakkını veren, farklı yörelerden göçle gelen vatandaşlarıyla kültür ve tarih harmanı bir kent olan Çorlu’muzun zenginliğini gözler önüne sermek, gelecek nesillere Çorlu'nun tarihi hakkında kaynak olacak eserler ortaya koymak için yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde hayata geçirdiğimiz “Osmanlı Belgelerinde Çorlu” kitap serimiz ile “Tanık” adlı belgeselimiz sayesinde karşınızda olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

“HER ZAMAN ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ”

 

Malkara Belediyesi ise, Tarımsal Hizmetler Kategorisinde Malçlı Çilek Yetiştiriciliği projesi ödül almaya laik görüldü. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul yaptığı açıklamada; “Tarımsal alanda hayata geçirdiğimiz bir projemizin daha ödülünü teslim aldık. Kırsal Mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın kalkınması için Malkara Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanındayız. Alternatif tarım ürünleri ile ürün çeşitliliği sağlayarak üreticimizin gelirini artırma çalışmalarımız devam etmektedir. Belediyemiz imkânları dâhilinde üreticilerimize destek olarak hemşerilerimizin refahı için her alanda gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10