Uluslararası arenada ülkemizi temsil edecekler

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nde Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Dairesi Başkanı Mücahit Akgün, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri AraştırmasÄ?

Tekirdağ 20.02.2019 18:06:00 0
Uluslararası arenada ülkemizi temsil edecekler

Sınava girecek olan sınıfları ziyaret ederek uluslararası arenada ülkemizi temsil edecek öğrencilere sınav hakkında bilgi veren ve onlara olan güvenini dile getiren MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nde Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Dairesi Başkanı Mücahit Akgün, öğretmenler odasında da öğretmenlerle bir araya geldi.

 

ÇOK ŞANSLILAR

 

Öğretmenlere öğrencileri hazırlayarak Türkiye sıralamasında büyük pay sahibi olacakları için çok şanslı olduklarını matematik ve fen eğilimlerini ölçme sınavı olmasına rağmen diğer disiplinleri de yakından ilgilendirdiğini, okuduğunu anlama ve yorumlamanın TIMSS sorularını kavramada etkisinin büyük olduğunu vurguladı. Akgün ayrıca öğrencilerin sınava zaten hazır olduğunu, yapmaları gerekenin sadece kaygı düzeylerini normal seviyede tutup, sınavı ciddiye alarak var olan potansiyellerini ortaya koymak olduğunu belirtti.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10