BAL'da zirve yarışı kızıştı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) 18. hafta geride kalırken, lider Edirnespor İstanbul deplasmanında en yakın takipçisi ile oynadığı sezonun en önemli maçlarından birinde puanla dönerek 3 puan farkını k

21.02.2019 12:45:00 0
BAL

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 18.hafta karşılaşmaları oynanırken, yedi karşılaşmanın dördü beraberlik ile sonuçlandı.

 

EDİRNESPOR BİR PUANLA KAPATI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11'inci haftanın zirve mücadelesinde lider konumundaki Edirnespor yakın takipçisi Modafen'le deplasmanda karşılaştı. İstanbul Alemdağ Stadyumu'nda oynanan maçta ligin zirvesindeki iki ekip kozlarını paylaştı.  Maça hızlı başlayan Edirnespor karşılaşmanın 2’inci dakikasında Uğur Kapısız ile bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Edirnespor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. İlk devresi Edirnespor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresine hızlı başlayan ev sahibi ekip Modafenspor 48’inci dakikada bulduğu golle skoru eşitledi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

BİGA’DAN BİR PUANLA DÖNDÜK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta mücadele eden 1911 Çerkezköy Doğanspor 18.hafta karşılaşmasında deplasmanda Bigaspor’a konuk oldu.  Karşılaşmanın 18.dakikasında sağ kanattan gelişen Bigaspor atağında Kubilay’ın ortasında Sefa’nın vuruşu üstten auta çıktı. Temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ilerleyen bölümlere doğru kanatlardan etkili hücumlar geliştirdi. Maçın 29’uncu dakikasında sol kanattan gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında Bayram’ın ortasında topla buluşan Yunus’un vuruşunu Bigaspor kalecisi Taner aynı güzellik ile çıkardı. 38’inci dakikada 1911 Çerkezköy Doğanspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Halim’in şık pasıyla buluşan Bayram’ın vuruşunu kaleci Taner kontrol etti. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. Karşılaşmanın ikinci devresinin ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçildi. Maçın 61. dakikasında Kubilay ve Burhan’ın organize geliştirdiği atakta Mehmet’in vuruşunda, kaleci Hamdi topu kontrol ederek kurtardı. 80’inci dakikada 1911 Çerkezköy Doğanspor etkili geldi. Sağ kanattan gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında Pule Fransis’in pasında Kadir Muharrem önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Karşılaşmanın 89’uncu dakikasında ise ev sahibi ekip Bigaspor Kubilay’ın yerde kalmasıyla penaltı bekledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan da gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. 1911 Çerkezköy Doğanspor puanını 16, Bigaspor ise 28 yaptı.

 

ÇORLUSPOR 1947 YÜKSELİŞTE

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grup 18.hafta karşılaşmasında Çorluspor 1947 Çorlu General Basri Saran Stadyumunda Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. Taraftarının desteğini arkasına alan Çorluspor 1947 arzuladığı golü bir türlü bulamadı. Karşılaşmanın 35’inci dakikasında gelişen Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’de topla buluşan Serdal Öz düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçirdi. Karşılaşmada mağlup duruma düşen Çorluspor 1947 kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında gelişen Çorluspor 1947 atağında topla buluşan Tugay topu ağlara göndererek skoru eşitledi.  Karşılaşmanın ilk devresi karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlanırken, ikinci devre Çorluspor 1947 ataklarını sıklaştırdı. 65’inci dakikada gelişen Çorluspor 1947 atağında Gökhan Yılmaz’ın ceza sahası içine gönderdiği top savunma oyuncusu Kaan Yüksel’in eline değdi. Bu pozisyonda Kaan Yüksel ikinci sarı karttan kırmızı kart görürken, topun başına geçen Gökhan Göz topu ağlara göndererek Çorluspor 1947’i öne geçirdi. Rakibinin on kişi kalmasını iyi değerlendiren Çorluspor 1947 kalan dakikalarda farkı açmaya çalıştı. 70’inci dakikada Tugay kendisinin ikinci ve takımının üçüncü golünü atarak takımını rahatlattı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çorluspor 1947’nin 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Çorluspor 1947 bu galibiyet ile puanını 20 yaparken, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise 31 puanda kaldı.

 

KARTALSPOR BİR PUAN ALDI

 

Orta sıralarda mücadele eden Uzunköprüspor ise evinde şampiyonluk hesapları yapan Kartalspor’u konuk etti. Maça galibiyet parolası ile başlayan rakibi karşısında kontrollü bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip Uzunköprüspor geliştirdiği sağlı sollu ataklarla istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Uzunköprüspor puanını 22 yaparken, Kartalspor ise 37 puanla üçüncü sırada ki yerini korudu.

 

TEKİRDAĞSPOR KAYIP

 

Ligde kalma mücadelesi veren Tekirdağspor deplasmanda ise şampiyonluğun bir diğer iddialı ekibi Yeşilköyspor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan ev sahibi ekip Enver’in ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Maçın 32’inci dakikasında ise Enver Beyazıt’ı ceza sahasına girerken düşüren düşürün Tekirdağspor’dan Bülent Kancıoğlu direk kırmızı kart ile oyundan atıldı.
Rakibinin on kişi olmasını iyi değerlendiren ev sahibi ekip 55’inci dakikada ise Bektaş Berk’in golüyle farkı ikiye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat oyununu sürdüren Yeşilköyspor 66’ıncı dakikada Samet Mert ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Yeşilköyspor puanını 34 yaparak dördüncü sıradaki yerini korurken, Tekirdağspor ise 23 puanda kaldı.

 

DARDANEL TEK GOLLE GÜLDÜ

 

18.hafta karşılaşmasında Çanakkale Dardanelspor evinde Adaspor’u konuk etti. Müsabakanın ilk dakikalarında Dardanelspor daha ofansif kontrollü bir oyun tercih ederken, konuk Adaspor ise savunma anlayışını tercih etti. Maçın ilk tehlikeli atağı Adaspor’dan geldi. 22.dakika da güzel çalımlarla ceza sahasına giren Muhammet Demir sol ayağı ile güzel bir please vuruşu yaptı. 90 diye tabir edilen yere giden topu kaleci Tevfik mükemmel bir refleks ile çıkardı.  34.dakikada Dardanelspor yarı alanından hızla çıkan Sinan ceza sahasına güzel ortaladı. Abdülbasit Adam’ın gelişine vuruşu farklı şekilde auta çıktı. Dakikalar 41’i gösterdiğinde Dardanelspor golü buldu. Bu dakikada ev sahibi takım adına Hüseyin yarı alanı hızla geçip topu Furkan’a aktardı. Ceza sahasına güzel çalımlarla giren Furkan yerden düzgün bir vuruş yaparak topu Davud’ın solundan ağlarla buluşturdu ve ev sahibi Dardanelspor 1-0 öne geçti. İlk yarıya 3 dakika ilave edilirken kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Dardanelspor’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının henüz ilk saniyelerinde Dardanelspor Selim ile yüzde yüzlük bir golden oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çanakkale Dardanelspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

DERBİYİ KAVAKLISPOR KAZANDI

 

Ligin dibinde yer alan İki Kırklareli takımının mücadelesinde gülen Kavaklıspor oldu. Ligde puanı bulunmayan rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan Kavaklıspor karşılaşmadan da 3-1 galip ayrılarak puanını 12’ye yükseltti. Karşılaşmadan mağlubiyet ile ayrılan İstasyonspor ise 18’inci maçında da puanla tanışamadı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10