Deri sektöründe üniversite - sanayi işbirliği sağlanacak

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli ve Anabilim Dalı

Çorlu 21.02.2019 13:35:00 0
Deri sektöründe üniversite - sanayi işbirliği sağlanacak

Deri sektöründe üniversite - sanayi işbirliğini pekiştirmek, ilgili alanda nitelikli istihdamı artırmak ve sektörel tümleşik eğitim protokolünü istişare etmek amacıyla düzenlenen ziyarette Çorlu TSO Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Manav, Çorlu TSO 4. Meslek Komite Üyesi Erhan Ayyıldız ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz de yer aldı.

 

DESTEK VERECEĞİZ

 

Deri sektöründe üniversite-sanayi işbirliğinin uygulanması ve geliştirilmesi, kurumlar arası sinerjinin artırılması adına üniversite ile iş dünyası arasında koordinasyon noktasında gerekli desteği Çorlu TSO olarak vereceklerini kaydeden Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, “Bu kapsamda; üniversite-sanayi işbirliğine destek veren Ege Üniversitesi'nin konusunda uzman öğretim üyeleri ile sanayicilerimize ait mevcut projelerin geliştirilmesi, yeni istihdamlar yaratılması, yeni projelerin değerlendirilmesi, özellikle deri sanayine yönelik Ar-Ge çalışmalarının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla görüş birliği sağlanmıştır” dedi.

 

İSTİŞARELERDE BULUNULDU

 

Aynı heyet daha sonra Çorlu Meslek Yüksekokulu ve Çorlu Deri Karma Organize Sanayi Bölgesine de ziyarette bulunarak Deri sektöründe Üniversite-Sanayi İşbirliğinin uygulanması konusunda istişarelerde bulundular.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10