TEDER yönetiminden Vali Yıldırım'a ziyaret

Trakya Engelli Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği (TEDER) Başkanı Ahmet Murat Sarılarlı ve TEDER Yönetimi, S.S. Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatifi Başkanı Fatma Çaylalı ve kooperatif kur

Tekirdağ 21.02.2019 14:33:00 0
TEDER yönetiminden Vali Yıldırım

Valilikte gerçekleşen ziyarette TEDER Başkanı Sarılarlı, Vali Aziz Yıldırım’a TEDER ve S.S. Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatifi ortaklığıyla yapılan “Karacakılavuza Can Veren Kadınlar Projesi”ni tanıttı. Ziyarette konuşan Vali Yıldırım; “Şehirlerimizin engelliler tarafından kullanılabilir olması, kamu binalarının ve diğer binaların da engelliler tarafından kullanılabilir olması lazımdır. Bu konuda bilinç artıyor. Devlet olarak bizde, şehirlerimizi engelliler için erişilebilir hale getirmeye çalışıyoruz.’’ şeklinde konuştu.


‘’KAMU BİNALARI ENGELLİ VATANDAŞLARA UYGUN OLMALI’’ 


Vali Yıldırım, ‘’Engellilerimiz için engelleri ortadan kaldırarak engelli olmayan insanlarla birlikte hiçbir sıkıntı çekmeden yaşayabileceğini, günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği hale getirmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de en büyük görev bizlere düşüyor, hepimize düşüyor. Sizin gibi derneklerin de toplum hayatına katılarak taleplerinizi devam ettirmeniz gerekiyor.’’ ifadelerini kullandı. Kamu binalarının engelli vatandaşlarımıza uygun olması gerektiği konusunun da altını çizen Yıldırım, ‘’Bizler kamu binalarını engellilerin kullanımına uygun bir şekilde dönüştürmeye gayret ediyoruz. Yeni yapılan yapılarda, bu konulara dikkat etmeye gayret ediyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde bu bilinçlenme daha fazla olacaktır.’’ dedi.
 

ENGELLİ İNSANLAR, ENGELSİZ İNSANLARA EMANETTİR’’

Vali Aziz Yıldırım konuşmasını sonlandırırken engelli vatandaşlarımıza, ‘’Ama sizlerin mutlaka toplum içerisinde olması lazımdır. Bütün zorluğuna rağmen… Hiç kimse güçlü olduğuna, engelsiz olduğuna güvenmesin. Her an, her şey herkesin başına gelebilir. “Engelli insanlar, engelsiz insanlara emanettir.” mesajını verdi. Ziyarette Vali Aziz Yıldırım’a günün anısına Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatifi tarafından Vali Yıldırım’ın adını taşıyan  Karacakılavuz el dokuması  kilim hediye edildi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10