Dönmez: Benim projelerimi uyguluyorlar

Demokratik Sol Parti Çerkezköy Belediye Başkan adayı Metin Dönmez bugün düzenlenen aday tanıtım toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kendi projelerinin bir kısmını Eski Belediye BaşkanÄ?

Çerkezköy 22.02.2019 17:27:00 0
Dönmez: Benim projelerimi uyguluyorlar

DSP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez bugün 14.00-15.00 saatleri arası Yemek Dünyası’nda düzenlediği yemekte belediye meclisi üyelerini basına tanıttı.

 

 

 

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

 

Bugün meclis üyesi tanıtma töreninde konuşma gerçekleştiren DSP Çerkezköy Belediye Başkan adayı Metin Dönmez “ Sözde ben Demokratik Sol Parti’den, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayıyla anlaşarak aday çıkmış, sözde son 10 gün kala istifa edecek ve oylar tekrar mecburen CHP’ye kayacak. Ben de şaşırdım yalanın bu kadarına da pes diyorum. Böyle olmasının üzerine bazı meclis üyesi arkadaşlarımız inanmışlar ortada kalırsınız gibilerinde geri çekildiler. Bizde bir algı operasyonu olan meclis üyelerimizi eksik yaptık. Ama şuanda gördüğünüz gibi bu listenin içerisinde herhangi bir arkadaşım hakkında gerçekten emekçi değil, gerçekten laf olsun diye gelmiş bir kişi dahi varsa ben yarın istifa ediyorum. Benim listem, benim çalışma arkadaşlarım, yüreklerimle emeklerimle, halkla beraber Çerkezköy’de iktidar almak için yola çıktı” diye konuştu.

 

 

 

 

BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINI LİSTELERİNİ ELEŞTİRMEK BENİM HADDİME DEĞİL

 

Dönmez belediye başkan adaylarının meclis listelerini eleştirmenin haddi olmadığını da belirterek, “Ama kamuoyu tartacaktır. Bakacaktır. Kimler parayla yola çıkmıştır, kimler yürekli olanla yola çıkmıştır. Onun kararını halkımız 31 Martta kararını verecektir. Bakın benim partimin kurucu lideri sayın rahmetli Bülent Ecevit, vatan aşkıyla namusunla şerefinle bu ülkede başbakanlık yapmış, çalışma bakanlığı yapmış, Kıbrıs Fatihi olmuş, emperyalistlere kafa tutmuş bir liderdi” dedi. Üstü kapalı bir şekilde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren Dönmez “ Bir başkan adayı düşünün aday olduğu partinin liderinin bir fotoğrafını hiçbir yere koyamıyor. Bir başkan adayı düşünün aday olduğu siyasi partinin amblemlerini dahi arabalarına, afişlerine koymuyor. Sonra çok baskı sonucu koydu. Kardeşim partinden utanıyorsan liderinden utanıyorsan, ortaya herkesin başkanı diye çıkmışsın doğrudur, bizde herkesin başkanıyız ama istifa et partinden de bağımsız çık en azından daha dürüstçe hareket etmiş olursun.  Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada da ‘bu seçim gücünü milletten alanların benim ve arkadaşlarım arasında geçecek’ demiştir. AK Parti Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva ticarette ailesi ile birlikte müthiş başarılara imza atmış, Çerkezköy’de kalitesini yükseltmiş, yurt dışına kadar, hava alanları sahip olan bir kişidir. Maddi durumu da iyi olduğu için seçimde harcama yapar, Bu kimi ilgilendiriyor. Madem gücünü milletten aldın o zaman millete hesap ver. Benim sosyal demokratları böldüğümü söylüyorsun. ‘Çerkezköy’de Metin Dönmez Vahap Akay’a seçim kaybettirecek. Süleyman Kozuva’ya çalışıyor hatta ondan para almış’ diyorlar. Halk gelecek, hizmet gelecek. İşte o hizmeti Çerkezköy’e getirecek arkadaşlarda buradalar” dedi.

 

 “HALKIMIZA SORACAĞIZ”

 

Çalışma ofisi bulamadığını kaydeden Dönmez “ Hepsi kapatılmış. İktidar olmak için halkın gücü olmak için para gerekmiyor. Yürek gerekiyor, dürüstlük gerekiyor, oda bizde fazlasıyla var. Halk ona gereken cevabı veriyor. Ben geçmiş dönemdeki bütün belediye başkanlarıma Vahap Akay’ı da dahil ederek teşekkür ediyorum. Hepsi Çerkezköy’e hizmetle çalışmışlardır. Herkes yapılanın üstüne bir şey daha yapmıştır. Kimse bozmak için gelmez. Ben daha iyisini yapacağım. Ekibimle Çerkezköy’e geçmiş dönemde hazırladığım projelerimin bir kısmını Ali Ertem yaptı, bir kısmını Büyükşehir belediye başkanımızla beraber Vahap Bey yaptılar. Ama  hala o projede yapılmayan eksiklikler var. Bir kere onları yapacağım. Kimsenin yaptığını bozacak halimiz yok. Ben daha 2008 yılında belediye başkan aday adayı iken Cumhuriyet Halk Partisi’nden, tarihte 18 Temmuz’du, projeler hazırlamıştım. Bazı o projeleri kitapçığa döktüm. Aday olunca da bunları genişletip kitapçığa döktüm. Projelerimde belli saatlerde Atatürk Caddesi’nin trafiğe kapatılması vardı. Atatürk heykelinden altı yol kavşağına kadar gecenin belli saatinde trafiğe kapatılması, gündüz açılması, yani halkın bir gezi alanı hale getirilmesi projelerimin içinde vardı. Onun yerine tek yön yapıldı. Seçildiğim takdirde ilk işim tek yön uygulamasını halka sormak ve bir referandum yapmak olacak. Çerkezköy’e ne yapılması gerekiyorsa Çerkezköylülere soracağız, dürüstçe namusumuzla ranta bulaşmadan Çerkezköy’ü daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için emeğimizi ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10