"DOĞABOŞLUKSEVMEZ" sergisi görücüye çıktı

Resim sanatçıları Hakan Esmer, Erhan Lanpir ve Cemalettin Yıldız'ın eserlerinin yer aldığı "DOĞABOŞLUKSEVMEZ" sergisi, Bisanthe Sanat ve Tasarım Galerisi'nin ev sahipliğinde sanatseverlerin

Süleymanpaşa 26.02.2019 15:55:00 0

Üç sanatçının eserlerinden oluşan “DOĞABOŞLUKSEVMEZ” isimli sergi açılışına soğuk havaya rağmen sanatseverler ilgi gösterirken, sanatçılar eserleri ile ilgili merak edilenleri ziyaretçilerle paylaştı.

 

SANATSEVERLERİ SERGİMİZE BEKLİYORUZ

 

Belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile sanatseverlerin katıldığı sergi açılışında, konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Sanat insana insan olduğunu farklı yollarla hissettiren en etkili yol. Biz kentimizde 5 yıldır olduğu gibi sanatın her türüne duyulan ihtiyacı giderebilmek için çalışıyoruz. “DOĞABOŞLUKSEVMEZ” sergisi, üç sanatçımızın ortak projeleri. Kendilerini ve eserlerini burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Sanatseverleri sergimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

SANATÇILAR SERGİYLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI

 

Sanatçılardan Hakan Esmer, “Bu sergide grafik ağırlıklı üç arkadaşımızın eserleri var. Yaklaşık 30 eserin yer aldığı bu sergide ben de 14 eserimi sergiliyorum. Tekirdağlıların sanata olan bakış açısı ve sergiye ilgisi bizleri mutlu ediyor,” ifadelerini kullanırken, Erhan Lanpir ise, kendilerinin sergide plastik olanaklarla, çizgi, leke, doku gibi elementlerle boşluğu değerlendirmeye ve kendi nesneleriyle işlemeye çalıştıklarını kaydetti.

 

TEKİRDAĞLILARIN GÜLER YÜZÜNDEN ESİNLENDİM

 

Tekirdağlıların ilham verdiği Portreler serisi ile sergiye katılan Cemalettin Yıldız ise “Tekirdağ’a ilk geldiğimde burada karşılaştığım insanların güler yüzlerinden çok etkilenmiştim. Tekirdağlıların güler yüzünden esinlenerek Portreler serisini ortaya çıkardım. Onların mutluluğunu eserlerimde yüksek baskı tekniği ile yeniden canlandırmaya çalıştım” diye konuştu.

 

Haber: MAyil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10