'Bir Sınıf Donat Adını Yaşat'

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Bir Sınıf Donat Adını Yaşat' kampanyası kapsamında Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi'nde Çemobsan Metal  ve Plastik  Sanayi Ticaret Li

Çerkezköy 1.03.2019 14:58:00 0

Bugün saat 10:30’da düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ilçe milli eğitim şube müdürleri Yusuf Hayri, Yılmaz Oğur,  Seval- Ahmet Çetin çifti ve ailesi, Çetin Group yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.  

 

 

“21. YÜZYIL BECERİLERİ İLE DONATILMIŞ BİREYLERE İHTİYAÇ DUYMAKTADIR”

 

Törende konuşan Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi Müdürü Fahrettin Karaman, “STEM disiplinler arası bir öğretim yaklaşımıdır. Science-Fen Technology-teknoloji, Enginieering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesinde ortaya çıkan bir kavramdır. Farklı bir bakış açısıyla STEM, teorik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesi yani yeni ürün ortaya koyulmasına STEM denir. İçerisinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimlerini karşılamak için 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. 21. yüzyılda ülke olarak gelişmek için ve liderlik edebilmek için bu becerilerden yaranılması gereğini ortaya koymaktadır. Dijitalleşen dünyada gelişmiş ve strateji geliştiren ülkelerin sömürüsünde kalmamak için tüketici bireylerden çok üretici bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.21. yüzyıl becerilerini uygun bireylerin yetiştirilmesi ve tüketici bireylerden çok üretim odaklı bireylerin yetişmesine olanak sağlanır. Yaklaşık maliyeti 100 bin TL olan bu atölyeyi  okulumuza kazandıran Çemobsan Metal  ve Plastik  Sanayi Ticaret Limited Şirketi adına hayırsever Furkan Atakan Çetin’e çok teşekkür ederim. Öğrencilerimizin okuma alışkanlığını arttırmak ve içerisinde internet hizmeti olan,dijital kitap içerikleri ile (e-kitap,Z kitap) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek yaklaşık maliyeti 40 bin TL olan Z kütüphaneyi okulumuza kazandıran Schott Orim Cam Ticaret Anonim Şirketi’ne çok teşekkür ederim”dedi.

 

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

STEM Robotik Kodlama Atölyesi ve Z kütüphane açılış kurdelesini Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tekirdağ Milli Eğitim İl Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Hayri, Yılmaz Oğur, Hayırsever Seval-Ahmet Çetin çifti ve çocukları Furkan Atakan Çetin, hayırsever Sevgi Salgar, Schott Orim Cam yetkilileri hayırlı olsun dilekleriyle kestiler.

 

 

PLAKET VERİLDİ

 

Kurdele kesimi sonrası STEM robotik kodlama atölyesini okula kazandıran Çemobsan Metal  ve Plastik  Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Schott Orim Cam Ticaret Anonim Şirketive  bir süre önce okula biyoloji laboratuarı kazandıran Hayırsever Sevgi Salgar  Gürgen’e plaket verildi.

 

 

ÇALIŞMALAR GEZİLDİ

 

Ardından STEM Kodlama Atölyesi, biyoloji laboratuarı ve Z kütüphanesi gezildi. Kaymakam Abban ve İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan’a Okul Müdürü Fahrettin Kahraman bu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10