Aksakal: DSP Türk Milleti'nin umut kapısı haline geldi

Düzenlemiş olduğu Trakya turu kapsamında bugün Çerkezköy'e gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez'in seçim bürosunun açılışını yap

Çerkezköy 5.03.2019 18:04:00 0
 Aksakal: DSP Türk Milleti

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal bugün yapmış olduğu Trakya turunda ilk olarak Ergene’yi ziyaret etti.  Ergene’de  seçim bürosunun açılışını yapan DSP Lideri Aksakal, ardından saat 14.00’te Çerkezköy’e gelerek DSP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez’in Gazi Osman Paşa Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’ndeki seçim bürosunun açılışına katıldı.

 

 

 

DSP GELİYOR

 

Açılışta DSP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez ve partililerle birlikte güvercin uçuran Önder Aksakal,  “31 Mart yerel seçimleri tüm hızıyla yaklaşıyor. Demokratik Sol Parti olarak tüm Türkiye’de partimizin ilkelerini, Cumhuriyetin ve Atatürk’ün ilkelerini tam anlamıyla hayata geçirmek için yerel yönetimlerden başlayan bir programımız var. Seçim bildirgemizin adını Cumhuriyet Kent Umudun Projesi olarak koyduk. 17 yıldır AK Parti iktidarıyla birlikte onu ayakta tutan parlamentodaki muhalefet partilerinin el birliğiyle Cumhuriyet’in bütün değerleri örselendi, Atatürk ilke ve devrimleri ortadan kaldırılıyor. Büyük bir zafiyet yaşanıyor. Toplum artık o Türk kültürünü unutur hale geldi. Bizlere kendi kültürümüzü, benliğimizi unutturmaya çalışıyorlar. Bu toprakların sahibi olan bizleri 1071 ile sınırlamaya çalışıyorlar. Bu topraklarda on bin yıllık geçmişi olan Türk milletini hiç kimse ortadan kaldıramaz ve de yok edemez. Demokratik Sol Parti olarak buna müsaade etmeyeceğiz. 31 Mart’tan sonra bu iktidarın, bu kadar pervasız çalışmalarına, Türkiye’yi bu kadar sorunun içerisine sokmasına karşılık, onların karşısında adam gibi bir muhalefet partisi geliyor.  Onları da hizaya sokacak bir muhalefet partisi geliyor. DSP geliyor. Devleti 17 yıl önce bunlara biz teslim etmiştik, yeniden teslim alıp ayağa kaldırmak, başta yerel yöneticilerimizin olmak üzere Demokratik Sol Parti’nin boynunun borcudur. DSP Türk milletinin umut kapısı oldu” dedi.

 

DSP ÇERKEZKÖY’DE İKTİDARIN BAŞLANGICI VE İLK ADIMI OLACAK

 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Bu gün burada bu seçim bürosunun demokratik solcuların Çerkezköy’de iktidarının başlangıcı ve ilk adımı oluyor. Çerkezköy’ümüzü Metin Dönmez  kardeşimize ve sizlere emanet ediyoruz.  Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Cumhuriyet kent projelerini Çerkezköy’de Metin kardeşimizle birlikte yürüteceğiz. Çerkezköy’de güzel bir gelecek için güzel bir kent için Metin Dönmez kardeşimiz en iyi şekilde çalışacaktır ” dedi.

 

 HALKLA BİRLİKTE HAKÇA YÖNETİM İÇİN GELİYORUZ

 

Aksakal’ın ardından konuşan, DSP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez de, “Çerkezköy’de olduğu gibi bütün Türkiye’de Ak güvercin geliyor, gözün aydın Türkiye, gözün aydın Çerkezköy. Halkla birlikte, hakça yönetim için geliyoruz. Halk gelecek, rant gidecek. En büyük projemiz, bütün yönetimimiz boyunca halkımıza sormadan hiçbir iş yapmayacağız. İlk önce belediye binasındaki parmak izli asansörü kırıp atacağız, vatandaş belediye başkanını belediyeye girerken görecek. Bütün projelerimizi halkımızın katılımıyla yapacağız. Artık bırakın Çerkezköy’ün yakasını, dürüst insanlar gelsin” dedi.

 

YEŞİLİN ÖN PLANA ÇIKTIĞI ÇOK FARKLI BİR TEKİRDAĞ YARATACAĞIZ

 

Açılışta son konuşmayı DSP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaman yaptı. Yaman, “Tekirdağ genelinde, bütün ilçe belediye başkanlarıyla çok farklı bir Tekirdağ yaratacağız. Çok farklı bir Tekirdağ yöneteceğiz. Belediyenin imkanlarını en doğru en ekonomik şekilde kullanacağız. Savurganlık yapmayacağız. Tekirdağ’da bütün ilçelerimizde doğanın, yeşilin ön plana çıktığı, modern, düzgün kentleşmeler sağlayacağız ve yeşilin ön plana çıktığı çok farklı bir Tekirdağ yaratacağız” dedi. 

 

DSP TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN DEĞERİ OLACAK

 

Yapılan konuşmaların ardından hayırlı olması temennisiyle seçim bürosunun açılışını yapan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, partililerle birlikte seçim bürosunda gazetecilere açıklama yaptı.    Aksakal, “Demokratik Sol Parti 31 Mart seçimi sürecinde siyaset yapmak isteyen insanların, siyasetten haksız şekilde uzaklaştırılan insanların ve siyasetten şimdiki parlamentoda bulunan partiler nezdinde umudunu kesmiş olan Türk milletinin umut kapısı haline gelmiştir. Biz de Türkiye’nin geleceğine ilişkin demokratik sol politikalarımızı hayata geçirmek üzere yollara düştük. Vatandaşlarımızla, buluşuyoruz.  31 Mart seçimlerinde Demokratik Sol Parti, Türkiye’nin yükselen değeri olacak. Türkiye’nin ana muhalefetine talip bir parti olarak 1 Nisan’dan itibaren hızla çalışacağız” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU DEMOKRATİK SOL PARTİ’DİR

 

DSP Lideri Önder Aksakal, son günlerde bazı isimlerin CHP’den istifa ederek Demokratik Sol Parti’den aday olduğunun hatırlatılması  üzerine de, “Parlamentodaki partiler bugün  tek merkezden yönetilir durumda. 17 yıldır ülkeye kattıkları en ufak bir katkı yok, ülkeye bir kazançları olmadı. AK Parti iktidarını ayakta tutmaktan başka bir misyonlarının olmadığı görüldü. Artık toplum, önceki sene bir ittifak kanunuyla birlikte genel seçimlere götürüldü ve bir oldu bitti ile karşı karşıya kaldı. Daha sonra bu ittifak yapılanmasının esasen, partilerin içerisindeki yurtsever, demokrat, Atatürkçü, toplumun halkça yönetilmesine yönelik düşüncesi olan kesimlerin tavsiye süreci olarak görüldü, algılandı ve toplum buna tepki veriyor. Halkın İttifaklara karşı bir mücadelesi var. Bu mücadelenin de önünde Demokratik Sol Parti yürüyor. İttifak içerisinde bulunan partilerin hangisinden aday çıktıysa, karşısındaki Demokratik Sol Parti’ye desteğini açıklıyor” dedi.

 

ÇERKEZKÖYLÜLERİ DSP’NİN AK GÜVERCİNİN KANATLARI ALTINDA TOPLANMAYA ÇAĞRIYORUM

 

Aksakal konuşmasını şu sözleri ile noktaladı, “Çığ gibi büyüyen bir süreç yaşıyoruz. Partimize başka partilerden gelen çok sayıda arkadaşlarımız var. Partilerinden istifa ettikten sonra, ittifak partileri dışında kalan kesimde tek sol parti ve tek dürüst parti olarak Demokratik Sol Parti’nin kaldığını göreceklerdir. Onun için DSP’yi tercih ettiler. Biz de bunları değerlendirerek partimizin ilkelerine uygun gördüğümüz arkadaşları aday gösterdik. Çerkezköy’de de Cumhuriyet Halk Partisi’nden gelen  halkın sevdiği bir arkadaşımızı aday gösterdik. Metin Dönmez kardeşimizle birlikte Çerkezköy’ü hakça yöneteceğiz. Bütün Çerkezköylülere DSP’nin ak güvercininin kanatları altında toplanma çağrısı yapıyorum” diye konuştu. DSP  genel başkanı Önder Aksakal daha sonra partililerle birlikte kısa bir şehir turu yaptıktan sonra Çerkezköy’den ayrıldı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10