İlaç gibi galibiyet

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta erteleme karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Tekirdağspor'u konuk etti. Alt sıralardan kurtulma adına önemli maça çıkan temsilcimiz taraftar?

6.03.2019 18:11:00 0
İlaç gibi galibiyet

Bugün Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşmayı Osman Korkmaz yönetirken, yardımcılıklarını ise Hakan Adlı, Şerife Mutlu ve Engin Uğur yaptı. 1911 Çerkezköy Doğanspor karşılaşmaya Hamdi Yılmaz, Hilmican Taşdemir, Halim Mert, Can Karaman, Veysel Gökcan, Levent Kaya, Zeki Sinan Akkoyun, Pule Fransis Maraisana, Kadir Muharrem Pehlivan, Yunus Demir, Selim Gödebil kadrosu ile çıkarken, Tekirdağspor ise karşılaşmaya Berkan Tanrınıa, Bülent Kancıoğlu, Hakan Sofuoğlu, Enes Çiçek, Ekin Şahinkaya, Ergin Ersin, Hamit Can Mutlu, Mehmet Tosun, Hanefi Karahanlı, Cesur Urgun ve Joshua Ankamah ilk onbiri ile çıktı.

 

İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI

 

İki takım taraftarlarının da ilgi gösterdiği karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı atarlarla geçildi. Mehmet Tosun ile etkili olmaya çalışan Tekirdağspor karşısında 1911 Çerkezköy Doğanspor kontra ataklarla gol aramaya çalıştı. Karşılaşmanın ilk otuz dakikası orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, ilerleyen bölümlerde 1911 Çerkezköy Doğanspor kanatlardan gol aradı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı.

 

1911 ÇERKEZKÖY DOĞANSPOR ÖNE GEÇTİ

 

Karşılaşmanın ikinci devresinde Tekirdağspor önemli bir fırsat yakaladı. 49’uncu dakikada Ankamah’ın indirdiği topta Mehmet Tosun’un vuruşu üstten auta çıktı. Savunmada rakibine fazla pozisyon vermeyen 1911 Çerkezköy Doğanspor ilerleyen bölümlere doğru sol kanattan Halim ile etkili hücumlar geliştirdi. 56’ıncı dakikada gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Yunus kötü bir vuruş gerçekleştirdi. 58’inci dakikada 1911 Çerkezköy Doğanspor’da Selim’in yerine oyuna Ercan dahil oldu. 59’uncu dakikada 1911 Çerkezköy Doğanspor golü buldu. Kazanılan serbest vuruşta Halim’in ortasında Veysel’in indirdiği topu iyi takip eden Kadir Muharrem Pehlivan düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek 1911 Çerkezköy Doğanspor’u öne geçirdi.

 

 KONTROLÜ BIRAKMADI

 

Gelen golle birlikte büyük moral bulan 1911 Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koyarken, Tekirdağspor ise sağ kanattan hücumlar geliştirdi. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren 1911 Çerkezköy Doğanspor’da topla buluşan Ercan kötü bir vuruş gerçekleştirerek takımını ikinci golden etti. 73’üncü dakikada 1911 Çerkezköy Doğanspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Yunus’un geliştirdiği atakta ceza sahası içinde topla buluşan Pule’nin vuruşu kalecide kaldı.

 

PUANINI 20 YAPTI

 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takımda oyuncu değişikliklerine gitti. Uzatma dakikalarında maç boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Pule Fransis Maraisana direk kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Uzatmaların son dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Önemli maçtan üç puan ile ayrılan 1911 Çerkezköy Doğanspor puanını 20 yaparak yükselişini sürdürürken, Tekirdağspor bu mağlubiyet ile 23 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10