Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi tanıtıldı

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği kapsamında Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi'nin tanıtım toplantısı düzenledi.

Çerkezköy 7.03.2019 18:56:00 0
Trakya Dış Ticaret İstihbarat Merkezi tanıtıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda bugün 14.00-16.30 saatleri arası gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden Ticaret Uzman Yardımcısı Muhammed Emin Erkal, Ticaret Bakanlığı/Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdürlüğü/ Ticaret Uzmanı Zöre Akşahin Şimşek, İMMİB Genel Sekreterliği Ticaret Uzmanı Yasemin Lokmancı konuşmacı olarak katıldı.

 

 

 

YURT İÇİ VE YURT DIŞI FUAR DESTEĞİ VERİLİYOR

 

Programda ilk konuşmayı İMMİB Genel Sekreterliği Ticaret Uzmanı Yasemin Lokmancı yaptı. Lokmancı, İMMİB genel sekreterliği hakkında bilgi vererek,  “İMMİB olarak Türkiye’nin yüzde 25 ihracatını biz gerçekleştiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışı fuar destekleri de veriyoruz. Ayrıca çeşitli eğitim programlarımız kapsamında da eğitimler veriyoruz. İhracatçılarımızı ihracat konularında bilgilendiriyor ve doğru ve en iyi şekilde sorunsuz olarak ihracat yapmalarını sağlıyoruz” dedi.

 

 

 

İHRACAATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ

 

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzman Yardımcısı Muhammed Emin Erkal da ihracata yönelik devlet destekleri hakkında bilgilendirme yaptı. Erkal, “İhracata yönelik devlet destekleri olarak ihracatta hazırlık destekleri, pazara giriş belgeleri, pazarlama destekleri, pazar araştırması, fuara katılım ve yurt dışı birim, yüksek katma değere yönelik destekler olarak da tasarı, marka ve turquality destekleri verilmektedir. Bu destekler döviz kazandırıcı desteklerdir” dedi. Muhammed Emin Erkal daha sonra UR-GE katılım destekler konusunda da bilgi vererek, küme tanıtım faaliyetleri, yurt dışı pazarlama faaliyetleri, alım heyeti faaliyetleri, istihdam,şirketler için bireysel danışmanlık konusunda bilgiler  birdi.

 

ŞİRKETLERİN PAZARA GİRİŞTE KARŞILAŞTIKLARI ENGELLERİ ORTADAN KALDIRDIK

 

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Araştırmalar ve AB Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Zöre Akşahin Şimşek de, yurtdışı ihracatlarda ülkeler arası yapılan ikili ilişkiler kapsamında yapılan protokolüne göre ihracat yapıldığını ifade ederek, konu hakkında geniş açıklamalar yaparak bilgilendirdi.  Şimşek ayrıca, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi konusunda da destek verildiğini belirterek, “Mevzuat olarak pazara giriş belgelerinin desteklenmesine ilişkin karar 2014/8 sayılı pazara giriş belgeleri destekleme kararı vardır. Amaç, şirketlerin pazara girişte karşılaştıkları teknik engelleri aşmalarını sağlayan uluslar arası nitelikte belge ve sertifika alımına yönelik  harcamalarının desteklenmesi.Kapsam ise şirketlerdir.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10