Kariyer günü etkinliği yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından nitelikli istihdamı artırmak, mezunların iş y

Tekirdağ 7.03.2019 19:45:00 0
Kariyer günü etkinliği yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen Kariyer Günü etkinliğine, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Çetin, kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

“AMACIMIZ, GENÇLERİ ÇALIŞMA HAYATINA HAZIRLAMAK”

 

 “İş-Kur Kampüste” temalı Çalışma ve İş Kurumu ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliğinde düzenlediklerini belirterek konuşmasına başlayan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, “İşgücü piyasasına yeni girecek gençlerimizi çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi edinmelerini sağlamak, onların işbaşı eğitim programlarından mümkün olduğunca faydalanmalarını sağlamak amacıyla düzenlemiş olduğumuz “Kariyer Günleri” aynı zamanda kurum ve kuruluşların nitelikli işgücüne erişebilmelerini de mümkün kılmaktadır” diyerek programın önemine dikkat çekti.

 

“HANGİ VASITALARLA İŞ BULMA İMKANLARI VARDIR ?”

 

Esen’in ardından konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Bugün gelecek adına, yatırım adına önemli bir gün. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde bulunan Kariyer Merkezimiz ile sahadaki temsilcisi piyasadaki iş potansiyellerini bilen Çalışma ve İş Kur Müdürlüğümüz vasıtasıyla sizleri sahaya inme anlamında Nasıl? Nerede? Ne şekilde? ve Hangi vasıtalarla iş bulma imkanları vardır? sorularına sahadan aldıkları tecrübelerle cevap bulma anlamında önemli bir gündür. Kariyer Günü Etkinliğinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. “Mezuniyet sonrasında iş bulmak öğrenciler için çok büyük bir stres.” diyen Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, yeterli donanıma sahip olsalar bile mezunların doğru yolu izlemedikleri takdirde iş bulmalarında zorlandıklarına dikkat çekerek Kariyer Günü gibi etkinliklerin önemine değindi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZ KENDİLERİNİ GELİŞTİRME ŞANSI BULABİLİYOR”

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, “Rekabetin günden güne arttığı dünyamızda kendinizi geliştirmeniz çok önem arz ediyor. Hz. Mevlana’nın çok önemli bir sözü vardır. “Mum olmak kolay değil; ışık saçmak için önce yanmak gerekir.” der. Dolayısıyla pişmeniz gerekiyor. pişerken de kendinizi yetiştirmeniz çok önemli. Bir yandan rekabet artıyor, bir yandan da çok şanslısınız. Bizim öğrenciliğimizde bu tür olanaklar “Kariyer Günleri”, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi, TEKNOPARK, TEKMER yoktu. Şuan Üniversitemizde bu imkanları ve daha fazlasını sunuyoruz. Arzu eden öğrencilerimiz kendilerini geliştirme şansı bulabiliyor. Bu fırsatları bence iyi değerlendirin.” sözlerine yer verdi.

 

SUNUM YAPILDI

 

Açılış konuşmalarının ardından İş ve Meslek Danışmanı Serpil Yücel tarafından “Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri”  sunum düzenlerken İş ve Meslek Danışmanı Candan Ulusoy da “İş Kur İşbaşı Eğitim Programları ve Sosyal Çalışma Programları” konulu sunumlarını katılımcılar ile paylaştı.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10