Ergene Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesi açıldı

Ergene Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesi'nin açılış töreni  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in katılımıyla yapıldı.   Ergene Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesini

Çerkezköy 8.03.2019 21:52:00 0
Ergene Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesi açıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak konuşan Ergene Cumhuriyet Kadınları Derneği Şube Başkanı Emine Turgut açılışa katılan tüm misafirlere teşekkür etti.   Ardından konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezi Örgütlenme Sekreteri Mihriban Tatar, “Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması, ülke ve halk yararına geliştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin çok değerli ve akıllı kadınları Ergene şubemizin  açılışı hepimize hayırlı olsun. Cumhuriyet kadınları derneği Türkiye’nin tek bayanlardan kurulu derneğidir, bizler ülkemizde kadın haklarını savunduğumuz gibi, çocuklarımızın, ülkemizin, Cumhuriyetimizin haklarını da koruyor ve savunuyoruz” dedi.

 

“KADINLARIMIZ DÜNYANIN EN DEĞERLİ VARLIKLARIDIR”

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de yapmış olduğu konuşmasında Ergene’de her zaman kadınların destekçisi olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını belirterek, “Kadınlarımız dünyanın en değerli varlıklarıdır, Cumhuriyet tarihinde büyük başarıları olan kadınlarımız tarihimizde ki başarılı savaşlarda da ön planda olmuştur. Ergene’de her zaman kadınlarımızla gurur duyduk, bugün de burada Ergene Cumhuriyet Kadınları Derneğinin açılışını da yapmaktan gurur duyuyorum” dedi.

 

KADINLARIMIZIN DÜNYADA BAŞARAMAYACAĞI ŞEY YOKTUR

 

Başkan Yüksel’in ardından Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer konuşmasını yaptı. Vekil Yüceer, “Cumhuriyet ve kadın benim en sevdiğim iki kelime ve şimdi bu iki güzel kelime yan yana geldi. Derneğimizin kurulmasında öncülük eden herkese teşekkür ediyorum. Kadınlarımızın Dünyada başaramayacağı şey yoktur, kadının her yerde söz hakkı vardır ve olmalıdır da” dedi. Konuşmaların ardından derneğin açılışında destek verenlere plaket takdim edildi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10