Bin 759 dekar mera alanında gübreleme çalışması yapıldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından mera ıslah ve amenajman projeleri kapsamında yapılan çalışmalar çerçevesinde Malkara'ya bağlı Hasköy Mahallesi'nde bin 759 dekar mera

Tekirdağ 11.03.2019 12:29:00 0
Bin 759 dekar mera alanında gübreleme çalışması yapıldı

Hayvancılık maliyetlerinin yüzde 70 'inin yem giderlerinin oluşturduğunu ifade eden Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, “Bu giderleri düşürmek ve hayvancılığı daha karlı bir hale getirmek için kaliteli kaba yem üretimine yönelmeliyiz. Kaliteli kaba yem denildiğinde ise ilk akla gelen meralarımızdır. Üreticilerimizden, meralarına gereken özeni göstermelerini istiyoruz. Otlatma düzeni başta olmak üzere, meralarını uygun bir şekilde kullanmalarını ve korumalarını bekliyoruz. İl Müdürlüğü olarak, tarımın her alanında olduğu gibi meralarımıza da gereken desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

9 MAHALLEDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Mera ıslah çalışmalarının 9 mahallede toplam 25 bin 216 dekar devam ettiğini ifade eden Sarıkoca, “Bu çalışmalar kapsamında, gübreleme faaliyetlerinin yanı sıra, ot yapısı zayıf olan mera alanlarında tohumlama, karaçalı sorunu olan mera alanlarında ise çalı temizleme çalışmaları yürütüyoruz. Ayrıca Bakanlığımız tarafından hayvancılık ile uğraşan üreticilerimize, yem bitkisi ekilişine yönlendirmek ve desteklemek amacı ile son 4 yılda 11 bin 410 kilogram yonca tohumu ve 15 bin 250 kilogram italyan çimi tohumu hibe ettik. Üreticilerimizin konuya olan ilgilerinin sürekli artması sebebiyle bu desteğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz " dedi.

 

Haber: Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10