Vefa gecesinde buluştular

ANDA Kardeşe Vefa Tekirdağ İl Temsilciliği Aramı Kurtarma ekibi tarafından önceki akşam Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda ' Vefa Gecesi' programı gerçekleştirilirken, gecede ressam Erdi G?

Çerkezköy 12.03.2019 16:03:00 0
Vefa gecesinde buluştular

Önceki akşam ÇTSO Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa DSP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez, BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Ehlibeyt Dergâhı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Ülkü Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Hakan Değirmenci, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

“SEVİNÇLERİMİZİ PAYLAŞTIKÇA ARTIRDIK”

 

Programda konuşma gerçekleştiren ANDA Kardeşe Vefa Tekirdağ Temsilcisi Mustafa Tokgöz: “10 ay gibi kısa bir sürede bir çok ilki gerçekleştiren ve kısa sürede binlerce vatandaşımızın gönlünü fetheden bir derneğin il başkanı olarak karşınızda olmaktan gurur duyuyorum. Hayırseverlerimizin vefalı elini  Hatay’daki savaş mağduru çocuklarımızdan, Suriye’deki yetim merkezlerimize kadar ulaştırmanın övüncünü yaşıyoruz. Tekirdağ’ın adını yüreklerinde umut olduğumuz çocuklarımızın diline pelesenk yaptık. Kimseyi dışlamadan Tekirdağ için yapılan her sosyal sorumluluk projesinin içinde yer almaya gayret ettik. Çünkü tek amacımız ekmeğini yiyip, suyunu içtiğimiz, yuvamızı kurup çocuklarımızı büyüttüğümüz Tekirdağ’ımıza vefa borcumuzu ödemek. Dar gününde yanında olduğumuz ailelerin yüzündeki tebessüm, dilindeki dua, bizi daha çok çalışmaya sevk etti. Ve ne kadar anlamlı bir iş yaptığımızı ortaya koydu. Yüzümüze kapanan kapılara aldırış etmeden küçümser gözlerle bakan yüzlere burun kıvırmadan kimseye karşı kin ve nefret beslemeden yolumuzda ilerlemeye devam ettik. Şahit olduğumuz her acı ile hüzünlenip içinde bulunduğumuz her mutluluğa ortak olduk. Sıkıntılarımızı paylaştıkça azalttık, sevinçlerimizi paylaştıkça arttırdık” açıklamasında bulundu.

 

ARAMA KURTARMA EKİBİ TANITILDI

 

Tokgöz “  Ülkemizin bir çok ilinde başarılı ve profesyonel olarak faaliyetlerine devam eden ANDA Arama Kurtarma’yı Tekirdağ’ımızda oluşturmaya başladık. Sosyal medya hesaplarımızdan duyurular neticesinde halkımızın da bu konudaki duyarlılığı ile 2 haftada yüzlerce kişiye ulaşan bir başvuru talebi aldık. Genel başkanımız sayın Okan Tosun’unda onayı ile ilk etapta eğitim alacak ekibimizi belirledik ve AFAD ile görüşmelerimize başladık. Allah’ın izni ile önümüzde ki 2 ay içinde tüm eğitimlerimizi tamamlamış ve göreve hazır hale geleceğiz. Eğitim sürecine başlamadan evvel Tekirdağ için elini, bedenini ve yüreğini taşın altına koyan bu gençleri tanımanızı istedim. Aynı şekilde bugün sahne alacak gençlerin arama kurtarma dışında nice marifetleri olduğunu da göreceksiniz. Kendi yaramızı kendimiz sarmamız gerektiğine inandığımız kadar, kendi değerlerimizi de kendimizin yaratması gerektiğini inanıyoruz” dedi.  Tokgöz’ün konuşmasının ardından sahneye davet edilen arama kurtarma ekibi katılımcılara tanıtılırken, programda Ressam Erdi Gören’in kişisel resim sergisinin açılışı gerçekleştirdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10