Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Tekirdağ'da da unutulmadı

İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 98. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 83. yıl dönümü Tekirdağ'da da çeÅ

Tekirdağ 12.03.2019 16:21:00 0
Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Tekirdağ

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tank Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Başsavcı Güngör Karakoç,  Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin,  İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,  resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

SERGİ AÇILIŞI YAPILDI

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından Mehmet Akif Ersoy konulu fotoğraf ve kitap sergisinin açılmasıyla başlayan etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

 

 

 

ORATORYO İZLEYİCİLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

 

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, "İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy" konulu konuşmasının ardından Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlayıp sunduğu oratoryo izleyicilerin beğenisine sunuldu.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Program, Tekirdağ genelindeki okullarda “12 Mart İstiklal Marşı’mızın Kabulü ve Milletin Adamı Mehmet Akif Ersoy” konulu “Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışması” ile İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında” dereceye giren öğrencilere, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10