Ordu: Danıştay 45 milyonluk rantın üzerini çizdi

Çerkezköy'ün duayen siyasetçilerinden Mustafa Ordu görevden alınmasına sebep olduğunu iddia ettiği Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1446 adalarla ilgili Danıştay'ın vermiş olduğu kararÄ?

Çerkezköy 13.03.2019 16:48:00 0
 Ordu: Danıştay 45 milyonluk rantın üzerini çizdi

MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı döneminde, Çerkezköy Belediye meclisi tarafından alınan bir kararla ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle Tekirdağ İdare Mahkemesi’başvurduğunu kaydeden Mustafa Ordu “ Görev süremiz içinde her zaman vatandaşımıza ve partimize hizmet etmeye çalıştık. Bizim görevden alınma sebebimiz olan Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1446 adalarda ki vatandaşlarımızı etkileyecek olan yeşil alanların peşkeş çekilmesine asla izin vermedik. Biz bu konuyu kendi çapımızda 2012 yılında 45 milyonluk rant yapıldığı gerekçesiyle İdare Mahkemesine itirazda bulunduk. ‘Sen Nasıl Mahkemeye gidersin’ diyen rant babaları mühür olarak üstümüzde büyük olanları ikna ederek bizi ve arkadaşlarımızı görevden aldı. O dönemlerde bu konuyu gündeme getirmiyorduk ve getirseydik de vatandaş bizi anlamayacaktı. Kısacası önümüze set çekmişlerdi.Danıştay Dairesi ise yeşil alanın tekrar eski haline dönmesi için Yıldırım Beyazıt Mahallesi 1445-1446 adalardaki 45 milyonluk rantın üzerini çizerek yeşil alan olarak devam etmesi kararını vermiştir. Mahkeme vatandaşın hakkını kendilerine iade etmiştir. Yıldırım Beyazıt mahallesindeki arkadaşlara sesleniyorum. Yerinize sahip çıkın. Bunun iade edilmesi ben bedelini ödedim. Buna sahip çıkmak ise sizlerin hakkıdır” dedi.

 

“AKAY’I DESTEKLİYORUM”

 

31 Mart yerel seçimlerinde Millet ittifakı adayı Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı arkadaşlarıyla birlikte desteleyeceğini kaydeden Ordu “ Seçimlerde oylarımızı kullanmamız gerekiyor. Vatandaşların ellerini vicdanına koyup hizmetleri görmesi gerekiyor. Bu hizmetlerin devamı içinde Vahap Akay’a ve Büyükşehir  Belediyesinde Kadir ALbayrak’a desteğimiz olacak” dedi.

 

KOZUVA’YA ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME

 

AK Partinin listesiyle ilgili de yorumda bulunan Ordu “ Şuanda çıkan tüm adaylara başarılar diliyorum. Millet ittifakı adayı Vahap Akay’ın listesi geçekten kazanmasa da listesini siyasette devam ettirecek bir ve iki numaraları var. Diğer taraftan Cumhur ittifakına baktığımız zaman Başkan adayı Süleyman Kozuva’nın listesinde yok. Çerkezköy’de İlçe Başkanlıkları döneminde bir tane dikili ağaçları ve hizmetleri olmayan ilçe başkanlarını ilk iki sıraya koymuşlar” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY HALKINA HAKARETTİR

 

Ordu, Pazar günü aday tanıtım programında hamam projesiyle ilgili “Bu proje çok önemli. Çünkü Süleyman Kozuva belediyeyi aldıktan sonra, CHP belediyesinden kurtulduktan sonra Çerkezköy’ün kırklanmaya ihtiyacı olacak” ifadelerini kullanan Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’a sert tepki göstererek “ İnsan önce bunları konuşurken kendisine bakması gerekiyor. Birisi ‘ senin köftelerin tahlilden ve laboratuardan geçiyor mu? Millete nasıl köfte yediyorsun’ dediği zaman ne cevap vereceksin. Bu soru da kendisinin söylediği ile eş değer bir olaydır. 81 ilden iş ve aş için gelen vatandaşlarımıza büyük hareket etmiştir. Kısacası bunu bu arkadaşa söyletenlere de bakmaları gerekiyor” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10