Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursu devam ediyor

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Model Uçak  Yapım ve Uçurma (Pilotaj) kurslarına katılarak incelemede bulundu. Konu hakkında Milli Eğitim Müdürü?

Tekirdağ 17.03.2019 18:50:00 0
Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursu devam ediyor

Ziyarette Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Çakal ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş de yer aldı.  Konu hakkında okul yöneticileri ve öğretmenlerden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, öğrencilere başarılar diledi.  

 

TÜRKİYE 6’NCISI OLDULAR

 

2013 yılından itibaren Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Model Uçak Atölyesi kurularak model uçak yapım ve uçurma (Pilotaj) kurslarının yapıldığını ifade eden okul yöneticileri, Başlangıçta THK destekli yürütülen bu kurslar, daha sonra öğrencilerin kendi imkânları, okulun kaynakları ve bağışçıların destekleri ile yürütülmeye başlandı. 2015 yılından itibaren ulusal düzeyde liseler ve üniversiteler arası tasarım ve model uçak uçuş yarışmalarına katılan Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015 yılında Bursa’da yapılan İnsansız Hava Aracı Yarışmasında tasarım dalında Türkiye 6’ncısı oldu. 2018 yılı itibariyle Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi kapsamında okulda Ata Model Uçak Yapım Kursu, Flamingo Model Uçak Yapım Kursu açılmış olup, halen Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursu devam ediyor” dedi.

 

SAVAŞAN İHA YARIŞMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Kursiyerlerin, Radyo Kontrollü Uçak Modelciliği Kursuna, uçakların uçuş prensipleri ve aerodinamik özellikleri hakkında bilgi edinerek başladığını daha sonra imkânlar ölçüsünde daha fazla radyo kontrollü bir uçak yaparak uçaklara ait mekanik ve elektronik donanımları tanıdığını ifade eden okul yöneticileri, “Tüm bu aşamalar sonunda kendi yapmış oldukları uçakları uçurabilmek için simülasyon eğitimi alıyorlar. Simülasyon eğitimini başarıyla tamamlayanlar araziye çıkarak eğitmen pilot eşliğinde kendi yapmış oldukları uçağı uçurarak pilotaj eğitimini tamamlıyorlar. Bu eğitim sonrasında başarılı kursiyerlere Radyo Kontrollü Uçak Model Uçak Pilotu Belgesi veriliyor. Ayrıca öğretmenler ve öğrenciler Teknofest´te yapılacak olan Savaşan İHA yarışması için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyorlar” dedi.  

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10