"Küçük düşünen küçük siyasetçiler, Çerkezköy'ü cezalandırmaya kalktılar"

Çerkezköy Belediye Başkanı, Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, 4'üncü mitingini Fatih Mahallesi'nde yaptı. Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı S

Çerkezköy 18.03.2019 17:21:00 0

Fatih Mahallesi’nde pazar günü saat 19:30’da düzenlenen mitinge Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, belediye meclis üyesi adayları, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Seçkiner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

“BİZLER ENERJİMİZİ ALTI OKTAN VE SİZ DEĞERLİ HALKIMIZDAN ALIYORUZ”

 

Mitingde önce Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’ın meclis üyesi adayları  mahalle halkına tanıtıldı. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Seçkiner halkı selamlamasının ardından konuşan Millet İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu ne coşku böyle bu kalabalıkları görünce burada sizler işi bitirdiğinizi görüyorum. Vahap Başkan’a söz vermiştim her mitingine katılacağım diye.  Bugün 4. Mitingine de katılmaktan ve sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. Seçimlere 12 gün kaldığını hatırlatan Başkan Albayrak, “12 gün sonra belediye meydanında Kadir Albayrak Ağabeyinizle birlikte Vahap Başkan’ın başkanlığını kutlayacağız. Vahap Başkan’a her gün sevgi ve ilginin katlanarak arttığını görüyorum. Bunu 31 Mart akşamı da katlayacağımıza inanıyorum. Bizler enerjimizi altı oktan ve siz değerli halkımızdan alıyoruz. Kalan bu 12 günümüzü de bizler olduğu gibi sizler de yorulmadan uyumadan tüm enerjimizle çalışacağız. Türkiye’nin metal yorgunluğuna ihtiyacı olmayan bir iktidara ihtiyacı var.  Bu da 31 Mart’tan sonra yapılacak genel seçimlerde inşallah siz değerli halkımızla 17 yıldır ülkeyi yöneten iktidarı birlikte yolcu edeceğiz” dedi.

 

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLDUM”

 

Konuşmasına 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri anarak başlayan Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, “5 yıl önce sizlere inanarak hizmet için çıktığımız bu yolda verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğu ile bu gün de karşınıza çıktım. 2014 Mart’ında bu meydanlarda sizlere ne söz verdiysek sizlerle birlikte el ele kol kola birlik ve beraberlik içinde hizmet ettik. Yeni dönemde de aynı şekilde hizmet edeceğiz.  81 ilden gelen vatandaşlarımızla arkadaşlık, komşuluk ilişkilerimizi pekiştirdik. Hiç kimseyi ayrıştırmadık. Herkesin ve her kesimin başkanı olacağım demiştim ve herkesin belediye başkanı oldum” dedi.

 

“BOZMAYA GÜÇLERİ YETMEZ”

 

Yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak başkanımla iki belediye başkanı olarak bu mahallemizde yaptığımız dere ıslah çalışmaları, alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla Fatih Mahallemizi su taşkınlarından kurtardık. Köhne pazar yerinin yerine modern bir kapalı pazar yeri yaptık. Kent Park 1- ve Kent Park-2 projelerini tamamlayarak sizlerin hizmetine sunduk” dedi. Cumhur İttifakı AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan  Adayı Süleyman Kozuva’ya göndermede bulunan Vahap Akay, “Amfi Park’ı yenileyeceğiz. Adını bile aynı koymuşlar, sorun yok. Kopya çekebilirler. Zaten onlar bizden kopya çekiyor. Yani arkadaşlarımız bizi izlemeye devam etsin.” dedi. Akay, bir insanı sevmekle her şeyin başladığını da kaydederek, “Bu meydanlarda çocuklarla, annelerimizle, kardeşlerimle, büyüklerimle, ablalarımla bir birimizi sevmekle başladı. Bu meydanlar gönül birlikteliğiyle doldu. Biz sizlerle gönül birlikteliği kurduk ve bu birlikteliğimizi kimse bozamayacak bozmaya da güçleri yetmez” dedi.

 

ONLAR BİZLERE SİLELE DEĞİL ONLAR 5 YILDIZLI İFTAR SOFRALARINDA BİR ARAYA GELDİ

 

Fatih Mahallesi’nde  aynı meydanı 5 yıl önce yine aynı şekilde doldurduklarını ve o günlerde kendisine inanan, güvenen vatandaşlar sayesinde inançla çıktığı yolda 5 yıldır mücadele eden bir belediye başkanı olduğunu  kaydeden Başkan Akay, 5 yılda yapılan çalışmalarla ilgili örnekler gösterdi. 5 yıllık hizmet  döneminde ramazan aylarında 10 binlerce komşuyu mahallelerde kurdukları iftar sofralarında buluşturduğunu da dile getiren Akay,  “Birileri gibi 5 yıldızlı protokol iftarlarında iftar yapmadık, biz iftarımızı halkımızla birlikte sokaklarda yaptık” dedi.

 

“YENİ AŞ EVİMİZİ KURACAĞIZ”

 

Fatih Mahallesi’nde yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Akay, “2015 yılında asfalt-beton yol çalışmalarımız 78 sokakta devam etti. Yeni park ve bahçelerimizi Fatih Mahallemizde de yaptık. Ömer Halisdemir Parkımız gibi. Alparslan Türkeş Parkımız gibi. Pınarça Dere Kenarı’nı yaşam alanına kavuşturduğumuz çalışmalar gibi. Hastane etrafında yaptığımız yeni yol düzenleme çalışmaları gibi. Yaptığımız yatırımlardan sonra bizler yeni dönemde de, Çerkezköy’ün 2024’de giden yeni yolunda da bu 5 yılda verdiğimiz mücadeleden daha fazlasını, bu 5 yılda harcadığımız enerjiden daha fazlasını sizlerle beraber el ele vereceğiz 31 Mart’tan sonra inşallah Çerkezköy’ün yeni 5 yılına sizlerle beraber hizmet edeceğiz. Fatih Mahallemizde halı sahanın yan tarafına yeni Aş Evimizi kuracağız. Mahalle Evimizi kuracağız” dedi.

 

“MALKOÇOĞLU CADDESİ’Nİ ÖRNEK BİR CADDE HALİNE GETİRECEĞİZ”

 

Mahalle Evleri’nde kadınları bir araya getirdiklerini ifade eden Akay, “Kadınlarımızın komşuluklarını, dostluklarını, arkadaşlıklarını, kadın dayanışmasını o mahallede bir araya getiriyoruz. Şimdi sıra Fatih Mahallesi’nde. Malkoçoğlu Caddesi’ni örnek bir cadde haline getireceğiz. Aydınlatıp yeni kaldırımlarıyla örnek bir cadde haline gelecek. Hükümet Caddesi’nden başlayan aydınlatma çalışması Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi boyunca karayolları girişine kadar sürecek ve devam edecek. Devlet hastanesinin hemen arka tarafında bir yeni katlı otopark yaparak, park sorununa çözüm getireceğiz. İnşallah yeni işçi duraklarımızı da 2019 yılından sonra kurmaya başlayacağız” dedi.

 

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN ÇERKEZKÖY ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ KURACAĞIZ”

 

Engelli vatandaşlar için Çerkezköy Engelli Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) kuracaklarını ifade eden Akay, “Engelliler üzerinden birilerinin pirim yapmasıyla uğraşmayacağız, belediye bu görevi üzerine alacak. Asfalt olmayan kısımlar inşallah asfalt çalışmaları görecek. Çerkezköy 2019-2024 döneminde içme suyu şebekesini yenileyecek. Zor günler, sıkıntılı günler yaşayacağız; sabredeceğiz, bu yeni içme suyu hatlarını değiştirdikten sonra asfalt-beton yol çalışmalarıyla inşallah Çerkezköy’ümüzü güzel günlerle buluşturacağız. Hastane etrafındaki trafik düzenini bir yeni düzenlemeyle, servis güzergahlarını revize ederek kendine getireceğiz. Çerkezköy Meydanı’nda yeni meydan altı otoparkıyla buluşacağız. Ambar Dere bölgesinde bu defa üst yapıya başlayacağız. Yeni düğün salonu, yeni amfi fark projemiz; aynısını kopya çekmişler. Kopya çekebilirsiniz, sorun yok, bizi izlemeye devam da edebilirsiniz. Amfi Park’ı yenileyeceğiz. Adını bile aynı koymuşlar, sorun yok. Yani arkadaşlarımız bizi izlemeye devam etsin. Bizler hep beraber,el ele,yan yana, omuz omuza Çerkezköy’ün birlikteliğine, değişimine hep beraber sahip çıktık.Sahip çıkmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“KÜÇÜK DÜŞÜNEN KÜÇÜK SİYASETÇİLER ÇERKEZKÖY’Ü CEZALANDIRMAYA KALKTILAR”

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva ile AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in kendisini ithal danışmanların yönlendirmesiyle kendisini eleştirmeye çalıştığını da kaydeden Başkan Vahap Akay,  “Kaç kişi gelirlerse gelsinler ben hiçbir doküman almadan tek başına geleceğim birlikte halkımızın önünde tartışalım” dedi.   Okullara yaptığı hizmetlerin Başkan Adayı Süleyman Kozuva ve İlçe Başkanı Ümit Kök tarafından da devamlı eleştirildiğini belirten Akay, “Ben okullara ne yapmışım, neresindeymişim? 2 buçuk yıl evvel Çerkezköy okullarında bu gözler, 62 kişiyi aynı sınıfta gördü. Demişler ki “Okulları devlet yatırımları yaptı, belediye başkanı bu işin neresinde?”. Tam göbeğindeydim. Tam göbeğinde kardeşlerime sahip çıktım. Ben o kardeşlerime sahip çıktım hele sen bir anlat sen, konuşan arkadaş, sen anlat neredeydin ve neresindeydin? Biz Çerkezköy’ümüzün çocukları 62 kişilik sınıflarda okumasın, 25 kişilik sınıflarda okusun diye bir topyekun mücadeleye girdik. Bu topyekun mücadelenin kahramanı Sayın Kaymakamımızdır. Allah razı olsun. Biz Sayın Kaymakam’ımızla yan yana geldik, bir iş birliği içerisinde Çerkezköy’ün çocukları 62 kişilik sınıflarda okumasın diye bir mücadele verdik. Başardık da. Çerkezköy Belediyesi, Büyükşehir’e okul yaptırttı Kızılpınar’a. Metin Seçkin Ortaokulu’na Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi maddi yardımlarda bulundu. Spor alanları yaptı. Okul yapılan alanların kamulaştırma bedelleriyle uğraştı. Kamulaştırma bedelini Milli Eğitim yatırmadı, Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Milli Eğitim’in haberi yokken, biz şartlı bir plan tadilatı yaptık. İki tane okul yapacaksınız, bu seneki programa alacaksınız, Kızılpınar’da okul ihtiyacı var dedik; şartlı plan tadilatları yaptık. Kızılpınar’da Osmanlı Caddesi’nde 10 bin metrekare belediye arsasını Milli Eğitim’e tahsis ettik. Kızılpınar Belediye Binası’nı okul öncesi eğitime tahsis ettik. Veliköy’de 14 bin metrekare belediye arsasını okul yapılsın diye tahsis ettik. Yeni yapılan bütün okullara, yol açma, yer açma, destek olma gibi elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalıştık. Biz bu mücadeleyi yaparken, Sayın Kaymakam bu işe el atmışken, biz de içine girmişken; sadece ve sadece siyaseti bir kenara koyarak bu çocuklar daha az sınıflarda okusun diye bir mücadele ettik. Onlar ne yaptı? Hangi öğretmen nereye atansın, o müdürü hangi okula müdür yapalım, aman Belediye bu işin içine girmesin, yeni okullar yapılır belediye başkanı primlenir diye küçük düşünen küçük siyasetçiler Çerkezköy’ü cezalandırmaya kalktılar. Bu arkadaşların dünyadan haberi yok, Çerkezköy’den haberi yok” ifadelerini kullandı.

 

“BUNCA DERTLE İLGİSİZ BIRAKILAN ÇERKEZKÖY İÇİN BİR ŞEY YAPMAYANLAR ŞİMDİ ÇIKIP ONU YAPACAĞIZ DİYOR”

 

Başkan Vahap Akay, “Bunca dertle ilgisiz bırakılan Çerkezköy için şimdi birileri çıkıp onu yapacağız, bunu yapacağız diye konuşmaya başlamışlar. 10 sene evvel neredeydin arkadaş? 5 sene evvel neredeydin? Beraber değil miydiniz? Yan yana değil miydiniz? Biz bu günlere kolay gelmedik. Milletimizin bize inancıyla, milletimizin bize güvenmesiyle geldik. Biz Mevlana gibi ‘ne olursan ol, yine gel’ diyenlerdeniz. Hiç korkmadan, AK Parti’li hemşerim, Milliyetçi Hareket Partili hemşerim, HDP’li hemşerim, CHP’li hemşerim, İYİ Parti’li hemşerim, Saadet Parti’li hemşerim, Büyük Birlik Parti’li hemşerim dedik. Korkmadan, herkesi kucaklayan bir anlayışla belediye başkanlığı görevini yapmaya çalıştık. Dostluk dedik, kardeşlik dedik, komşuluk dedik, samimiyet dedik. Biz bu dostluk, kardeşlik duygularıyla bu samimiyetle meydanlarda, ağabeylerimle, ablalarımla, kardeşlerimle, annelerimle beraber gönül birlikteliğiyle bu meydanları dolduruyoruz. Bu meydanlarda zorlama yok. Taşıma insan yok.Bu meydanlarda toplama yok. Bizler sizlerle beraber 5 yıldır iyi günde, zor zamanda, mutlu anda kurduğumuz bu gönül birlikteliğiyle bir kartopu gibi büyüte büyüte 2024’e doğru emin adımlarla birlikte yürüyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Biz yine memleketin ayrıştığı, kutuplaştığı senden-benden denildiği bu günlerde sizlerle beraber hangi siyasi partiye gönül verirse versin herkesle beraber birlik diyeceğiz, beraberlik diyeceğiz, kardeşlik diyeceğiz, dostluk diyeceğiz, samimiyet diyeceğiz. Dostluklarımızı, kardeşliklerimizi, beraberliklerimizi pekiştirerek el ele, yan yana, kol kola, omuz omuza sevdamız Çerkezköy, sevdamız Türkiye demeye devam edeceğiz. Bu gönül birlikteliğimiz her zaman  daha da artarak devam edecek.yine sizlerden aldığımız güçle 31 Martta sandıktan sizlerle birlikte çıkacağız.”dedi.Başkan Vahap Akay konuşmasının ardından Eşi Gülhiz Akay ile birlikte vatandaşlara çiçek dağıttı.

 

Haber/Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10