"Gönüllere giremedikten sonra zorla güzellik olmaz"

5'inci mitingini Fevzipaşa Mahallesi'nde yapan Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Ne anlatırsanız anlatın, ne konuşursanız konuş

Çerkezköy 20.03.2019 16:18:00 0

Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 5’inci mitingini Fevzipaşa Mahallesi’nde yaptı. Önceki akşam saat 19:30’da düzenlenen miting, Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’ın belediye meclis üyesi adaylarının tanıtılmasıyla başlarken, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in halkı selamlamasıyla devam etti.  Mitingde konuşan Akay, “Bir Çerkezköy sevdası, bir memleket sevdası, bir Türkiye sevdası diye çıktığımız bu onurlu yolda, bu gururlu yolda her geçen gün kartopu gibi büyüye büyüye meydanları dolduruyoruz, mahallelerimizde buluşuyoruz. Bizleri bu meydanlarda yalnız bırakmayan tüm hemşerilerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. İnsan biriktirmenin ne olduğunu, gönül biriktirmenin ne olduğunu bu 5 yılda sizlerle beraber yaşadık, beraber meydanlarda buluşuyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 

 

 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ÇOCUKLARINI DÜŞÜNDÜK”

 

5 yıldır Çerkezköy’ün tüm sokaklarında kapı kapı, mahallelerinde sokak sokak gezerek anlattıklarını ifade eden Akay, “5 yıl boyunca bu topraklarda sizlerle beraber yan yana, omuz omuza hizmet etmenin onurunu, gururunu yaşadım. Bu 5 yılda sadece ve sadece nasıl bu topraklara yatırım yapabiliriz, nasıl vatandaşlarımız ile buluşabiliriz, nasıl yan yana gelebiliriz, nasıl el ele, kol kola veririz, geleceğimize, çocuklarımıza, gençlerimize nasıl sahip çıkarız, hep bunları düşündük. Bunları düşünürken, gezip dolaşırken, anlatırken sizlerle beraber yan yana geleceği düşündük. Çerkezköy’ün çocuklarını düşündük” dedi.  

 

 

 

 

“HEMŞERİLERİME HİZMET ETME ONURUNU VE GURURUNU BERABER YAŞADIK”

 

5 yılda Çerkezköy’ün altyapısına çok ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydeden Akay, “Çerkezköy’ün üst yapısına elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu. Bu meydanları doldurmak kolay mı sandın, bu gönüllere girmek kolay mı sandın? Anneleri, ablaları bu meydanlara çağırmak kolay mı sandın? 5 yıl boyunca iyi günde, kötü günde, bir bebek dünyaya geldiğinde, zor zamanda, taziye anında, düğünde ve dernekte, iyi günü-kötü günü paylaşan, dertlenip derman bulmaya çalışan, yalnız yaşayan yaşlısını unutmayan, genç kardeşini unutmayan, spora destek veren, çocukla çocuk olup parklarda buluşan, gençlerle beraber spor yapan ve spor alanlarında buluşan, mahallelerimizde annelerimiz ile, kadınlarımız ile buluşan, bu gönül birlikteliğini biriktire biriktire bu günlere getirmek kolay olmadı, duygusal bir gece yaşıyorum. Beni ağlatmayın bu akşam” dedi.  5 yıl boyunca insan biriktirerek bu topraklara hizmet etme mücadelesine girdiklerini ifade eden Akay, ”Çalıştığımız her an, işe başladığımız her sabah ‘Bugün Çerkezköy’ün neresine çivi çakarız, bu çocuklarımıza, bu gençlerimize bugün ne katarız?’ diye sorduk ve bunları düşünerek geçti günlerimiz. 5 yıl boyunca bugün konuşulanlar gibi, anlatılanlar gibi masallara değil Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarıma, hemşerilerime hizmet etme onurunu ve gururunu beraber yaşadık” dedi.

 

“ÇOK GÜZEL SEÇİM ÇALIŞMASI YAPIYORLAR”

 

Çerkezköy’de ani su baskınlarının olduğunu anımsatan Akay, “Hemen aşağı mahallede yüzlerce evi ve iş yerini su bastı. Çerkezköy’ün derelerini, dere kenarlarını sular aldı. Bu mahallede çekti, Çerkezköy’de çekti. Bu sorunları, sıkıntıları artık yaşamaz olduk. Derelerine kanalizasyon akmayan, dereleri ıslah edilen bir Çerkezköy var artık. Üstyapısında düğün salonları, spor kompleksleri, parkları bahçeleri ile mutlu bir Çerkezköy var artık. Şimdi bunlar olurken, biz Çerkezköy için mücadele ederken gençlerimizle buluşurken, çocuklarımız için ne yapabiliriz bunları düşünürken seçim zamanı geldi ve çattı. Çerkezköy’den haberi olmayanlar, 6 yıldır bu topraklarda Oda Başkanlığı yapanlar ‘Bismillah’ ithal danışman tuttular kendilerine. Çerkezköy’ü tanımayan, bu topraklardan haberi olmayan, 10 yıl evvel unutulmuş, öksüz bir Çerkezköy’de 5 yıl ne mücadeleler verilmiş Çerkezköy’de haberi olmayan ithal danışmanlar adaylarına dediler ki ‘Çık Vahap Akay hiçbir şey yapmadı’ de. Bismillah başladılar böyle” ifadelerine yer verdi. 2014 yılında Kızılpınar’ın çamurlu sokaklarında bata çıka seçim çalışması yaptığını ifade eden Akay, “Şimdi Kızılpınar’ın 250 sokağını, 17 caddesini asfalt, beton yol yaptık, kaldırımlarını bitirdik, altyapısını bitirdik, Pazar Yerini bitirdik şimdi arkadaşlarımız asfalt yollarda, beton yollarda çok güzel seçim çalışması yapıyorlar” dedi.  

 

“İTHAL DANIŞMANLARINA ANLATSINLAR”

 

 

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkanı Süleyman Kozuva’ya göndermede bulunan Akay,  “Şimdi ‘O günleri bilir misin’ diyeceğim, ‘Hatırlamam’ diyecek. Sen bilmezsin, kendi aday olduğun bir partiye bir parça emeğin dahi yok, o yollardan hiç geçmemişsin, siyasetin S’sini bilmeden paraşütle aday yapıldın, bunları bilmezsin ama yanında partililerin var. Sor onlara 2014 yılında Kızılpınar’ı nasıl teslim ettiler, sana anlatsınlar, ithal danışmanlarına anlatsınlar” dedi.  

 

“ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ DE İNKAR EDİYORSUN İNKAR”

 

Kozuva’nın Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Çerkezköy’de fuar yapmak istediklerini ve Çerkezköy Belediyesi’nden yer tahsisinde bulunduklarını ifade eden Akay, “Biz de seve seve verdik. Nereyi verdik biliyor musunuz? ÇTSO Başkanı iken ilk fuarı 29 Ekim Spor Kompleksi’ni tahsis ettik. Onlar bıraktığında 29 Ekim Spor Kompleksi alanı hayvan barınağıydı hayvan barınağı. İçinde hayvan barınağı olan alanı Çerkezköy Belediyesi aldı, içerisinde bir kapalı spor salonu, bir futbol sahası, bir güreş sahası ve spor alanları ile spor kompleksi yaptı ve ÇTSO Başkanına tahsis etti, sen de orada fuar yaptın. Şimdi ‘Hiçbir şey yapmadı’ diyorsunuz ya, kendinizi güldürmeyin, güldürmeyin. Sonra aradan tam 1 yıl geçti, yine fuar yapmaya niyet ettiler. Bu sefer ‘Bunların salonda yapmayalım, reklamı olur, yanlış yaptık’ dediler galiba gittiler yukarıya o döküntü salonda yapmaya çalıştılar. Dedim gerek yok. ÇTSO’nun hemen önünde 10 bin metrekare modern bir Pazar Yeri var. Gelin bu salonda fuarınızı seve seve yapın, gurur duyarız dedik. Sonra ne oldu, fuar açılışı oldu. 2 bin metrekaresinde fuarlarını yaptılar. Yine ÇTSO Başkanımız çıktı kürsüye ‘Başkanıma teşekkür ediyorum verdiği destekten’ dedi. Ne değişti de şimdi hiç bir şey yapmadı diyorsun. Şimdi ne değişti de inkar ediyorsun inkar. Bunlara gerek yok gerek yok” dedi.

 

“VALLAHİ DURUMUNUZ ZOR”

 

 5 yıl evvel köhne bir pazar yerinde seçim çalışması yaptığını anımsatan Akay, “Şimdi hep beraber modern bir pazar yerinde güle oynaya bir seçim çalışması yapıyorsunuz. Kafanızı kaldırıp bakmadınız mı bu pazarı kim yaptı diye? Sonra 2014 yılında ben Veliköy’de seçim çalışması yapmaya çalışırken toplantı yapacak hiçbir salon yoktu. Şimdi oraya bölgenin en yakışıklı düğün salonunu yaptık. Veliköy’e söz vermiştik ve çok yakıştı. Daha güzellerini de yapacağız bu dönem. Şimdi ne oldu biliyor musunuz?  Hiç çalışmadı dedikleri Veliköy Düğün Salonu’nu bu akşam için Belediye’den tahsis istediler tahsis, biz de seve seve verdik. O alan bütün Çerkezköy’ün. İnşallah bu akşam toplantı yaparken bir ‘Allah razı olsun’ dersiniz. Derler inşallah. Hani hiç bir şey yapmamıştık, hani hiçbir iş yapmadınız diye başlamıştınız bu işe? Vallahi durumunuz zor. Allah başka keder vermesin, başka bir şey demiyorum” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’Ü GÜZELLEŞTİRDİK”

 

5 yılda Çerkezköy’e verdikleri emekleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile el ele, kol kola yaptık hizmetleri anlattıklarını dile getiren Akay, “Çerkezköy’ün 118 noktasında yaptığımız park ve bahçe çalışmaları ile Çerkezköy’ü güzelleştirdik. Onların zamanında işletmelere verilen, horoz dövüştürülen parklar vardı Çerkezköy’de. Etrafı kapalı, bir annenin çocuğunu götüremeyeceği park alanları ile teslim aldık Çerkezköy’ü. Annelerimize, ablalarımıza, çocuklarımıza bir park alanı özgürlüğü gibi insani bir hizmeti yapmış olmanın da gururu ile geziyoruz. Hemen yanı başımızda Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nın halini hatırlarsınız, arkada Bülent Ecevit Parkı’nın darmadağın halini hatırlarsınız. O yüzden ben diyorum ki ben konuşurken, iş yaparken ağzımdan söz çıkarken hiç kimsenin hakkını yemeden, bütün hakları teslim ederek bu görevi yaptım. Yapan herkesten, Milletvekilimiz olsun, iktidar partisi Milletvekili olsun, kurumlar olsun yapandan ‘Allah razı olsun’ dedim, yapmayanı da sizlere şikayet ettim” dedi.

 

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün yaptığı eleştirilere de cevap veren Akay, ‘Çerkezköy’ü selden kurtardım’ diyor muşum ben. Evet Çerkezköy 2002 yılında, 2012 yılında, biz göreve geldikten 5 ay sonra sel felaketlerini, baskın risklerini yaşadı. Çerkezköy Zodyak botlar ile Ambardere’ye gitti. Çerkezköy o günleri dün gibi hatırlıyor. Şimdi ben her konuşmamda DSİ, Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi el ele, kurumlar ile beraber mücadele ettik ve ön açma çalışmaları yaparak bu baskın sıkıntılarından Çerkezköy’ü kurtardık dedim. DSİ’nin yatırım programına alınması için mücadele ettik, dönemin Milletvekili Ayşe Doğan destek oldu, Allah razı olsun dedim. Biz sakınmayız, sakınmayız. Bu topraklara kim hizmet ediyorsa, ettiyse Allah razı olsun demesini biliriz. Sizin gibi değiliz yani” dedi.

 

“TEKLİ ÖĞRETİME GEÇİLİYOR”

 

Eğitim ile ilgili de konuşan Akay, Şimdi diyorlar ki ‘Sen mi yaptın?’. Arkadaş sen yapsaydın. 10 yıl bu topraklarda Belediye Başkanı yakınıydın, ahbabıydın, dostuydun, yan yanaydın, kol kolaydın. Sen yapsaydın da Çerkezköy bu günleri yaşamasaydı. Şimdi bizler kurumlarımız ile el ele, yan yana bu hizmetleri Çerkezköy’e kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Sonra Milli Eğitim sorunu varmış, Belediye Başkanı bunun neresinde demiş. Okullar yapılmış, yapılacak diye anlatmaya başlamışlar. 2.5-3 yıldır biz mücadele ediyoruz, Çerkezköy’e hoş geldiniz! Çerkezköy’ün çocukları, Fevzipaşa Mahallemizin çocukları 1.5 yıl evvel Memur Sokak ve etrafından, orta okul öğrencilerimiz de 75. Yıl Ortaokulu’na gidiyordu. İlkokula giden kardeşlerimiz Raif Dinçkök İlkokulu’na gidiyordu. Fevzipaşa Mahallesi’nin tam göbeğinde, Memur Sokak’ta 5 bin metrekare bir Milli Eğitim Alanı vardı. 10 yıl boyunca bu alanları görmediler, bakmadılar, sorunu nasıl çözeriz diye uğraşmadılar. Sonra sınıf mevcutları 55-60’ı buldu, Fevzipaşa’da oturan öğrencilerimizin kıymetli velileri ya servis parası vererek, 75. Yıl Ortaokulu’na göndermek zorunda kaldılar, ya da yürüyerek gitmek zorunda bıraktılar bu kardeşlerimizi.  Biz göreve gelir gelmez Memur Sokak’taki alanın kamulaştırma sorununu çözdük. Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Kadir Albayrak 800 bin TL’lik kamulaştırma bedelini ödedi bir. Kamulaştırma sorunu çözüldü sonra Sayın Kaymakamımızın çok büyük emeği var, Metin Seçkin Ortaokulu. Sayın Mustafa Seçkin okulun en büyük hayırseverlerinden biri. İkinci büyük hayırseveri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, üçüncü büyük hayırseveri Çerkezköy Belediyesi olmak üzere topyekun 45-50 hayırsever ile o alana bir okul yapıldı. İmece ile bir okul yapıldı. Fevzipaşa’nın ortaokula giden çocukları 75. Yıla gitmekten kurtuldu ve Memur Sokak okula kavuştu. Sonra hemen yanında Çerkezköy belediyesi olarak alanı ikiye böldük, sonra bir hayırsever büyüğümüz ‘Ben Çerkezköy’ün çocuklarına bir şey vermek istiyorum’ dedi. Zeki Algur abimiz, ellerinden öpüyorum, selamlarımı gönderiyorum. Fevzipaşa Mahallesine Zeki Algur İlkokulu’nu kazandırdı. Allah razı olsun dedik ve anahtar teslim o okulu kazandırdı. Çerkezköy’ün çocukları okullar için başka mahallelere giderken, 55-60 kişilik sınıflarda okurken sınıf mevcutları düştü, tekli öğretime geçiliyor” dedi.  

 

“NE DESELER TUTTURAMIYORLAR”

 

Akay, “Çerkezköy’de bunlar oluyor bunlar. Ne deseler tutturamıyorlar, nereden baksalar bulamıyorlar. Sonra diyorlar ki Büyükşehirin yaptıklarını ben anlatıyormuşum. Anlatırım arkadaş, bal gibi de anlatırım. Çerkezköy Belediyesi yer teslim etti, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne projeyi teslim etti, zorladı, kazıdı kazıdı, Kadir Başkanın kapısında yattı ve o Kültür Merkezini Çerkezköy’e kazandırdı, bu kadar basit. Sonra yine uğraştı, alan buldu, alan açtı Cengiz Topel Caddesi’nde Çerkezköy’ün çocuklarına yüzme öğreteceğiz, yüzme şampiyonu çocuklar çıkaracağız dedik Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık ve inşallah 2. dönemde bitireceğiz. Sonra kamulaştırmasını Çerkezköy Belediyesi yaptı, bir zifiri karanlık alanı, darmadağın bir köprü altını, eski Pazar Alanını 53 bin metrekare bir yaşam alanını Kent Park olarak Çerkezköy ile buluşturduk, kavuşturduk. Anlatırım arkadaş, anlatırım. Ele ele vermişim, uğraşmışım, didinmişim, Kadir Albayrak elimizden tutmuş ve Çerkezköy’e bu yatırımları kazandırmışız. Bir kere de Allah razı olsun deyin de sesinizi duyalım sesinizi” dedi.

 

ÇALIŞANLA MEYDANLARI DOLDURSAN NE OLUR, DOLDURMASAN NE OLUR

 

“Şimdi bakın, ne anlatırsanız anlatın, ne konuşursanız konuşun yalanlarınıza, iftiralarınıza da papuç bırakacak halimiz yok” diyen Akay, “5 yıldır bu topraklara, bu millete hizmetkarlık yapan kardeşiniz olarak ben inanıyorum 2014’te olduğu gibi bu millet bizi yeniden 31 Mart 2019’da da bizi bu topraklara, bu millete hizmetkar yapacak hizmetkar. Bu işler toplamalar ile taşımalar ile zorlamalar ile, çalışanları taşımakla, çalışanları zorlayarak meydanlara getirmek ile olmaz. Çalışanla meydanları doldursan ne olur, doldurmasan ne olur. Gönüllere giremedikten sonra zorla güzellik olmaz, olmaz. Beş yıldır bebeklerimize, çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, ablalarımıza, annelerimize, hep birlikte memleketimin 7 coğrafyası, 81 ilinden gelen bu topraklarda buluşan tüm vatandaşlarımla kurduğum gönül birlikteliğine gönülden gelen insanlar ile bu meydanlar dolup taşmaya başladı sizlerin sayesinde” dedi.

 

“SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DİYE HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Vatandaşlara karşı hiçbir ayrımının olmadığını kaydeden Akay, “Hiçbir ayrımımız olmadı. Herkesi sarıp sarmalayan, iyi günde kötü günde yan yana olan, omuz omuza duran bir Belediye Başkanı kardeşiniz olarak, egosu olmayan, havalarda gezmeyen, milletine inanan ve güvenen bir Belediye Başkanı olarak yeni 5 yıla hep birlikte yürüyoruz. Güzel günler görmeye hazır mısın Fevzipaşa? Ben de sizden aldığım güçle Çerkezköy’ü yeni 5 yıla taşımak istiyorum. Yeni 5 yılda Çerkezköy’de trafik konusunda yeni çözümler getireceğiz. Çerkezköy’ü Meydan Altı Otopark, Amfi Park, Fevzipaşa Taziye Evi, Bilim Merkezi ile buluşturacağız. Fevzipaşa Mahallesi’nin ve kentimizin en önemli sorunlarından biri olan Küçük Sanayi Sitesi’ni de inşallah yeni 5 yılda yeni yerine taşıyacağız. Hep birlikte el ele kol kola, gönül birlikteliği ile hangi siyasi görüşten olursa olsun bu topraklarda buluştuğum vatandaşlarımla beraber, sizlerden aldığım güçle 2024’e yürüyoruz. Mutlu çocuklarımızla, yan yana kadınlarımızla el ele vererek Sevdamız Çerkezköy diye haykırmaya devam edeceğiz. Beni bu mutlu günlerde yalnız bırakmayan tüm Fevzipaşa Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10