DSP'liler küfür ve hakaretleri yargıya taşıdı

DSP Çerkezköy Belediye meclis üyesi adayı Dilek Taşhan önceki gün oluşturulan sosyal medya hesabı üzerinden girdiği yazışmayı küfür ve hakaretlerle sürdüren şahıstan bugün beraberindeki DSP ?

Çerkezköy 20.03.2019 19:46:00 0
DSP

Suç duyurusunda bulunmasının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Demokratik Sol Parti Çerkezköy Belediyesi 4. Sıra Meclis Üyesi Adayı Dilek Taşhan, kendisine yapılanları çirkin bulduğunu kaydetti. Taşhan” Bizim şahsımıza olan şeyleri bu düzen bozulmasın diye onları bir şekilde ört bas edebilirdik ama burada cumhurbaşkanımıza, Cumhuriyet Savcılarımıza, kolluk kuvvetlerimize yapılan şeyi affetmemiz mümkün değil, buna sessiz kalamayız. Bu sebeple de geldik görevimizi yerine getirdik.Şahsın sosyal medya uzantılarını da aldık. Seçimlerin kardeşlik içinde geçmesini istiyoruz. Bu şahıs mevcut belediye başkanının askeri gibi kendini lanse ediyor. Seçim sonrası sizinle görüşeceğiz, seçimin bitmesini bekliyoruz, işte evini biliyorum odalarına kadar biliyorum, çocuklarımla tehdit etmek yani gereksiz şeyler. Türkiye’de adalet olamadığını savunuyor zaten. Diyor ki; Türkiye de adalet mi var ?, Savcıyı da takmam , polise de takmam bunlar var gereksiz bir yazışmaydı ama gereği yapılacak” diye konuştu.

 

“GEREKENİ YAPACAKLARDIR”

 

Daha önce de böyle olaylarla karşılaştıklarını, Emniyet Müdürlüğü’ne 3 kez şikayet dilekçesi verdiklerini ifade eden Demokratik Sol Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Metin Dönmez de “Ancak dün akşam oluşan olay yalnızca sayın meclis üyem Dilek Hanım’ı tehditle kalmadı Cumhuriyet Savcısı, Cumhuriyetin kolluk kuvvetlerini polisimizi ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı hakaret edecek boyutlara kendini getirmiştir. Bunlar söylediklerimiz az ondan sonra savcılığa vereceğimizi Dilek Hanım kendisine beyan ettiğinde özür istediğinde, savcıya, polise ağza alınmayacak küfürler hakaretler daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza ağır hakaretler yapmıştır. Şahsımıza yapılan hakaretleri belki bir nebze böyle bir ortamda olay gerilmesin diye içimize atacaktık ama işin boyutu Cumhuriyet Savcısı’na, kolluk kuvvetlerimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar varınca biz bunu Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirmek boynumuzun borcu olarak gördük. Bundan sonrası Sayın Cumhuriyet Başsavcımızın ve emniyet teşkilatınındır. Gerekeni yapılacaklarına inanıyorum” dedi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10