Yazar Sevim Ak, yazarlığa başlama sürecini anlattı

Çerkezköy Gülerçin  Koleji tarafından usta yazarları öğrencilerle buluşturarak öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinliği deva

Çerkezköy 21.03.2019 16:10:00 0
Yazar Sevim Ak, yazarlığa başlama sürecini anlattı

Esin Burhan Gülerçin Koleji Konferans Salonu’nda saat 11:00’da öğrencilerle bir araya gelen Edebiyat yazarı Sevim Ak, kendi çocukluğunu ve yazarlığa başlama sürecini anlattı. İlkokul 4’üncü sınıfta yazmaya başladığını dile getiren Sevim Ak, “Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldum. 1977-1980 yılları arasındaki biyokimya uzmanlık eğitimimin ardından 25 yıl Heybeliada Sanataryumunda ve özel kliniklerde çalıştım. Yazma tutkum öğrencilik yıllarımda başladı. İlk öyküm 1985 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nin Pazar ekinde yayınlandı. İlk çocuk kitabım olan ‘Uçurtmam Bulut Şimdi’ adlı kitabım da çocuklar için eğitici ve eğlendirici öyküler yer alıyor” dedi.

 

 

 

 

ÖDÜLLERE ADAY GÖSTERİLDİ

 

Babasının yaptığı uçurtma uçup göklere karışan bir çocuğun hikayesi, depremden korkan çocukların hikayeleri, küçük bir kızın yağmurun sırrını çözüşü gibi öyküler gibi öyküler içeren kitabının 2008 yılında Almanya’da yayımlandığını dile getiren Sevim Ak, TRT için çocuk programı senaryoları, öyküler yazdım; yurt dışında da dikkat çeken öykülerim Yugoslavya, Arnavutluk, Bulgaristan gibi ülkelerde yayımlandı.” dedi. 35’ten fazla kitabının olduğunu ifade eden Sevim Ak, bu kitapların bazıları, Almanca ve Arapça’nın yanı sıra Kore ve Hollanda gibi çeşitli ülkelerin dillerine çevrildi. 2009’da dünya çocuk edebiyatının prestij ödülü Astrid Lindgren Ödülü’ne, 2012’deyse Hans Christian Andersen Ödülü’ne aday gösterildim” dedi.

 

KİTAPLARINI İMZALADI

 

Konuşmanın ardından Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü tarafından Sevim Ak’a çiçek takdim edildi. Kariyer günü etkinliği Sevim Ak’ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10