Kök hücre ve kan bağışında bulundular

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğretmenleri, öğrencileri ve veliler ' Bin Kişiye Umut Ol ' sloganıyla Kızılay'a kök hücre ve kan bağışında bulundular.

Çerkezköy 22.03.2019 13:35:00 0
Kök hücre ve kan bağışında bulundular

Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesinin  ‘Bin Kişiye Umut Ol’ kampanyası çerçevesinde  okul önünde kan bağışı ve kök hücre kampanyası düzenledi. Bir doktor ve altı personelden oluşan Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi ekibi bugün 09.00-19.00 saatleri arasında okulda gönüllü öğretmen ile velilerden kök hücre ve kan topladı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve okul müdürlerinin de katıldığı programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’te kampanyaya kan bağışında bulundu.

 

 

 

 

“KAMPANYAYA DESTEK VERMEK İSTEDİK”

 

Kampanyaya destek veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü Nevzat Bögüş, kan bağışı ve kök hücre bağışının yaygınlaşması için ‘Bin Kişiye Umut Ol’ sloganı ile kampanya başlattıklarını söyledi. Böğüş “Kök hücrenin ülkemizde çok yaygın olmadığını ve buna destek verirsek daha iyi olacağını düşündük. Bu konuda okulumuz adına bir farkındalık yaptık. Gerekli makamlardan izinlerimizi aldıktan sonra bu süreç içinde etkinliği gerçekleştirdik. Ayrıca bunun yanında kan bağışını da velilerimize ortak etmek istedik. Hava muhalefetine rağmen kampanyada bizleri yalnız bırakmayan öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 “18-65 YAŞ ARASINDAKİ SAĞLIKLI KİŞİLER VEREBİLİR”

 

Kan bağışı hakkında bilgi veren Çorlu Kızılay Kan Bağışı Merkezi yetkilileri “Türk Kızılayı olarak öğrencilerimiz ve velilerimizin desteği ile 2018-2019 eğitim döneminde kan bağışlayarak binlerce hayat kurtarmak ve ileride çocuklarımızın kan bağışını bir davranış şekline dönüştürebilmesini sağlamak amacıyla tüm okullarımızda kampanyalar düzenlemeye ve bilinçlendirme eğitimlerine devam ediyoruz. 18-65 yaş arasındaki sağlıklı her birey kan bağışlayarak tanımadığı insanların hayatlarını kurtarabilmektedir. Türk Kızılay’ı gezici kan bağış ekiplerinde görev yapan hekimler tarafından gelen tüm gönüllü başvurular değerlendirerek kan bağışına uygun olup olmadığınız kontrol edilmekte ve bağışladınız kanlar gerekli testlerden geçirildikten sonra ilçe bulunan hastanelerde tedavi gören ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Bağışladınız bir ünite kandan üç ayrı ürün elde edilmekte ve üç ayrı hastaya kullanılmaktadır” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10