Yenal ilk lansmanını Yalı'da yaptı

Çerkezköy Veliköy Mahallesi'nde 35 bin metrekare alana konuşlandırılacak olan Çerkezkent Endüstri ve Ticaret Merkezi'nin temeline ilk harç Cuma günü şirket yöneticilerinin ve yüklenici firmaları

Çerkezköy 24.03.2019 20:51:00 0
Yenal ilk lansmanını Yalı

Sektörün ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bu günlerde yüzde 100 yerli, yüzde 100 milli sermayeyle kredi kullanmadan yapılarak bölgeye kazandırılacak proje kapsamında Çerkezköy Veliköy Mahallesi’nde ilk endüstri ve ticaret merkeziyle tanışacak.

 

 

 

“BÖLGEYE DEĞER KATACAĞIZ”

 

İçerisinde ofisler, showroomlar, dükkanlar, depolar, atölyelerin yanı sıra oto galerilerin de yer alacağı projenin lansman yemeğinde Çerkezköy’deki oto galeri sahiplerini ağırlayan Yenal Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Safa Yenal, “Çerkezköy’e kazandıracağımız proje ile Amerika’yı yeniden keşfetme derdinde olmadığımızı belirterek sözlerime başlamak isterim. Varlığıyla gurur duyduğum babam 40 yıl önce Çerkezköy’e sanayici olarak yatırım yapmış, uzun yıllar Çerkezköy’de Trakya İplik’te iplik üretmiş. Hem ülke ekonomisine katkı hem de bölgemiz insanına o dönem istihdam sağlamış bir ailenin ikinci kuşağı olarak 40 yıl sonra yine biz de bugünümüzü borçlu olduğumuz Çerkezköy’e yapacağımız yatırımla hem bölgeye borcumuzu ödemeyi hem de bölge esnafının ticaretine hacim katmayı hedefliyoruz. Şöyle ki, gerek geçmişte İkitelli Bölgesi olsun, İzmit Gebze Şekerpınar’ı bölgeleri olsun, ne hızla geliştiğine bizzat şahitlik etmişimdir. İki bölge arasında minimum 3 kat fiyat farkı var. Aslında bu kadar fark var mı? Bence olmaması gerek, siyasi faktörlerden dolayı bütün yatırım oraya kaydı. İzmit Bölgesi Anadolu’ya yakın, lojistik açıdan yakın ama bölgemiz ise hem İstanbul’a olan yakınlığı hem de Avrupa’ya olan yakınlığıyla adeta bir cazibe merkezidir. İşte bizi yatırım için cezp edip buraya çeken de Çerkezköy’ün coğrafi konumu ve dünya ticaretinde oynadığı rolüdür. İşte bu gerçekler ışığında biz de dünyanın göz bebeği Çerkezköy’ün Veliköy Mahallesi’ne yapacağımız bu yatırımla bölgeye katacağımız değer, sanayicilerimize ve yatırımcılarımıza katacağımız kalite ile gelecekte yatırımlarına kar üstüne kar katacaklarına inanıyorum” dedi.

 

 

 

 

“DAHA HIZLI BİR İVME KAZANACAK”

 

40 yıllık sanayisiyle Çerkezköy’ü uçuşa hazırlanan bir uçağa benzeten Safa Yenal “Çerkezköy’ü kalkmaya hazır bir uçağa benzetiyorum, her şeyi hazır. Buradan Çerkezköy Çorlu’ya göre daha hızlı bir ivme kazanacak çünkü Çorlu hali hazırda epey bir gelişim yapmış. Düşünün Çorlu aynı zamanda Çerkezköy’deki fabrikalardan besleniyor. Ama Çerkezköy bugüne kadar hep geri bırakıldı. İstanbul sanayisinin Çerkezköy’e kayması ile birlikte Çerkezköy’de var olan dünya markaları halkasına Arçelik, Kale Kilit gibi halkaları da eklemiş, hatta iletişim sektörünün devi Turkcell geçtiğimiz günlerde  hemen yanımızda temel kazılarına başladığı veri merkezini, Trakya’nın cazibe merkezi Çerkezköy’e yapmaktadır. Biz bu yatırımı yaparken hemen yanı başımıza Turkcell’in böyle bir yatırım yapacağından haberdar değildik. Bu yatırımın da ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemizde yapılan her yatırım insanımıza iş, geleceğimize aş olacağına inanıyorum” dedi.

 

CAR CITY’NİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Çerkezköy’e yapacakları 20 milyon dolarlık Çerkezkent yatırımıyla hem Çerkezköy’e hem de Yenal Grup’a değer katacaklarını ifade eden Yenal Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Safa Yenal, proje kapsamında neden galeri merkezi düşündüklerini de anlattı. Her gün hızla gelişen Çerkezköy’ün yaşam standardı ve ihtiyaçları dikkate aldıklarını anlatan Yenal, Çerkezköy’de oto galerilerinin çok dağınık olduğunu, bunları projeleri kapsamında cazip ödeme seçenekleriyle güvenlik, lojistik, otopark başta olmak üzere duyulabilecek tüm ihtiyaçları bir arada bulabilecekleri bir proje olduğunu kaydetti.

 

“AYRI BİR KİMLİK OLACAK”

 

Bu güne ve bu yemeğe özel lansman fiyatlarını da davetlilerle paylaşan Yenal “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Veliköy’e yapacağımız yatırımın ekonomik olarak zor günlerden geçen ülkemize, ilçemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Projemiz kapsamında Car City’nin konseptinin de projemiz kadar özel, konumu kadar güzel olacağına inanıyorum. Car City ile sadece Çerkezkent değil, Trakya’nın parlayan yıldızı Çerkezköy de yatırım ve marka halkalarına bir yenisini daha eklemiş olacak. Çerkezkent Projesi içerisinde yer alacak Car City ile Çerkezköy, Çorlu, Tekirdağ ve Trakya’nın otomotiv lokomotifi Çerkezköy olacaktır” dedi. Çerkezkent’i yeni nesil sanayi sitesi olarak adlandıran Yenal “Bölgeye kazandıracağımız bu kompleks içerisinde AVM, galeri merkezi, sanayi sitesi, oto sanayi dükkanları ve showroomlar bir arada bulunacak. Gelecekte Çerkezkent’te dükkan sahibi olmak iş adamlarımızı ve yatırımcılarımız için ayrı bir kimlik olacaktır” diye konuştu.

 

“110 ADET DÜKKAN YER ALACAK”

 

Çorlu, Çerkezköy ve Veliköy OSB’lerinin kesiştiği noktada yer alan Çerkezkent Projesi’nin gelecekte Çerkezköy’e ayrı bir değer katacağını vurgulayan Safa Yenal “Biz yatırım sektöründe bir markayız. Bize inanıp bize güvenip bu projede yatırım yapacak markalarla hem Çerkezköy kazanacak hem Çerkezkent yatırımcısı kazanacak. Bugün 35 bin metrekare alan üzerine inşa edeceğimiz Çekezkent’in temelini attığımız Endüstri ve Ticaret Merkezimizin içerisinde her biri 1000’er metrekareden oluşan 2 adet toplantı ve kongre merkezi, 40 adet 65 metrekare ve 112 metrekare ebatlarında ofisler, 172 adet dükkan bulunmaktadır. 2 etap halinde inşası ilerleyecek olan projemizde ilk etapta bitimi planlanan dükkanlarımız 110 adet olarak satışa sunulacak” dedi.

 

“BÖLGEYE PRESTİJ KATACAK”

 

“Genel itibariyle dükkanların özellikleri, galeri olarak düşündüğümüz dükkanlar 92 metrekare zemin 35 metrekare asma kat, toplamda 128 metrekaredir. 7 metre cephe genişliği, 5,5 metre tava yüksekliği, metrekarede 1 ton yük taşıma kapasitesi, modüler kullanıma uygun, dükkan birleştirmede kiriş engelsiz alan kullanımı, her dükkana özel olarak 3 araçlık otopark alanı, 6,5 metre yol genişliği ve yüksek tabela değeri avantajları ile tasarlanmıştır. Atölye depo sınıfındaki dükkanlarımızda ise hafif imalat ve endüstriyel depolama kullanımına da uygun 81 metrekare zemin 30 metrekare asma kat 7 metre cephe, 5,5 metre tava yüksekliği metrekarede 1 ton yük taşıma kuvvetli yüksek enerji kapasiteli olarak tasarlanmıştır. Bu sınıftaki dükkanlarımızda da 5 metre araç park alanı yanında 6,5 metre yol genişliği mevcuttur. İki yada 3 dükkan birleştirilerek kullanılmak istendiğinde modüler kullanım avantajı burada da dükkanlara bir artı değer katmaktadır. Çerkezkent bulunduğu konum ile sağladığı kolaylığın ve her dükkana araç ile ulaşım imkanının yanında, 24 saat güvenlik hizmeti sağlarken bölgeye siz değerli markalarla birlikte prestij katma yolunda ilerlemektedir” bilgisini veren Safa Yenal, Çerkezkent’in tanıtımıyla ilgili proje sahasında önümüzdeki günlerde daha kapsamlı bir davet vereceklerini de kaydetti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

Fotoğraf: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10