"Muğla'dan gelen danışmanların parasını kim veriyor?"

Mahalle mitinglerine devam eden Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva Çerkezköy Belediye Bakanı Vahap Akay'ın ithal danışman eleştirisine de cevap verdi Kozuva, "Bu arkadaş

Çerkezköy 25.03.2019 13:51:00 0

Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva mahalle mitingini Fatih Mahallesi’nde sürdürdü.

 

 

 

 

DEVLET TARAFINDAN YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI

 

Pazar günü saat 17:30 yapılan mitinge AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve Fatih Mahallesi sakinleri katıldı. Mitingde konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök Fatih Mahallesi’ne devlet tarafından yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Kök, “200 yataklı devlet hastanesi yaptı. Yeni adliye binası yaptı. Yeni SGK binası yaptı. Biliyorsunuz burada dere ıslahı Devlet Su İşleri kanalıyla dere ıslahı yaptı. Ve bir köprü yaptı. Tabi orda biz ıslahı yaparken köprüyü yaptık ama sağolsun beceriksiz büyükşehir 2 ayda biliyorsunuz oranın yolunu asfaltını zor yaptı. 2 ayda asfalt dökemediler orada sıkıntı çektik” dedi.  

 

 

 

 

“FATİH MAHALLESİ ADINI ALDI”

 

Mevlana İlköğretim Okulu’nun AK Parti hükümeti zamanında yapıldığını dile getiren  Kök, “Biliyorsunuz hemen onun yanında 32 derslikli bir okul daha yapılıyor. Mevlana camimizin yeri yine AK Parti döneminde tahsis edildi ve belediye tarafından ciddi destekler verildi. Yine şuan bitme aşamasında olan Medine Cami var huzurevinin arkasında. Yine Ak Parti dönemi belediyesinde orada cami alanı olarak tahsisi yapıldı.  Yani görüyorsunuz Fatih Mahallesi’ne devletimiz tarafından yatırımlar oldukça fazla. Çünkü Fatih Mahallesinin bizde değeri bir başka” dedi.  AK Parti yerel yönetim zamanı yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Kök, “2004 yılında biliyorsunuz Fatih Mahallesi tarla bahçe gibiydi. Buralarda çok fazla konut da yoktu planlama da yoktu. Hatta ve hatta Fatih Mahallesi de yoktu. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne ait bir alandı. Ne yapıldı bizim dönemimizde burası Fatih Mahallesi olarak ayrıldı. Ve Fatih Mahallesi adını aldı” dedi.

 

CEVABI 31 MART AKŞAMINDA BELEDİYE MEYDANINDA VERECEK

 

Kök’ün ardından konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, “Fatih Mahallesi liderlerinin kim olduğunu söyleyemeyenlere, partisinin logosunu kullanmaktan kaçınanlara, herkesin başkanıyım diyerek Bağlık’tan, Fatih’ten, Kızılpınar’dan, Veliköy’den haberi olmayanlardan inşallah bugün burada verdiği mesajı kat kat 31 Mart akşamında da belediye meydanında verecek” ifadelerine yer verdi.

 

 31 MART’TA SİZ ONA KARŞI VERECEKSİNİZ BEN ONA EMİNİM

 

Çerkezköy Belediyesi’nin 2018 yılında 280 milyon civarında bir bütçeye sahip olduğunu ileri süren Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva da 5 yıl içerisinde Çerkezköy’de şu anda 1 buçuk katrilyon gibi bir para Çerkezköy Belediyesi’nden geçti. Fakat 1 buçuk katrilyonluk Çerkezköy’de hiçbir şey yapılmadı. 3-5-10 tane parkla bu harcanamaz bu parada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bu para 118 tane park yaptık denen CHP’li bir belediye başkanı nerelerde harcadığını ben birkaç oldu mitingde soruyorum maalesef cevap alamıyorum. Onun vermediği cevabı Allah kısmet ederse 31 Mart’ta siz ona karşı vereceksiniz ben ona eminim” dedi. 

 

“O KADAR ÇOK ŞEYLER YAPTIK Kİ ŞU ANDA ANLATSAM SABAHA KADAR ANLATIRIM”

 

Çerkezköy Belediye Bakanı Vahap Akay’ın eleştirilerine de cevap veren Kozuva, “Bizim dinimizde bir elin verdiğini bir elin vermemesi gerekiyor denir. Biz yaptıklarımızı çok şükür bugüne kadar anlatmadık. Ama şu anda mecbur kaldık. Bunu söylemek zorunda kalıyorum. Günahı da vebali de onun boynuna olsun. 24 derslik 1 tane Çerkezköy’e okul yaptık. 9 tane okulun kalorifer kazanı tesisatlarını kömürden doğalgaza çevirdik. O kadar çok şeyler yaptık ki şu anda anlatsam sabaha kadar anlatırım” dedi.  

 

“BU PARANIN HESABINI BEN ALAMADIM”

 

Çerkezköy Belediye Bakanı Vahap Akay’ın ithal danışman eleştirisine de cevap veren Kozuva, “Bu arkadaşımız bizim danışmanlara katmış. Niye taktı onu da anlamıyorum. Bizim danışmanlarımızın parasını biz veriyoruz. Kazandık harcıyoruz. Peki bu arkadaşımızın 5 seneden beri Muğla’dan getirdiği danışmanlar var. Bu Muğla’dan gelen danışmanların parasını kim veriyor? Lütfen bunu açıklasın. Çerkezköy Belediyesi ödüyor. Çok şükür bende var ben harcıyorum. Ben bir şey daha soruyorum. Daha önceden de sorum da hala cevabını alamıyorum. 5 sene önce bu CHP belediye başkanı seçimlere girerken ondan bundan bir şeyler topladı ve seçimlere girdi. Bu arkadaşımız 5 yıldan bu yana 10-12 bin TL civarı maaş alarak 5 yıldır 700-800 bin TL civarı bir para aldı. Peki şu anda harcadığı para minimum değerinde aldığı maaşın 3-4 katı olduğunu biliyor musunuz? Nereden bu para? Bu paranın hesabını vermesi gerekiyor. Ama hala bu paranın hesabını ben alamadım. Siz duydunuz mu? Benim takip etmediğim mitinglerinde belki söylemiştir” dedi.

 

PROJELERİNİ ANLATTI

 

Kozuva konuşmasının ardından Fatih Mahallesi’nde yapılacak olan projeler hakkında bilgi verirken projeler slayt olarak vatandaşlara gösterildi. Mitingde ayrıca belediye meclis üyesi adayları da tanıtıldı.

 

KIZILPINARLI VATANDAŞLARLA DA BULUŞTU

 

Fatih Mahallesi’nin ardından Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Kızılpınar’ da vatandaşlara bir araya geldi. Kızılpınar mahalle mitinginde projelerini vatandaşlarla paylaşan Kozuva, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan seçimler için Kızılpınarlı vatandaşlardan destek istedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10