Kitap okuyarak farkındalık yarattılar

Çerkezköy Kültür Temel Lisesi öğretmen ve öğrencileri kitap okumanın önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Çerkezköy Cumhuriyet meydanında okuma etkinliği gerçekleştirdi. Okul yetkili

Çerkezköy 25.03.2019 15:55:00 0
Kitap okuyarak farkındalık yarattılar

Çerkezköy Kültür Temel Lisesi 9-12 sınıf öğrencileri Cumhuriyet meydanında Atatürk heykelinin bulunduğu alanda kitap okuma etkinliği düzenledi. Düzenlenen kitap okuma etkinliği etraftaki vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

 

“KİTAP OKUMAK TOPLUMU GELİŞTİRİR”

 

Çerkezköy’de Kültür Temel Lisesi öğrencileri Kütüphane haftasında okuma alışkanlığına dikkat çekmek için Cumhuriyet meydanında bir saat kitap okudu. Aralarında 9-12 sınıf öğrencilerinin bulunduğu yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı okuma etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerle birlikte bir saat boyunca kitap okuyan Edebiyat öğretmeni Orhan Özkan, kitap okumanın bireye, topluma ve kültüre yapacağı katkıyı vurgulamak için Kütüphane haftasında böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti. Özkan “Bu etkinliğimizde biz aslında sokakta sadece kitap okumayı değil aynı zamanda kitap okumanın insana kazandırdığı bir çok pozitif etkiyi yansıtmayı hedefledik. Bilginin olmadığı yerde yarış olmaz. Bugün en gelişmiş toplumlar kitap okuma oranı en yüksek olan toplumlardır. Ama gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelere baktığınızda ise kitap okuma oranları düşük toplumları görürüz. Eğer kalkınmak istiyorsak, ulaşmak istediğimiz hedeflere varmak için mutlaka okumamız lazım. Kitap okumak toplumları geliştirir” dedi.

 

“HER YERDE KİTAP OKUNABİLİR”

 

Yaklaşık bir saat süren etkinliğe ilişkin konuşan öğrencileri ise, “Kitap okumanın önemini anlatmak için bu etkinliği yaptık. Her yerde kitap okunabilir olduğunu göstermek istedik” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10