Asbaş: Yaklaşık 55 bin TL usulsüz bir şekilde çekilmiş

Bir önceki hafta TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta Adaspor'a mağlup olarak ligde kalma şansını mucizelere bırakan 1911 Çerkezköy Doğanspor'da Asbaşkan Sabri Asbaş kulüp binasında açıklamada

Çerkezköy 26.03.2019 16:46:00 0
Asbaş: Yaklaşık 55 bin TL usulsüz bir şekilde çekilmiş

TFF Bölgesel Amatör Ligde 22.hafta karşılaşmasında evinde Bigaspor’a mağlup olarak ligde kalma şansını mucizelere bırakan 1911 Çerkezköy Doğanspor’da Asbaşkan Sabri Asbaş önemli açıklamalarda bulundu.

 

“SÜPER AMATÖR LİGE DÜŞTÜ”

 

Bugün kulüp binasında basın açıklaması gerçekleştiren 1911 Çerkezköy Doğanspor Asbaşkanı Sabri Asbaş” Hafta sonunda evimizde şansız bir şekilde maçımızı kaybettik. Dolayısıyla maçtan önce de hocayla yapmış olduğumuz istişarede takımın bu maç için yeterli olmadığını artı bu maçtan galip gelemeyeceğimizi defalarca söyledim. ‘O zaman bana Başkan sen takım yap’ dedi. Dedim, ‘Hocam siz teknik heyetin başısınız, benim takım yapmam gerekiyorsa ben kendi takımımı yapardım. O zaman size hiç gerek yok” dedim. Sürtüşmeye girdik. ‘Ben bu maçı alacağım’ dedi. Sesimi çıkarmadım, hatta gerekirse esame listesini yırtıp atın, yeni bir esame listesi yazın dedim. Ama oyunun gidişatına göre ben bu maçı kazanamayacağımızı gördüm. Tamam şansızlıklarımız vardı. Ama olmadı. Yani şimdi senin elinde forvet var, forvet arkası adam var; sen kenar adamı zorla forvet yapmaya çalışıyorsun. Böyle bir şey yok. Böyle bir hoca anlayışı yok. Ben bazen çocuklarıma söylüyorum; çok özür dileyerek söylüyorum; bu hocaların çoğunun aklı yerinde değil. Ama kusura bakmasınlar yani. Yani bu takım bana göre ve 24 yıllık futbol tecrübeme göre Süper Amatör’e düştü” dedi.

 

BAŞKAN DESTEK VERMEDİ

 

Bir avuç arkadaşıyla beraber hiçbir yerden destek almadan bugüne kadar takımın geldiğini ifade eden Asbaş, takıma destek vermeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yüklendi. Asbaş “Belediye Başkanı işin başında beni günde 3 defa çağırdı ve dedi ki, ‘Sabri Abi sen bu takımları birleştir, bir Doğanspor geliyor, bir 1911 Spor geliyor, her türlü konuda destek istiyorum…’ Peki dedim Başkan’ım. Şuanda da Doğanspor’un çoğu üyeleri küfür ediyor, bunun bilincindeyim. Ben bugün başlamadım bu işe ve haklılar da. Neden? Toplantıya gittik yönetim kurulu arkadaşlarıyla beraber, Başkan’ım dedim, bir rahatsızlığın varsa söyle. Doğanspor ismini alt taraftan katılım payı yatırıldı, devam etmesi gerekiyor. Ne yaptık biz; Doğanspor’u da rezil ettik orada ve 3-0 hep mağlup. Niye? Sırf Belediye Başkanımızın egosunu tatmin etmek için. Onu da yaptık ve sırasıyla söylüyorum. Takıma sözler verdi. Tesislerin kullanımı, eyvallah, duruyor yerinde kaçmadı. Kaçırmayız, bir yere götürmeyiz yani. Kahvaltı, öğle-akşam yemeği. Araç, antrenman ve maçlara gidiş-geliş. Malzeme temini, ne eksik varsa. Ve liste verildi. Listede kabanlar dahi vardı, kabanları kabul etmedi, 47 bin lira tuttu. Malzemeyi almaya giden kardeşlerimiz Gökhan Biber, Ahmet Sarı. Tekrar teyit ettiler, bizim verdiğimiz liste kale alınmadı, onlar verdiler. Sezon başı kamp giderleri; dedi ki, ‘ben ancak 25 bin lirasını karşılarım gerisini siz takviye edersiniz…’ O da yok. ‘Gidişata göre sonradan belki tamamını da öderiz’ dedi. Sezon ortası kamp gideri, onu da kabul etti baştan. Sonra onu da ret etti. Deplasman maçlarındaki otel konaklama giderlerinin faturaları 4 yıl nasıl olduysa, bu sene de aynı şekilde devam edecek dedi. Ne oldu, ödenmedi. Her toplantıda Belediye Başkanı, bizim yanımızda olacağının, yönetim huzurunda sözünü verdi. Geldi mi, gelmedi. Saha içi maçlarımızda belediye başkanımızın her maç için, protokolde yanımızda yer alıp Çerkezköy takımı olduğu için destekleyeceğini sözünü verdi, gelmedi. Her türlü konumuza, maddi ve manevi yanımızda olacağının sözünü verdi, gelmedi. Şimdi maddi-manevi konuda bize yardımcı olacak dedik, maddiyatta dedi ki, ben 5 tane isim vereceğim, 100’er bin lira söyledim ben kendisine, ‘Sabri Abi 100’er bin lira veremem ama siz hele bir başlayın her konuda ben destek vereceğim’ dedi, vermedi, gelmedi. TEK Park’ı Büyükşehir Belediye Başkanı’yla konuşup beraber randevu alıp gidecektik, TEK Park tamamen bizim uhdemizde olacaktı, onun dahi hiç lafını anmadı. Şelale Park’ın yerine bir Otopark yapılacaktı, o da tabii olacak gibi değil yani hep yalan yanlış şeyler” dedi.

 

“BU PARA NEREYE GİTTİ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ‘Makamlara söz verdi’ diyerek eleştirisini sürdüren Asbaş”Kimin arkasında duracağız biz, Belediye Başkanı’nın arkasında duracağız. 4 sene destek verdi. Geçen sene harcadığı para resmi rakamlara göre 1 milyon 350 bin TL’dir. Artı giderler var, bir 425 diye hesap var burada. Peki bu para nereye gitti? Bu sene ne verdi, hiçbir şey yok. Bu sene ben ona dedim ki, 2 milyon lira bizim hedefimiz ve bütçemiz. 2 milyon liraya göre takım ayarlayacağız. Siz başlayın ben sonuna kadar arkanızdayım demiştir. Apar topar 14 Mayıs 2018’de olağan genel kurul yaptık. Olağan Kurul’da Uğur Erem dedi ki, ‘Sabri Abi bu takımı al benden.’ Niye? ‘Ya işte benim uğraşacak zamanım yok’ dedi. Belki başka gerekçeleri vardır ben bilemem. Neyse geçici bir yönetim kurduk, 2-3 defa toplandık. 14 Mayıs tarihi itibariyle Uğur Erem ve yönetiminin bütün yetkileri bitmiştir. Yönetimde dedim ki, ‘ben şahsımdan 300 bin lira ile başlıyorum’ dedim. Ve diğer bazı arkadaşlar, ‘ben aydan aya 2 bin lira öderim, aydan aya bin lira öderim’ gibi dalga geçercesine öderiz dediler. Kulüpçülük böyle mi olur? Bugüne kadar nasıl yönetildi; hazır paralarla, bağışlarla” dedi.

 

“USULSÜZ PARA ÇEKİLDİĞİ İDDİASI”

 

Dernekler Yasası’na göre 14 Mayıs 2018 itibariyle eski Kulüp Başkanı Uğur Eren ve yönetiminin bütün yetkilerinin bittiğini kaydeden Asbaş “ Yetkisi biten eski başkan Uğur Erem kulübün banka hesaplarının bulunduğu kartı 17 Ağustos tarihine kadar kullanmış. Bankamatik kartından kulübümüzde bulunan parayı, federasyondan gelen parayı her gün ATM üzerinden çekmiş ve birilerine de havale ile göndermiş. Yaklaşık 55 bin lira para usulsüz bir şekilde çekilmiş. Var mı böyle bir yetkileri, yok. 17 Ağustos 2018 tarihine kadar kulübün parasını kullanıyor. Bu konuştuklarım siyasi bir açıklama değil, yolun sonuna geldiğimiz için açıklama gereği duyuyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10