Süper Ligde heyecan sürüyor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 22.hafta Pazar günü oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Lider Çorlu Kültürspor'un Çerkezköy Doğanspor'u hükmen 3-0 mağlup ettiği haftada Kapaklıspor depla

28.03.2019 14:58:00 0
Süper Ligde heyecan sürüyor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 22.haftada oynanan altı karşılaşmada 19 kez fileler havalandırıldı.

 

KAPAKLISPOR DÖRT GOLLE KAZANDI

 

Lider Çorlu Kültürspor’un hükmen 3-0’lık galibiyet ile kapattığı haftada ikinci sırada yer alan Kapaklıspor deplasmanda Muratlı Belediyespor’a konuk oldu. Deplasmanda oynanan maçta baştan sona etkili bir oyun sergileyen Kapaklıspor, 16. dakikada Özgün Şala ile 1-0 önce geçti. 26. dakikada  Kapaklıspor'un son haftalardaki formda ismi Emrah Çilingir'in golü ile fark ikiye çıktı. 44. dakikada Muratlı Belediyespor, bir gol bularak farkı 1'e indirdi. ilk yarı 2-1 Kapaklıspor'un üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci devrede de rakip kaleye baskılarını sürdüren Kapaklıspor, birçok pozisyon elde etmesine rağmen gol şansını değerlendiremedi. Maçın sonlarına doğru rakip kaleyi adeta ablukaya alan sarı lacivertliler 82. dakikada Özgün Şala ile farkı yeniden 2'ye çıkardı. 83. dakikada Muratlı Belediyespor bir gol daha bularak skoru 3-2 yaparken, 85. dakikada altyapıdan yetişen genç oyuncu Nusret İşar attığı golle maçın skorunu belirledi. farkı açtı. Oldukça çekişmeli geçen maç 4-2 Kapaklıspor üstünlüğü ile sona erdi.

 

BİRER PUANLA AYRILDILAR

 

Ligde üçüncü sırada Marmaraereğlisi Belediyespor deplasmanda Saray Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Zirveyi yakından ilgilendiren karşılaşmada Saray Belediyespor ilerleyen bölümlerde kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlerde konuk ekip Marmarareğlisi Belediyespor bulduğu golle skoru eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Bu sonuçla Marmarereğlisi Belediyespor puanını 45, Saray Belediyespor ise 43 yaptı.

 

100.YILSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Bu sezonun flaş takımlarından 100.Yılspor ise deplasmanda Malkara temsilcisi Sağlamtaşspor’a konuk oldu. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada konuk ekip 100.Yılspor kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmeyi başardı. İlerleyen bölümlere doğru Sağlamtaşspor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 100.Yılspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. 100.Yılspor bu galibiyet ile puanını 45 yaparak üçüncü sıraya yükselirken, Sağlamtaşspor ise 29 puanda kaldı.

 

SİTESPOR’DAN BEŞ GOLLÜ GALİBİYET

 

Son haftalarda düşüşe geçen Kapaklı Sitespor evinde Büyükyoncalıspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru Mert Torun’un şutunda top rakip takım futbolcusu Şahin’e çarparak ağlarla buluştu ve Sitespor 1-0 öne geçti. Kapaklı Sitespor 38’inci dakikada Emre Danışan’ın serbest vuruştan attığı golle farkı ikiye çıkardı. 62’inci dakikada ise Mert’in pasıyla hareketlenen Mustafa düzgün bir vuruş ile farkı üçe çıkardı. 65’inci dakikada ise Anılcan kendisinin ikinci takımının ise dördüncü golünü kaydetti. Nadir ataklardan birini gerçekleştiren Büyük Yoncalıspor 80. dakikada golü buldu ve skor 4-1 oldu. Golün hemen ardından gelişen Sitespor atağında oyuna yeni dahil olan genç futbolcu Ahmet Burak, Mustafa’nın attığı pasta topu kafa ile ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi. Kapaklı Sitespor bu galibiyet ile puanını 31 yaparak yedinci sıraya yükselirken, Büyükyoncalıspor ise 16 puanda kaldı.

 

ÇORLUSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor ise deplasmanda Ergenegücü Ulaşspor’a konuk oldu. Ulaş Sahası’nda oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde ataklarını sürdüren Çorluspor 68’inci dakikada golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Harun Korkmaz düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek Çorluspor’u karşılaşmada öne geçirdi. İlerleyen bölümlerde kontrollü futbolunu sürdüren Çorluspor karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılarak ligde kalma adına önemli bir galibiyet aldı. Çorluspor bu galibiyet ile puanını 18 yaparken, Ergenegücü Ulaşspor ise 34 puanda kaldı. Düşme potasının bir basamak üstünde yer alan 1461 Karadenizspor ise evinde Malkaraspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan 1461 Karadenizspor rakibini 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etmiş oldu. 1461 Karadenizspor bu galibiyet ile puanını 22 yaparak moral bulurken, Malkara 14 Kasımspor ise 25 puanda kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10