Hiçbir şey insanlığın ötesine geçmemeli

AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları Eski Başkanı Mehmet Can Danyeli, maruz kaldığı linç girişimi sonrası yaptığı yazılı açıklama ile seçime saatler kala Çerkezköy siyasilerine adeta ders n

Çerkezköy 28.03.2019 16:57:00 0
Hiçbir şey insanlığın ötesine geçmemeli

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mehmet Can Danyeli “Geçtiğimiz gün çalıştığım yabancı menşeli fabrikaya ilk ziyaretini gerçekleştiren Cumhur İttifakı Adayı Süleyman Kozuva’nın ziyareti sonrası gazeteniz dahil medyada çıkan haberlerin sıkıntı yaratmaması hayatın doğal akışına ne kadar uyumluysa aynı fabrikaya sayın Süleyman Kozuva gibi Çerkezköy Belediyesi’ni 2’nci kez yönetmeye talip Vahap Akay’ın ziyareti de Kozuva’nın ziyareti kadar normal ve insani bir ziyarettir. Ben Çerkezköy’de doğmuş, ilk ve orta eğitimini bu şehirde tamamlamış, AK Parti gibi bir partinin kurucu ilçe başkanının oğlu olarak, üniversite eğitimim sonrası bu partinin gençlik kollarında görev almış, ülkemizin batısından doğusuna Diyarbakır’a oradaki çocuklarımızın eğitimi için kampanya düzenlemiş, insani refleksleri kuvvetli bir insan olarak Çerkezköy’ü yönetmeye aday her iki ismi de ağabeyim ve büyüğüm olarak görüyorum. Her iki ismin de Çerkezköy’e değer katacağına inanıyorum” dedi.

 

“HİÇBİR ZAMAN RAHATSIZLIK DUYMADIM”

 

Bu süreçte babası Mehmet Danyeli’nin Süleyman Kozuva ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası’nda ortak hareket etmesi, yine Süleyman Kozuva ile birlikte istifa edip kontenjanda yer almasının kendisine h-gurur verdiğini kaydeden Mehmet Can Danyeli “Bundan da hiçbir zaman bir rahatsızlık duymadım. Sayın Kozuva’nın fabrikamızın ziyareti sonrası benzer bir talep de sayın Akay’dan geldi. Fabrikanın üst düzey yönetimi bu talebi yerinde buldu ve söz konusu ziyaret gerçekleşti. Ben de yabancı olan fabrika yöneticilerine işimin doğası gereği çeviri yaptığım için fabrikanın çalışanı ve görevlisi sıfatıyla, sayın Akay’ın karşılanmasında ziyaret esnasında ve uğurlanmasında heyete eşlik ettim. İyi niyetle karşıladığım Çerkezköy Belediye Başkanı sayın Vahap Akay’ı kötü niyetleriyle siyasete meze eden kişilere cevabımı seçim sonrası vereceğimi de belirtmek isterim. Yemek esnasında çekilen bir fotoğrafın siyaset bezirganları tarafından sosyal medyada malzeme yapılması ne siyasi ahlaka ne insanlığa, ne de adını sizlerin koyacağı bir sıfata sığmaz. Benim siyaseten durduğum yer belli, babamın siyasetteki çizgisi ve duruşu belli. Bu fotoğrafla sözüm ona kirli hesap peşinde olanlar, benim üzerimden babam ile Kozuva’nın arasını açmaya çalışanların olduğu gibi babamla benim aramı da sözde bu fotoğrafla açacaklarını zanneden zavallı mahlukatlardır. Gerçeğin kimliği meçhul sanal sosyal medya hesaplarında değil, künyesi ve çizgisi belli medya organlarından yayınlanmasını uygun gördüğüm için bu açıklamayı kamuoyuna gazeteniz aracılığıyla yapıyorum. Ben demokrasiye inanan bir genç olarak bir oy için Cumhurbaşkanlığı seçimleri esnasında yurt dışında olmama rağmen aynı gün ülkeme gelip oyunu kullanıp yurt dışındaki görevine dönmüş bir insanım. Beni fotoğraflarımdan takip edenler bunu pasaportumdaki giriş çıkışlardan da takip etsinler lütfen” dedi.

 

“İNSAN OLMAK HEPSİNDEN DAHA ÖNEMLİDİR”

 

Ne Vahap Akay’ın ne de Süleyman Kozuva’nın bugüne kadar kendisi için siyasi bir figür olmadığını kaydeden Mehmet Can Danyeli “Her ikisi babamın da, ailemin de, benim de dostum ve ağabeyimdir. Her ikisinin de Çerkezköy’e kattığı ve katacağı artı değerler vardır. Unutulmamalıdır ki seçim önemlidir. Geçim, seçim kadar önemlidir. Ama insan olmak hepsinden daha önemlidir. İnsanlık yoksunu, siyaset zengini küçük beyinler sözüm ona bu fotoğraflar benim mensubu olduğum camiaya küçük düşürerek babamı bulunduğu konumu gereğince zora sokacaklarını zannediyorlar. O zavallılar şunu bilmelidirler ki altını yere atsan da çamura atsan da sadece onu kirletirsin. Önünden ve değerinden bir şey kaybettirmezsin. Ben bütün insanların altından daha değerli olduğuna inanıyorum. Bu süreçte beni, ailemi kırıp siyasete meze edenleri Allah’a havale ediyorum. Danyeli ailesi Çerkezköy’de yaşayan on binlerce aileden biridir. Ama unutulmamalıdır ki AK Parti kurulduğunda Çerkezköy’de kurucu ilçe başkanı da varlığıyla gurur duyduğum babam sayın Mehmet Danyeli’dir. Biz siyasetin kimlere ne kazandırdığından ziyade siyasilerin ülkeye ve ilçeye ne kazandırdıklarına bakarız. Çerkezköy Belediye Başkanı sayın Vahap Akay’ın hem belediye başkanı hem de başkan adayı sıfatıyla çalıştığım fabrikaya ziyaretinde verilen fotoğraftan ben hiçbir zaman rahatsızlık duymadım, duymam da söz konusu değildir. Ama görünen o ki birilerini rahatsız etmiştir” diyerek yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10