331 sandıkta 112 bin 30 seçmen oy kullanacak

31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Çerkezköy'de on mahalle kurulacak olan 329 normal, 1 cezaevi ve 1 seyyar sandık olmak üzere 331 sandıkta toplam 102 bin 30 seçmen oy kullanacak. Oy verme işl

Çerkezköy 29.03.2019 16:22:00 0
331 sandıkta 112 bin 30 seçmen oy kullanacak

Nüfusu her yıl ortalama olarak 10 bin yakın artış gösteren Çerkezköy’de 2014 mahalli idari seçimlerinde 76 bin 262 olan seçmen sayısı 2019 yerel seçimlerinde 102 bin 30 oldu.

 

7 ADAY YARIŞACAK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay 31 Mart mahalli idareler seçimlerine CHP-İYİ Partinin Millet ittifakı ile seçimlere girerken, Süleyman Kozuva ise AK Parti-MHP ittifakında oluşturulan Cumhur ittifakında seçimlere girecek. Seçimlerde Büyük Birlik Partisi Yılmaz Bulut, Sadet Partisi Erol Kaya, Demokratik Sol Parti Metin Dönmez, BTP Fatih Irmak, HDP Barış Kırmıztaş ile yarışacak.

 

331 SANDIK KURULACAK

 

 Seçimlerde Çerkezköy genelinde toplam 17 okulda 329, cezaevi ve seyyar sandık olmak üzere toplam 331 sandık kurulacak. Seçimlerde ise ilçe genelinde toplam 112 bin 30 seçmen sandık başına gidecek.112 bin 30 seçmenin oy kullanması için sabah saat 08.00’da başlayacak oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek.

 

MAHALLE MAHALLE SANDIK SAYILARI

 

Bağlık Mahallesinde yaşayan 10 bin 181 seçmen Pakize Narin Anadolu Lisesi’nde kurulacak olan 30 sandıkta oylarını kullanacaklar. Cumhuriyet Mahallesinde toplam 3 bin 70 seçmen 12 sandıkta Tepe İlkokulu ve Ortaokulu’nda Fatih mahallesinde yaşayan 9 bin 634 seçmen 75.Yıl Ortaokulu’nda kurulacak 28 sandıkta oylarını kullanacaklar. Fevzipaşa Mahallesi’nde yaşayan 12 bin 800 seçmen Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezinde ve Fevzipaşa okulunda kurulacak toplam 37 sandıkta oylarını kullanırken, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sakinleri ise Nurullah Narin Ortaokulu ve Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oylarını kullanacaklar. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde toplam 14 bin 3 seçmen 41 sandıkta oy kullanmaya gidecek. Gazi Osman Paşa Mahallesinde 11 bin 547 seçmen Atatürk İlkokulu ve Şehit Dinçer Ersoy İlkokulunda kurulacak 34 sandıkta oylarını kullanacak.İstasyon Mahallesinde toplam 10 bin 653 seçmen bulunurken, bu seçmenler 32 sandıkta oylarını Cumhuriyet İlk ve Ortaokulunda ve Recep Arif Gabralı İlkokulunda kullanacaklar. Çerkezköy’ün en kalabalık mahallesi olan Kızılpınar Mahallesinde ise toplam 23 bin 672 seçmen kurulacak 69 sandıkta oylarını kullanacaklar. Kızılpınar’da seçmenler için Kızılpınar İlköğretim Okulunda, Kızılpınar Anadolu Lisesi, Kızılpınar 125.Yıl İlköğretim Okulunda sandık kurulacak. Yıldırım Beyazıt Mahallesinde ikamet eden toplam 10 bin 177 seçmen Raif Dinçkök Ortaokulu ve Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nda kurulacak 30 sandıkta oylarını kullanacaklar. Veliköy Mahallesinde tek okulda sandık kurulacak. Veliköy Çok Programlı Lisesi’nde kurulacak olan 16 sandıkta toplam 5 bin 493 seçmen oy kullanacak.

 

SEÇİM YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

 

Seçim yasakları 30 Mart Cumartesi günü saat 18:00'de başlayacak. Bu saatten itibaren hiçbir yayın ve yayım organında propaganda yapılamayacak. Yasaklar başladıktan sonra, resmi hizmete mahsus araçlar kullanılamayacak. Seçim bürolarının faaliyetleri sona erecek. Oy verme günü her tülü yayın organında 18.00 ila 21.00 saatleri arası seçim sonuçlarıyla ilgili tahmin yapılamayacak. Sadece YSK'nın tebliğlerine yer verilebilecek. Saat 21:00'den sonra da tüm yayınlar serbest olacak. Fakat YSK'nın talebiyle yayın saati geri ya da ileri alınabilecek. Seçim günü sabah saat 06:00'dan gece saat 24:00'e kadar alkollü içki satılmayacak ve servis edilmeyecek.Oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnız yemek verilebilecek. Düğünler ise seçim yasaklarına uymak koşuluyla saat 18:00'den sonra yapılabilecek.

 

OY PUSULASI NASIL OLACAK?

 

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde YSK tarafından basılan, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı sarı renkteki zarflar kullanılacak.Birleşik oy pusulasında, daha önce çekilen kuraya göre sırayla siyasi partilerin adaylarının isimleri, parti adları ile partilerin amblemleri yer alıyor. Pusulanın sonunda bağımsız adayların isimleri bulunuyor.Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulası "beyaz", büyükşehir olmayan illerde "turuncu", ilçe belediyesi için hazırlanan oy pusulası "mavi", belediye meclis üyeliği için kullanılacak oy pusulası ise "sarı" renkte olacak. Seçmenler, "Evet" veya "Tercih" yazılı mühürlerle oylarını kullanacak. Oy pusulalarının üzerine mühür dışında yazı yazılmayacak. Oy pusulaları tek zarfa konulacak. Zarflar, şeffaf sandıklara atılacak.

 

T.C. KİMLİK NUMARALI KİMLİĞİNİZİ UNUTMAYINIZ!

 

Oy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birini yanınızda bulundurmayı unutmayınız.Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz.

 

Haber/Faik OnurKAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10