TBMM Başkanı Şentop Eğitim Bir-Sen üyeleriyle Çerkezköy'de buluştu

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Çerkezköy'de Eğitim-Bir-Sen Tekirdağ 1.Nolu Şube Teşkilat buluşmasına katıldı. Konuşmasında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan darbenin şerefine kadeh kald?

Çerkezköy 29.03.2019 16:39:00 0
TBMM Başkanı Şentop Eğitim Bir-Sen üyeleriyle Çerkezköy

Çerkezköy Lemar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen yemeğe TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Mülayim Kuru, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, Cumhur ittifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Yusuf Hayri, öğretmenler katıldı.

 

 

 

“ZOR BİR GÖREVE GETİRİLDİM”

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Ferruh Topuz “Biz Tekirdağ'da 8 bin Türkiye'de 1 milyon Türkiye ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşunun birer ferdi olmaktan onurlu ve gururluyuz. Biz 1 milyonu aşkın üyesiyle vatan, millet, devlet, bayrak sevdalısı, Türkiye sevdalısıyız. Biz bu teşkilat buluşmasını yaparken işte devlet, işte millet diyoruz. Devlet millet paylaşmasını gerçekleştirmiş sizin gibi güzel insanlarla beraber bu önemli günlerde, Türkiye'nin beka meselesinin konuşulduğu günlerde bizler sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 

 

ZOR BİR GÖREVE GETİRİLDİM

 

Topuz’un ardından sahneye alkışlar eşliğinde davet edilen TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “Zor bir göreve getirildim. Cumhurbaşkanımızın bu bölgeye ve topraklara ilgisi geçmişte var. İl  Başkanı olduğu dönemlerde il müfettişliği yapmıştır. Pınarhisar Cezaevi’nden çıktıktan sonra ilk olarak Makedonya’ya ziyaret yapmıştır. Bu ziyaretin ardından Ak Parti’nin kuruluş amacını yapmıştır. AK Parti’nin kurulmasının temeli Rumeli’de atıldı. 24 Şubat 2019’da TBMM’nin 29’uncu başkanı olarak seçildim. Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle TBMM Başkanlığına üçüncü turda seçildim” diyerek katılımcılara Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler verdi.

 

 

 

 

TÜRKİYE OYUN KURUCU POZİSYONUNA GEÇTİ

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın Golan Tepeleri ile ilgili sözlerine de değinen Şentop: "Dün akşam Orta Doğu’da yeni bir krizin başlangıcıyla karşı karşıya kaldık. Trump, bir tweet attı. Dedi ki Golan Tepeleri’yle ilgili üzerinden 52 yıl geçti, artık İsrail’in olması lazım. Öyle şey mi olur. Zaman aşımı mı var uluslararası hukukta. Kaldı ki daha önce 1981’de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin almış olduğu bir karar var. İsrail’in Golan Tepeleri’ni ilhakı geçersizdir, tanımıyoruz” dedi. ABD’nin de veto yetkisi var, kullanmadı. Kullansaydı zaten böyle bir karar çıkmazdı. Böyle bir karar çıkmış. Şimdi diyor ki 52 sene oldu. 52 sene olunca kazanmış mı oluyorsun. Onun attığı tweetle yeni bir tartışma başlamış oldu" Türkiye’nin son yıllarda hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu sözlerine ekleyen Şentop, Türkiye’nin oyun kurucu pozisyonuna geçtiğini kaydetti.  

 

“MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR”

 

Şentop “İçinde bulunduğumuz zamanın ve mekanın hakkını vermeliyiz. Bu bakımdan Türkiye’nin avantajları var. 17 yıldır Türkiye oyun kurucu bir ülke haline geldi. Dünyada oyun kurucu ülke sayısı az. Birçok ülke başkalarının kurduğu oyunlarda yer alıyor. ABD, Suriye’de oyun kurmaya çalıştı, başarılı olamadı. Oyun kuruculukta başarılı olabilmeniz için güçlü olmanız gerekiyor. Türkiye küresel ekonomide yerini aldı. Burada da bizde olmayan parametrelerle ekonomi işlemeye başlıyor. ABD mesela kendisi basıyor doları. 2002’de bol bol dolar bastı, birçok ülkenin ekonomisi battı. Şimdi de o dolarlarını topluyor. Bu da dünyada ekonomiyi etkiliyor. Bizim uluslararası alanda da yeni bir sistemi kurmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımız dünyada ilk defa kendi para birimlerimizle alışveriş yapmamızı önerdi. Ondan bir süre sonra Rusya, Hindistan ve Çin kabul etti. Bu alanda mesafe alınması gerekiyor. Ağustos’ta bir ekonomik sıkıntı yaşadığımızda Cumhurbaşkanımız ‘Saldırı altındayız’ demişti. Birileri bunu komplo teorisi falan demeye başladılar. Fakat bu öyle değil” dedi.

 

“KINIYORUM, LANETLİYORUM”

 

Şentop, 15 Temmuz gecesi darbe teşebbüsünde bulunanlara yönelik Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın kadeh kaldırdığı görüntülere de tepki gösterdi. Şentop, “ Trakya’da maalesef Edirne’de Belediye Başkanı Recep Gürkan 15 Temmuz gecesi darbecilerin şerefine kaldırdığı bir konuşma ve görüntü düştü. Çok üzücü bir davranış yapmıştır. Bu darbe parti meselesi değildir. 15 Temmuz Türkiye’ye karşı yapılan ciddi işgal teşebbüsüdür. Türkiye’yi dışarıda operasyonlara açık bir ülke haline getirmek için teşebbüstür. Fetöcü hainlerin bir işgal teşebbüsüdür. 15 Temmuz’u kadeh kaldırarak karşılayan anlayışın Türkiye’de bu milletin değerlerine saygılı olduğu, bu milletin içinde yaşayan bir unsur olduğu tartışmadır. Böyle bir anlayışı ve zihniyeti özellikle Trakya topraklarından çıkmış olmasını üzüntü ile karşılıyorum ve lanetliyorum. Bu topraklarda istiklal meselesini yaşamış ve bu şuuru bilen gelenek içinden gelen insanların yaşadığı toprakta böyle bir anlayışın bize yabancı olduğunu söylemek istiyorum. Türkiye’yi yeniden büyük Türkiye yapmak, Trakya’nın bu yürüyüşte en ön sıralarda olacağına inanıyorum” dedi.

 

HER ZAMANMİLLETLE BİRLİKTE HAREKET ETTİ

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ardından konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Eğitim Bir Sen 27 yıllık sendikal hikayesinde çeyrek asrı geride bıraktı. Başladığı noktadan geldiği noktaya baktığımızda 450 gibi bir sayıyla Türkiye'de büyük bir sendika olma hürriyetini ve kimliğini taşıyor. Memur- Sen Türkiye'nin en büyük emek örgütü unvanını taşıyor. Başladığımız noktadan geldiğimiz zamana kadar bulunduğumuz zemine kadar Memur-Sen hiç bir zaman milletle karşı karşıya gelmedi. Her zaman milletle birlikte hareket etti. Çünkü bizim kendimiz millet, derdimiz millet, gücümüz yeniden medeniyet. Onu için Türkiye'deki mevcut sendikal hareketlerin geçmişte ortaya koyduğu şiddetten her türlü kirli yakıştırmadan uzak bir sendikal yaklaşımla hakkını ararken haddini aşmayan bir şekilde yolculuk yapıyor. Hiç bir zaman cam çerçeve dökmedik, Memur Sen olarak hep bu ilkenin hep bu coğrafyanın kabul görmüş değerlerini baş tacı ettik.  Dolayısıyla başladığımız noktadan geldiğimiz noktaya baktığımızda şükrediyorum.

 

“EN BÜYÜK TEŞKİLATIZ”

 

Türkiye’de bir milyon üyeye ulaşan en büyük örgüt olduklarını kaydeden Yalçın” Bu zamana kadar yaklaşımımız neyse bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz. Bu ülkede Cahit Zarifoğlu'nun 7 güzel adam diye isimlendirdiği ama yediden yetmişe herkesin benimsediği bir öğretmen, bir münevver, bir şair ve iyi bir hatip olan Mehmet Akif Yıldırım mayasını çaldığı ve kuruculuğunu yaptığı bir sendikal hareket olarak bizim bu ülkedeki sendikal yaklaşımlarda farklı bir tarzımızın olması beklenilen bir şey. İnsanları kalıplaştıran, insanları dövüştüren ufuksuz duruşlardan her zaman uzak olduk. Memur Sen kolay olanı değil zor olanı yapmaya çalışan bir sendikadır. Kavga zemininde bir sendika değil, rekabet zemininde akademik bir hizmet sendikasıdır. Bu ülkede sendikal anlamda yeni bir tarzı, yeni bir duruşu, yeni bir ruhu ortaya koymuş bir teşkilatız" dedi. Programda Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şubesi tarafından ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a plaket ve tablo hediye edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10