Erem Asbaş'a ateş püskürdü

1911 Çerkezköyspor Eski Başkanı Uğur Erem dün düzenlediği basın toplantısında 1911 Çerkezköy Doğanspor yöneticisi Sabri Asbaş'a ateş püskürdü. Kendisinin kulübün kartı üzerin

Çerkezköy 2.04.2019 19:08:00 0
Erem Asbaş

1911 Çerkezköyspor’un eski başkanlarından Uğur Erem kendisine yönelik iftiralarda bulunanlara cevap verdi.

 

“BÖYLE KULÜP YÖNETİLMEZ”

 

Dün saat 15.00’de Çerkez Cafede basın açıklaması gerçekleştiren Uğur Erem 7-8 ay yöneticilik yapanların yaptıkları açıklamalara talihsiz olarak nitelendirdi. Erem “ Bu açıklamayı yapan şahsın niteliği görevi nedir bilmiyorum. TFF sitesini açtığımda kulüp başkanı Aktaş Güler görünüyor. Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri federasyonuna baktığımda ise Kazım Asbaş olduğunu gördüm. Bu arkadaş başkan diyerek ortaya çıkıp demeç vermesi bir talihsizliktir. Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu kıl payı kaçırmış, Türkiye Kupasına katılmış bir takımı kendilerine teslim ettik. Amatör takım yönetmekle, Bölgesel Amatör Liginde takım yönetmenin farkını bu arkadaşlar anlamış. Kahve köşelerinde mahalle dedikodusu yaparak da takım yönetilemeyeceğini, tel örgüler arkasında çekirdek çitleterek başkanlık yapılmayacağını da söylemek istiyorum. Böyle kulüp yönetilmez” dedi.

 

“ATKI SATTIK, KAPI KAPI GEZDİK”

 

‘1911 Çerkezköyspor ile Doğanspor’un birleşmesinin fikir babası benim’ diyerek konuşmasına devam eden Erem “ Geçen yıl bu takımı bir şekilde bir yere getirdik. Ben paraşütle yada başkanın kıyağı ile buraya gelmedim. Ben uzun bir süre sekiz amatör branşta mücadele eden Çerkezköy Belediyespor’un başkanlığını yaptım. Spor kulüplerine o dönem Çerkezköy’de nasıl yardım yapabiliriz çırpınışı ile mücadele ettik. Çerkezköy Belediyesi olarak her takıma eşit mesafede davranıldı. 20 yıl futbol oynayan birisi olarak amacımız Çerkezköy’de BAL ligine çıkmış 1911 Çerkezköyspor’u Aksihar ve Alanya olması için mücadele ettik. Geçen yıl sanayicileri, esnafı yardıma çağırdık. Geçen yıl Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yardım ettiğini bu yıl ise yapmadığını söyleşmiş. O oturduğu yer belediyenin tesisidir. Deplasmana gittikleri otobüs, top oynadıkları saha, ilk devrenin sonuna kadar yedikleri yemekleri belediye vermiştir. 5393 sayılı belediye kanununu okuyup araştırması gerekiyor.Büyükşehir belediyelerinde binde 7, ilçe belediyelerinde bütçelerinin binde 12’sini geçemez. Yasal hüküm. Yani hiçbir belediye başkanı ben alın size 1 milyon alın size 2 milyon. Beyefendinin dediği gibi alın size bin 400 bin falan öyle bir dünya yok. Sizler içindesiniz, yaşadınız. Biz çekiliş yaptık. Araba çekilişi yaptık. Konser yaptık. Atkı sattık, kapı kapı gezdik para dilendik. Bilet kestik arkadaşlar bilet maçlarda kapılarda bilet kestik. Stadın etrafının her tarafına reklam aldık. Bir lira reklam parası yoktu” dedi.

 

“KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR”

 

Erem “  Yani Vahap Akay bize verdi vermedi diyenler utansınlar. Hayatında hiç spor kulübü ile ilgilenmemiş, futbolla hiç ilgilenmemiş insanları müteahhitleri getirerek yönetime soktuk. Onların üç beş kuruş paraları ile kulübü bir yerlere getirdik. O beyefendi ‘ Yaklaşık 55 bin TL usulsüz çekilmiş’ diye beyanat veriyor. Ben 35 senede devlette anlımın akıyla çalıştım. Emekli olurken de ödüllü olarak emekli oldum. Bu Çerkezköy’ün yüze 80’i beni tanır. Bende o okullarda çalışırken onlarca yüzlerce dernek yönettim. Spor kulüpleri dernekler yasasına göre yönetilir. Kimsenin babasının çiftliği değil, aile şirketi de değildir. Öyle iki kardeş bir araya geleceğiz kulüp yöneteceğiz öyle bir şey yok” diye konuştu.

 

SÜRECİ ANLATTI

 

Çekildiği iddia edilen paralarla ilgili süreci de anlatan Erem “ Bu arkadaşları çağırarak her yıl belli bir miktar harcıyorsunuz, gelin iki kulübü birleştirelim, gücümüzü ve ekonomimizi birleştirelim dedik. Tamam dediler. İsmini de değiştirin, tamam ismini de değiştirelim. Rengini değiştirin, ona da varız. Başkanlığı da ben istemiyorum siz kimi istiyorsanız o olsun dedik. Burada mutabık kaldık. Bir genel kurul yaptık. Görevi devredeceğiz biz o ara duyuyoruz ki Doğan spor’un kendisini fesh etmesi lazım yasa gereği fesh etmeden birleşme olmaz. Tüzüğümüzü değiştirdik dedik ki bundan sonra bu takımın adı Çerkezköy 1911 Doğan Spor olacak. Tüzüğümüze yazdık. Şimdi hem Doğan Spor süper amatörde hem Doğan Spor Bal Lig’inde olmaz. Onların kendilerimi fesh etmeleri lazım. Süre uzadı. Gidiyorlar geliyorlar toplantılar bir türlü olmuyor. Biz o arada başka şeyleri duyuyoruz.Bu süreçte Doğanspor’u bir yerlere pazarlamaya çalıştılar. Spor kamuoyu biliyor ki Doğanspor’un Süper Amatörde ki Doğan Spor ismini ilimizde ki başka bir ilçenin ben biliyorum kimler olduğunu birçoğu da bilir. O takımlarına pazarlamak işindeler süreç uzuyor. Dernekler masasında spor şeyinde boşluk olmaz arkadaşlar. İstifa ettikten sonra arkadaşımız Necmettin Çınar’ı kulüp kapanmasın diye başkan yaptık. İşte benim para çektiğim dönem o dönemdi. Bu beyefendiler bize dedi ki; biz bir kuruş para borç kabul etmiyoruz. Peki ama bizim alacaklarımız var dedik. Spor Toto Müdürlüğüne geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gittim.Dediler ki bütün Amatör Spor Kulüplerine Bal Lig’inde ki kulüplere borç faturalarınızı getirin size bir miktar para yardımı yapacağız. Peki dedik. Geçen yıl Mayıs ayında 50 bin TL’lik makbuzu götürdük.Gidin dediler biz size kulübe parayı göndereceğiz. Bizde sevinerek geldik. Hala o paranın bir kısmı geliyor arkadaşlar. İnanmayanlar gitsinler Çorlu’daki il başkanına sorsun ya da açsın Süper Toto Lig müdürlüğünü desin ki 1911 Spor Kulübüne 50 TL’lik bağışı hangi sürelerde hangi periyotlarda yatırdınız. Ve bu arkadaşlarda bunun altını çizerek söylüyorum bizim almamız gerek 50 bin TL’nin 25 bin lirasına el koydular. Biz o parayı alıp esnafa olan toplam borcumuzu ödeyecektik. Şimdi esnafla mahkemeliğiz. Benim dönemime ait paraya el koyacaksın sonra açıklama yapacaksın. Şimdi ben Mayıs ayında almam gereken parayı Haziran ayında kulübün kasasına girmişse o para benim dönemimin borçları için çekilen bir para değil midir? Kaldı ki bu arkadaşlar yönetimi devir aldıktan sonra dediler ki biz başka bir bankada hesap açtık. İyi dedim çok iyi olmuş biz kendi bankamızda ki hesaplarla sıfırlayana kadar devam edeceğiz” dedi.

 

“BU KULÜBÜN BAŞKANI KİM”

 

Sabri Asbaş ile hukuk önünde hesaplaşacağını kaydeden Erem “ Çamur at izi kalsın, seçimlere 3 gün kala algı yaratmak istediler. Yok Vahap Akay şöyle demiş yok onun meclis üyesi böyle demiş diyerek kendilerini aklayamazlar. Açın guinness rekorlar kitabına bakın. Dünyada bir senede iki tane takım düşüren başka bir yönetim var mıdır? İki takımı da bu adam düşürmüştür. Doğanspor’u Süper Amatör’den düşürdüler bizi de ne hale getirdiler gördünüz.  Hem suçlu hem güçlüler. Bugüne kadar biz konuşmadık kulübe zarar gelmesin diye. Bugün ne yaptılar biliyor musunuz? Bugün de yine bir tane hocamızı hem de belediyeden personel hocamızı işten çıkarmışlar. Böyle bir şey olabilir mi ? Kulübün hocaları hakkında söyledikleri ise ayıptır. Bu hocaların çoğunun aklı yerinde değil diye açıklama yaptım. Sen çok mu akıllısında takımı bu hale getirdin. Senin en son kovduğun hocanın aç CV’sine bak. Geçmiş dönemde Edirnespor’u, Tekirdağspor’u,Altınovaspor’u şampiyon yapmış hoca iki hafta size dayanamadı. Takımı sen yapacaksın liseyi koyacaksın hocanın önüne istediğin topçuyu getireceksin istediğin topçuyu götüreceksin sonra da diyeceksin ki ben spor kulübü yöneticisiyim başkanıyım. Allah aşkına size soruyorum? Bu kulübün başkanı kimdir ? Böyle kulüp mü yönetilir.  Yaşından başından utanmıyor musun da böyle çıkıp konuşuyorsun. Dediğim gibi yargı önünde de hesaplaşacağım. Bizim veremeyeceğimiz bir kuruş hesabımız yok.  Her şey oradadır açıktır. Herkes kimin ne olduğunu bilir ama bu konuya cevap vermezsek çamur at izi kalır siyaseti altında kalırsak insanların aklında bizi tanımayanların aklına başka sorular gelmesin diye cevap verdik” açıklamasında bulundu.

 

“PARAYI SON GÜN YATIRDIK”

 

‘Mayıs ayında yapılan kongre kayıtlara geçilmemiştir’ diyen Asbaş’a cevap veren Erem  “ O gün o adam öbür kulübün başkanıydı. Aynı anda iki kulübe başkan olabilir misin? Fesh edip geleceklerdi. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Şimdi sen o gün o arkadaş Doğan Spor Kulübünün başkanı olarak kağıt üzerinde gözüküyor. Dediler ki biz karar aldık ve kendi yönetimimizi toplayacağız. Doğan Spor’u fesh edeceğiz geleceğiz ve buraya katılacağız. Bizim o kongreyi yapmamız yasal açıdan zorunlu olduğu  için o tarihte yaptık. Geçen yıl bu kulübün BAL’a katılması için 20 bin TL parayı son güne yatırdık. Hiçbir Belediye Başkanı yasal olmayan hiçbir harcamayı kulübe yapamaz. Türkiye’de örneği de yoktur. Bizim geçen sene belediyeden aldığımız paralar bellidir. Binde 7 ve bin 12’lerdir. Belediye yasası gereği Büyükşehir Belediyesi meclisi bize para göndermiştir ve makbuzları da kulüptedir. Vahap Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte kulüpler için spor hizmetleri yönetmeliğini çıkardık. Tüm spor kulüplerine beş yıl boyunca ayakkabı, malzeme, top yardımı yapıldı ama yetmiyor. Kimse darılmasın gücenmesin diye o yönetmeliği çıkardık. Ahıra çevrilmiş tesisleri belediye olarak hayata geçirdik. Bir sürü gencimiz bu sahada spor yapıyor.m Siz utanmadan belediyeyi eleştiriyorsunuz. Gidip orada her gün antrenman yapıyorsunuz, belediyenin otobüsü ile deplasmana gidiyorsunuz, belediye size niye para verecek.  Belediye bize 1 milyon 400 bin lira para vermiş kendiside 2 milyon istemiş. Öyle bir dünya var mı ?.Hangi belediye çıkarırda 1 milyon 400 lirayı kulüp yönetimine verir. Bu parayı veren başkanı dakikada görevden alırlar.

 

“SENİN NİYETİNDEN ŞÜPHE EDERİM”

 

‘Seçime üç gün kala çıkıp böyle bir açıklama yaparsan ben senin niyetinden şüphe ederim’ diyerek Asbaş’a ateş püskürmeye devam eden Erem “ Belediye Başkanı görevdeyken, siyasi atmosfer bu kadar gerginken, Belediye Başkanı’nın rakibini stada getirip tezahürat yaptırmak, soyunma odasına sokup ‘başkanlık size yakışır’ demek etik midir? Bütün bunlara rağmen Vahap Akay, spora ve topluma olan saygısından dolayı en ufak bir şey söylememiştir” dedi.

 

“ESNAFTAN BORÇ İSTEDİM”

 

Asbaş’ın 55 bin TL’lik iddialarıyla ilgili yöneltilen soruya cevap veren Erem “ Spor Toto’dan 50 bin TL’lik makbuz kestik. Peki o para girmiş mi kasaya? Federasyon bize deplasman giderleri gönderiyor. 2-3 bin lira gibi. Bu paralar 3-5 ay sonra geliyor. Bu beyzadeler dediler ki, biz kulübü bu borçla devralmayız.  Ben otelde hocayı yatırmışım, esnaftan malzeme almışım, esnafa demişim ki, ‘bekleyin o para gelsin size vereceğim’. Ne yapmam lazım şimdi? Parayı onlara vermeyeyim mi? Zaten el koydular. Ben bu memlekette hayatımda kendim için 1 lira borç istememiş Uğur Hoca, esnaftan borç istedim. Gidip sorabilirsiniz. Niye aldım? Maç bitmiş hoca maaşını istiyor, ne yapacağız? Bunlar gibi biz hocaya küfür ederek, kulüp yönetmedik. Onun için biz şampiyon olduk. Onlardan da daha az para harcadık. Kimin ne harcadığı ortadır. Yani insan ilişkileri sayesinde o işi o noktaya getirdik. Yani o çektiğimiz para bize ait bir para. Bizim vermeyecek hesabımız yok. Zaten bizim hesabımızı her yıl en az iki kere Dernekler masası denetliyor” dedi.

 

“BİR SEN Mİ İYİSİN”

 

1911 Çerkezköy Doğanspor’un matematiksel olarak şansının devam ettiğini kaydeden Erem “ Takımdan gönderdikleri Sedat Çolak denen çocuğun bu takıma neler verdiğini biliyoruz. Bu takıma eğrisiyle, doğrusuyla, yanlışıyla bu takımın yıllarca kaptanıydı. Onu bile kovdular. O hoca kötü, bu hoca kötü; bir sen mi iyisin? Bir senede iki takım düşürdüler, rekorlar kitabına girecek bu iki kardeş. Bu ayıp onlara yeter. ” dedi.

 

“BUGÜN BÖLÜCÜLÜK YAPIYORLAR”

 

Erem “ Ben kesinlikle kalsaydım takımı bu durumdayken bırakmazdım. Bu işler yorucu işler, kolay değil. Parasal anlamda toplumdan destek alamıyoruz. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum, ekonomik olarak çok kötü bir şey. Gelecek sene iki tane Doğanspor ligde olmaz. Ceza gelecek zaten. İsim olarak iki tane Doğanspor olur mu? Sorun o arkadaşlara; bizim o bıraktığımız billboartt, elektronik tabela bıraktım. Son haftalarda görüyor musunuz? Kartonla oyuncu değiştiriyorlar, köy maçı sanki. Utanır biraz insan. Ne oldu o malzemelere? Sattınız mı, çaldırdınız mı, bozdunuz mu? Bunların hesabını versinler. Skor tabelasında 1911 Çerkezköy Doğanspor yazması gerekiyor. Sadece Doğanspor yazıyorlar. 1911 falan yok. Bilinçli yapıyorlar. Çünkü bu arkadaşların niyetini, gidip bindikleri otobüsün arkasındaki yazıya bakın, anlarsınız. O otobüsün arkasında ne yazıyor biliyor musunuz? ‘Biz varken, siz yoktunuz’ şeklinde. Bu ne demektir biliyor musunuz? Bunu ben 50 kere söyledim, yapmayın dedim. Çerkezköy gibi bir yerde spor takımının otobüsünün arkasında bu yazıyı yazmayın, ayıptır. Bu bölücülüktür. Niyet bu! O ‘biz varken siz yoktunuz’ diye düşünen adamlar bugün tabelaya 1911 yazmayı zul kabul ediyorlar. Niye? Biz rengi değiştirmeye eyvallah dedik, kulübün ismine eyvallah dedik, üst lige çıkmış bir takımı getirip kucağınıza verdik, borçsuz, harçsız bıraktık” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E BİR STADYUM YAKIŞIYOR MU ?

 

Sporun bir kentin birleştirici unsuru olduğunu kaydeden Erem “Pazardan pazara bir günümüz vardı. Biz geçen sene ne uğraşlar verdik, Kapalı Spor Salonu’nun arkasına bir stat yapalım, bu insanlar Kapaklı’ya gidip gelmekte zorlanıyor. Baktık o olmuyor, o da siyasi engellere takıldı. Yani oraya bir stat yapmak zor mu? Biz belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız dedik. Al yapısını, düzeltmesini yaparız dedik, yeter ki şuraya Bakanlıktan bir şey çıkarın. Yok, yok, yok. Gittik orayı yapmak zorunda kaldık. Kötü mü oldu şimdi? Bütün takımlar orada oynuyor. 200 bin nüfuslu Çerkezköy’e bir stadyum yakışıyor mu? O stadın yarısı OSB Kapaklı’nın, yarısı Çerkezköy’ün. Yarın gelip ‘çıkın buradan’ dese ne olacak. Diyecek de zaten. Bunlarla uğraşsınlar” dedi.

 

“KÜFÜR ETMEDİM DİYORSA İSPATLARIM”

 

Kulübün başarısızlığını ötekileştirme ve hırsa bağladığını kaydeden Erem “ Bu beylerin kişisel hırslarını bilmeyen yok. Bir takımın, bir kulübün başkanı çekirdek yiyerek, tel örgüde hakeme, topçuya küfreder mi? Ediyor. Etmiyor diyorsa, ispatlarım. Elimizde belgeler var. Geçen sene biz bir defa ceza almadık. Bu sene neler geldi başımıza biliyorsunuz? Geçen sene biz bütün eleştirilere rağmen taraftar grubumuzu içimizde tutmaya çalıştık. Çünkü gençlerin başka yapacakları bir şey yok. Mümkün olduğunda onların yanında olmaya çalıştık. O insanları oraya götürüp getirmek, yedirip içirmek bedava olmuyor. Benim yönetimimde 25 kişi vardı. Haftanın bir günü kahvaltı yapıyorduk, Perşembe günü mangal yapıyorduk. Bu sene gördünüz mü? Başkasına çamur atacağına insan oturup kulübü nasıl bu hale getirdik diye kendi kendine düşünür” diye konuştu.

 

“BANA BAŞARISINI GÖSTERSİN”

 

 Erem “ Sabri Asbaş açıklamasında 24 yıllık futbol tecrübesinden bahsetmiş. 24 yıl ne yaptığını sormak istiyorum. Bana bir tane başarısını göstersin. Takımı düşürdüler. Bu lige çıkmak o kadar zor ki! Bir takımı BAL Ligi’ne çıkarmak kolay değil. Statü gereği bizim Tekirdağ’ın takımlarından biri doğrudan düşüyor, ikinci sıradaki Play-off oynuyor. En üstteki kalıyor. Yani biz bir, iki, üç şeklinde dizilsek; Tekirdağ bir, Çorlu iki, Çerkezköy üçüncü bitirsek ligi, biz gene düşüyoruz. Biz üç maçımızı da alacağız, onlar üç maçını da kaybedecek. İki maç yetmiyor, çünkü averaj üstünlüğü de var” açıklamasında bulundu.

 

“O PARANIN AKIBETİNİ SORUYORUM”

 

Karttan para çekme olayı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağına ifade eden Erem “ Seçime üç gün kala siz bu açıklamayı neye yorumlarsınız? Niye daha önce yapmadın? Bu belgeler yeni mi geldi senin eline? Takım düşmeseydi sesini çıkarmayacak mıydı?  Eğer bu para kendi dönemlerindeki her hangi bir faaliyet için geldiyse ben suçluyum. Yani eğer biri bağış yapmışsa ve ben çekmişsem, federasyon bunların dönemi için para göndermiş ve ben çekmişsem eyvallah. Ben kendi dönemimdeki borçları kapatmak adına çektim. Derneklerde gelir ve giderler bellidir. Ben gelirimi göstermişim. Spor Toto’dan yazmışım, demişim ki, ’50 bin lira’. Gösteriyor ya bir defteri. Biraz okuma yazması varsa baksın o defterde 50 bin lira gelir kaydetmişim. Peki para gelmiş mi? Tek bir şeye bakacak, para gelmiş mi, bitti. Siz başkan değilsiniz ki, Necmettin Çınar başkan. Benim yöneticim orada başkan. Para çekme yetkisi hala bende. Çünkü kendi dönemimin parasını çekiyorum. Sizin paranızı çekmiyorum. Ben kulüpten ayrıldıktan sonra para yatırıldı ben onu çektim aslında o kullandığım para benim dönemimden kalan borçları kapatmak içindir. Kulübü devrederken, gelir defterine baktıkları zaman orada o parayı görürler. Kulübün borcunu kabullenmediler. 1 lira borcu varsa kabul etmiyoruz dediler. Ne yapacağım o parayı onlara mı bırakacağım? Buna rağmen biz bırakırken 25 bin lira Spor Toto’dan para gelecekti, o paranın akıbetini soruyorum, 5 bin lirasını çektiklerini biliyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10