Kök: Geçersiz sayılan bin 110 oyumuz var

Bazı sandıklarda ıslak imzalı tutanaklarla birleştirme tutanakları arasında farklılıklar tespit ederek İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe BaşkanÄ?

Çerkezköy 3.04.2019 19:30:00 0
Kök: Geçersiz sayılan bin 110 oyumuz var

Dün saat 19.00’da AK Parti İlçe Teşkilatında basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök Tekirdağ İl Seçim Kuruluna meclis üyeliğindeki geçersiz oyların yeniden sayımı için itirazda bulunacaklarını kaydetti.

 

“SONUÇ VATANDAŞIN TAKDİRİDİR”

 

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen mahalli idareler seçimlerinin ülkemize, Tekirdağ’a ve Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunan Kök “ Bu seçim sürecinde koşturan ilçe teşkilatımıza, yönetim kurulu üyelerimize, gençlik kolları , kadın kollarına, Cumhur ittifakı mensubu Milliyetçi Hareket Partisindeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimi kazanmak için herkes elinden geleni yaptı. Sonuç vatandaşın takdiridir” dedi.

 

BEŞ İTİRAZIMIZIN DÖRDÜ KABUL EDİLDİ

 

Seçimlerin ardından bazı sandıklarda problemler tespit ettiklerini ifade eden Kök “ Islah imzalı tutanaklar ve birleştirme tutanakları arasında beş sandıkta farklılıklar olduğunu tespit etti. Bunlarla ilgili İlçe Seçim Kuruluna itirazlarımız oldu. 1186 nolu sandıkta ıslak imzalı tutanakta belediye meclis seçiminde AK Parti meclis üyeleri 147 oy, CHP’nin 112, BBP’nin 8,HDP’de yedi oy almış. Birleştirme tutanağında ise AK Partiye 7, CHP’ye 147,BBP’ye ise 122 oy şeklinde olmuştur. CHP’den 25 oy öndeyken 140 daha az oy aldığımız görülmektedir. Bu duruma itiraz ettik ve itirazımız da kabul edildi. Yapılan düzeltme ile birlikte 165 oy aleyhimize geçmiştir. Meclis üyeliğinde ki oy farkı ise 278’den 113’e düşmüştür. Kızılpınar mahallesinde bulunan 1221 nolu sandıkta ise belediye başkanlığı seçiminde CHP’nin adayı 112 bizim adayımız 139 oy almışken, ıslak imzalı tutanakta bizim aldığımız oy 29, CHP’nin aldığı oy ise 139 olarak kayıtlara geçilmiştir. Yaptığımız itiraz üzerine 137 oy aleyhimize geçmiştir. 1285 nolu sandıkta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı Kadir Albayrak 72, AK Parti adayı Mestan Özcan 180 oy alırken, kayıtlara ise Albayrak’a 0, Özcan’a ise 72 oy girilmiştir. Arada 108 oy fark varken, 72 oy fark varmış gibi görünüyor. Buna da itiraz edildi ve düzeltilerek 36 oy lehimize geçmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde bir oy önde olan Kadir Albayrak’ın bizim adayımız 35 oy önüne geçmiştir. Bununla ilgili birleştirme tutanağında düzeltilme yapılmıştır. 1268 nolu belediye başkanlığı seçimine itiraz ettik. Sandık başkanın hatasını da düzeltiler” dedi.

 

“GEÇERSİZ SAYILAN BİN 110 OYUMUZ VAR”

 

İtirazların ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Mestan Özcan’ın Çerkezköy’de 35 oyla öne geçtiğini, Belediye Başkanlığı seçimlerinde 137 oyun lehine döndüğünü ve meclis üyeliğinde ise aradaki farkın 278’den 113’e düştüğünü ifade eden Kök “Bunların dışında meclis üyeliği sandıklarında geçersiz oyların tekrar sayılması konusunda itirazımız oldu. Bu itirazımızı ise İlçe Seçim Kurulu red etti. Arada 113 oy gibi bir fark var. Öte yandan sandık müşahitlerin tespit ettiği geçersiz oy kabul edilen ama geçerli olması gereken oyların iptali söz konusudur. Biz bu itirazımızı yaptık. Bütün meclis üyesi sandıklarında tek tek döküm ile yaptık. İlçe seçim kurulu bu itirazı kabul etmedi. Perşembe günü İl Seçim Kuruluna itirazda bulunacağız. 2 bin 869 geçersiz oy var ve aradaki fark 113’tür. Müşahitlerin tespitine göre çok daha öne geçiyoruz. Lehimize sonuçlanması gereken fakat geçersiz sayılan toplam bin 110 oy vardır” diye konuştu.

 

“BİZ İNANIYORUZ”

 

Üst kurulda bu itirazlarının kabul edileceğini ve meclis üyesi sandıklarından çıkan geçersiz oyların tekrar sayılacağına inandıklarını kaydeden Kök “ Bu sayımlar seçim sonucuna da etki edecektir. Çünkü meclis üyeliğinde fazla alan parti kontenjanı da alıyor. Şuan mecliste kontenjanı alan CHP’nin 17, AK Parti’nin ise 14 meclis üyesi vardır. Biz öne geçtiğimiz zaman 17 meclis üyesi çıkartıyoruz ve mecliste de çoğunluğu biz sağlamış oluyoruz. Bu yüzden meclis üyeliği seçimi de çok önemlidir. Biz başkanlık noktasında itiraz etmedik. Çünkü geçersiz oyların toplamı lehimize dönse dahi sonucu değiştirmiyor. Meclis üyesi seçimi bizim lehimize sonuçlanacağına inanıyorum. Çerkezköy’de 92 bin 235 geçerli oyun kullanıldığı bir seçimde 113 oy gerçekten az bir orandır” açıklamasında bulundu.

 

AKAY’I TEBRİK ETTİ

 

Kök “ Seçimlerde oy veren, sandığa giden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bir vatandaşlık görevidir. Hangi adaya, hangi partiye oy verdilerse de saygı duymak gerekiyor. 80 günlük bir teşkilat olarak elimizden geldiğince bütün özverisi ile çalışmıştır. Kadın Kollarımız bu dönem içinde 25 bin 592 eve girmiştir. Gençlik Kollarımız ise çok az uyuyarak büyük özveri ile çalışmıştır. Eksikler ve hatalar olabilir. Teşkilatın yaptığı hatalar benim hatamdır. Herkese hakkımı helal ediyorum. Çerkezköy Belediye Başkanı seçilen Vahap Akay’ı da tebrik ediyorum. Sonuçta bu demokratik bir yarıştır. Vatandaş takdir ettiyse de bunu da kabul etmek zorundayız. Sandığa ve demokrasiye her zaman saygı duyan bir partiyiz” dedi.

 

“BELGESİZ KONUŞMAM”

 

Seçim boyunca mitinglerde eliştirdiğiniz Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı mazbatasını aldıktan sonra makamında hayırlı olsun ziyareti yapacak mısınız ?” sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Kök “ Kendisini seçimlerin ardından telefonla arayarak tebrik ettim. Meydanlarda söylediklerimin her zaman arkasındayım. Ben belgesiz konuşmam. Biz seçim döneminde ‘Çamur at izi kalsın’ diyerek yalan beyanda bulunmadık. Bu doğrudan temin ile alakalı söylemlerimiz olmuştur. Bu faturaların hepsi mevcuttur. Eleştirilerimizin hepsinin de arkasındayım. Beş yıl boyunca da böyle hata yapmaya devam ederse tabiî ki eleştirmeye devam edeceğiz. Bizim görevimiz budur. Bunları söylemez isek koltukları boşuna işgal etmiş olur ve görevimizi yapmamış oluruz. Yapılacak doğrunun da her zaman yanında olacağız. Akay’a sandıkta sorduğum soruların hiçbirinin cevabını da alamadım. Kesin sonuçlar açıklandıktan sonra daha detaylı bir açıklama yapacağım” dedi.

 

“KAYBETTİYSEK BİR HATA VARDIR”

 

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mestan Özcan’ın ve Belediye meclis üyelerinin Cumhur ittifakı adayı Süleyman Kozuva’dan daha fazla oy aldığı sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Kök “ Sadece sonuçlara bakarak yorum yapmak yanlış olur. Sandıkların tek tek incelenmesi gerekiyor. Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı dışında Büyükşehir’de aday çıkarmayan Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi var. Bu kadar kolay tespit etmek gerçekten zordur.Şimdi oturup değerlendirmek doğru değil, sandık sandık bakacağız.Sonuç olarak kaybedilen bir seçim var. Kaybettiysek bir yerde hata vardır. Bu hatayı o,bu,şu yaptı demek kolaydır. En zoru sandık değerlendirmesi yayıp doğruyu bulmaktır. Önümüzdeki beş yıl sonraki seçimlerin startını da bugünden vereceğiz. Çalışmaya başlayacağız ve vatandaşımıza da hatalarımızı soracağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10