"Saray'da halkın iktidarına hoş geldiniz"

31 Mart İdari Genel Seçimlerinde Saray Belediye Başkanlığı'na seçilen Özgen Erkiş, mazbatasını almasının ardından yapılan devir teslim töreni ile eski Belediye Başkanı Nazmi Çoban'da

Saray 3.04.2019 18:51:00 0

Saray’da 2 dönem belediye başkanlığı yapan eski belediye başkanı Nazmi Çoban, seçimi kazanan CHP’li Özgen Erkiş’e koltuğu devretti.

 

 

 

 

MAZBATASINI ALDI

 

CHP’li Özgen Erkiş, ilçe seçim kurulundan mazbatayı aldıktan sonra devir teslim töreni için belediyeye binasının önüne geldi. Belediye binası önünde bugün saat 15:30’da yapılan devir teslim törenine, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç ve çok sayıda partili katıldı.

 

“HARCADIKLARI HER BİR KURUŞUN HESABINI VERECEKLER”

 

Devir teslim töreninde açılış konuşmasını yapan CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, “ Yarışan arkadaşlar arasında başarı kazanmış bir grubuz. Sizlere verdiğimiz sözlere göre Saray’ı saydam bir şekilde yöneteceğiz. Harcadıkları her bir kuruşun hesabını verecekler. Sizlere çağdaş bir saray yaratmak için, cumhuriyetin bize kazandırdıklarını en iyi şekilde yaşamak için hazırlamış oldukları projelerini uygulayacaklar. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor süreçte umutsuzluğa kapılmadan, özgür ve bağımsız bir ülke daha adil bir yönetim anlayışı ile emeğin orantılı bölümüyle, gelişmiş sanayisiyle, mutlu çiftçisiyle daha aydınlık bir gelecek için birlikte mücadele etme anlayışına sahip olmaktan başka bir şansımız kalmamıştır. Gün birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu neden ayrışa değil birleşerek kazanacağız ve ülkeyi yöneteceğiz” dedi.  

 

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BU BAYRAĞI TESLİM EDİYORUM”

 

Aytaç’ın ardından konuşan Eski Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “10 yıl boyunca bana saray belediye başkanlığı onurunu yaşatan siz Saray halkına şükranlarımı sunuyorum. Birlikte çalışmaktan güç aldığım belediye personelimize, alt yapı atılımı ve jeotermal hamlesi başta olmak üzere tarihi kararların altına imza atmaktan gurur duyduğum tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, ekip ortağım olarak gördüğüm bütün muhtarlarımıza, demokratik bir anlayışla birlikte karar aldığımız tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, ilçemizi yönetirken elimiz ayağımız olan konseyimize ve yöneticilerine, tüm siyasi parti temsilcilerine, ve hepsinden önemlisi sonsuz mutluluk duyduğum partim Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum. Partimin temayül yoklamasında birinci çıkarak partimizin adayı olan ve aday olduğundan itibaren 31 Mart seçimlerinde gece gündüz yanında olduğum ve seçimde zaferle çıkarak Cumhuriyet Halk Partisi’nden Saray Belediye Başkanı olan dinamik genç kardeşim Özgen Erkiş ve tüm meclis üyelerini kutluyorum. Seçimin güven içinde geçmesini sağlayan emniyet güçlerine de teşekkür ediyorum. Sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağını 30 yıldan 35 yıla taşıyacak pırıl pırıl genç kardeşlerimize gönül rahatlığıyla bu bayrağı teslim ediyorum” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANLIK ROZETİNİ TAKTI

 

Çoban, konuşmasının ardından belediye başkanlık rozetini Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş’e takarken, Başkan Erkiş ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin rozetini Çoban’a taktı. 

 

“SARAY’DA HALKIN İKTİDARINA HOŞ GELDİNİZ”

 

Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş de, “Huzurlu bir kararlılıkla buraya kadar gelip şu belediye binasının önünde tarihe not düşerken bu ana tanıklık eden sevgili hemşerilerim yıllar sonra müşahede ettikleri bu anı anlatırken sanıyorum şöyle diyecekler, ‘Beklentimiz oydu milliyetçi hareket partisindendik. Adalet Kalkınma Partisi’ndendik. Demokrat Parti’dendik. İyi Parti’dendik. Ve yüzyıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ndendik. Sivil toplum örgütünden Ayaspaşa Talebe Yurdu’ndan, Samsunlular Derneği’nden, Atatürkçü Düşünce Derneği’nden ve o ana kadar siyasiyle hiç ilgisi olmayan bir avuç inanmış insandık. Ve o gün toplumsal geleneğimize uygun bir biçimde parti içi demokrasinin getirdiği bir biçimde ve o gün sosyal mutabakatın Saray’da huzurun getirdiği bir biçimde o gün öyle olması gerekiyordu ve öyle oldu diyecekler” sevgili hemşerilerim. Saray’da halkın iktidarına hoş geldiniz sevgili hemşerilerim” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Erkiş ve beraberindekiler başkanlık makamına geçti. 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10