ÇTSO'da finansal yönetimi eğitimi verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yeni bir eğitime daha ev sahipliği yaparak, üst düzey yöneticileri için 'Finansal Yönetimi' eğitimi verildi. Çerkezköy TSO Konferans Salonu'nda dün saat 13:3

Çerkezköy 3.04.2019 20:06:00 0
ÇTSO

Finansal analiz hakkında bilgi veren AİM Danışmanlık Firması Eğitimcisi Ekrem Dost,  “Bir İşletmenin mali tablolarını en başta işletme yöneticileri olmak üzere bankalar, satıcılar, devlet ve kamu isteyecektir. Bu mali tablolar işletmenin geçmiş bilgilerini gösterir. Bu bilgilerden yola çıkarak gelecek hakkında tahminde  bulunmak isteyen kişiler  bazı analizler yapacaktır.İşte bu incelemeye finansal analiz denir.finansal ile birtakım oranlar ve göstergeler kullanılarak işletmenin geleceği hakkında bazı çıkarsamalarda bulunabilir” diye bilgi verdi.

 

 

 

MALİ TABLO BİLANÇO

 

Dost, “Şirketlerin fotoğrafları olan bilançolar şirketle ilgili yol gösterir. Şirket yönetiminde bulunanlara, hem şirket analizi yapmak durumunda olanlara, firmalarını yatırımcılara açmayı düşünenlere mali tabloların nasıl analiz edileceğine ilişkin bilgileri vermek ve günlük ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede mali analiz yapabilmelerini sağlamaktır. Bu da aktif ve pasif , aktif kalemler ve dönen varlıklar.duran varlıklar,pasif kalemler,kısa vadeli yabancı kaynaklar,uzun vadeli yabancı kaynaklar, öz kaynaklar, gelir tablosudur.’dedi Ekrem Dost Bilanço’yu şöyle tarif etti, “İşletmenin belirli tarihteki varlıklarını ve kaynaklarını gösteren mali tabloya bilanço denir.”

 

BİLANÇO KALEMLERİ

 

Ekrem Dost , “Bilançoda yer alan varlık ve kaynakların tanımını da şöyle dile getirdi, “Dönen varlıklar olarak adlandırdığımız bu konuda, Nakit olarak işletme kasasında yada bankada tutulan paralar ile bir yıl yada daha kısa süre içerisinde paraya çevrilebilecek değerler dönen varlıklar grubunda yer alır. Normal şartlarda bir yıl içinde elden çıkarılması düşünülmeyen, faydaları bir yıl içinde tükenmeyecek varlıklar bu gurupta yer alır. Kısa Vadeli yabancı varlıklar konusunda da, “Bir yıl içinde ödenmesi gereken borçlar kısa vadeli yabancı kaynaklar olarak adlandırılır. İşletmenin bir faaliyet dönemi içerisinde elde ettiği gelir ve karlar elde edilmesi için karladığı gider ve zararları gösteren faaliyet durumu tablosudur” dedi. Ve gelir tablosunun kaynaklarının neler olduğunu da tek tek anlatarak bilgi verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10