15 takım mücadele etti

Çerkezköy, yeni bir şampiyonluğa daha ev sahipliği yaptı. Tekirdağ Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ev sahipliğinde 6-7 Nisan tarih

Çerkezköy 7.04.2019 15:39:00 0
15 takım mücadele etti

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde, Tekirdağ Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Şampiyonası yapıldı. Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan şampiyonaya 15 takım, 75 sporcu ile katılarak mücadele etti. Şampiyonada Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 7 milli sporcusundan 4’ü şampiyonada yer aldı.

 

 

 

 

ŞAMPİYONADA 5 HAKEM GÖREV ALDI

 

6-7 Nisan tarihlerinde Çerkezköy’de yapılan satranç şampiyonası müsabakasında başhakem yardımcılığını Ulusal Hakem Özkan Papatya yaparken, hakemlikte ise Çerkezköylü satranç hakemlerinden Remzi Yakut, Orhan Sönmez, Alper Yeltekin ve Ünal Tuncay görev aldı. Şampiyona boyunca titiz bir yönetim gösteren hakemler sporcuları yakından takip etmeleri de gözden kaçmadı.

 

75 SPORCU KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

 

Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Remzi Yakut, bu şampiyonanın 2010 yılından bu yana devam ettiğini belirterek, “ Biz kulüp olarak 4 yıldır bu şampiyonaya katılıyoruz. Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü  olarak bu şampiyonanın iddialı takımlarındanız. Bu yıl hedefimiz, 17-23 Mayıs tarihleri arasında Çorum’da yapılacak olan Türkiye finallerine katılarak ilk 3 derecedeki kupadan birini Çerkezköy’e getirmektir” dedi.

 

BAŞHAKEM TEŞEKKÜR ETTİ

 

Çerkezköy’de yapılan satranç şampiyonasında başhakem yardımcılığını yapan ulusal hakemlerden Özkan Papatya da, “Çerkezköy’de gerçekleştirilen bu satranç şampiyonası hazırlıkları ve ev sahipliğinden dolayı Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne çok teşekkür ediyoruz. Yapılan hazırlıklardan ve burada gerek hakemler olarak gerek sporcularımızın güzel şekilde ağırlamasında çok memnun kaldık” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’DE SATRANÇ TUTKUNLARINA SATRANÇ TARİHİ ANLATILDI

 

Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilciliği’nin organizatörlüğünde  Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’n da cumartesi günü saat 14:00-15.30 saatleri arasında “Satranç Tarihi” konulu seminer verildi. Satrancın dünü ve bugünü konusunda  bilgi verilirken, dünya satranç şampiyonlarının hayatlarını konu alan “Wilhelm Steinitz” ve “Emanuel Lasker” kitaplarının yazarları Selim Çıtak ve Görkem Sivri, Çerkezköy’deki satranç tutkunlarına satranç tarihini detaylı şekilde anlattı. Selim Çıtak, birinci dünya şampiyonu Wilhelm Steinitz ve onun öncesindeki romantik dönemi anlatırken, Görkem Sivri de 2’nci dünya şampiyonu olan Emanuel Lasker’i anlattı. Satrancın 19. yüzyılın ortalarından 1936 Nottingham Turnuvası’na kadar yaşanmış süreci kapsadığını belirten Sivri,  Paul Morphy, Adolf Anderssen, Johannes Zukertort, Mikhail Chigorin, Isidor Gunsberg, Harry Pillsbury, Frank Marshall, Siegbert Tarrasch, David Janowski, Carl Schlechter, Jose Raul Capablanca ve Akiba Rubinstein gibi isimlerin oyun taktikleri ve satranç yaşam hikayelerini anlattı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10