Asbaş: Bana uzaktan gazel okuma

1911 Çerkezköy Doğanspor üyelerinden Sabri Asbaş geçtiğimiz günlerde kendisine yaptığı açıklamalardan ötürü ateş püsküren 1911 Çerkezköy Doğanspor Eski Başkan Uğur Erem'e cev

7.04.2019 15:45:00 0
  Asbaş: Bana uzaktan gazel okuma

1911 Çerkezköy Doğanspor üyelerinden Sabri Asbaş kulüp binasında açıklama yaparak Eski Başkanlardan Uğur Erem’i bir kez daha eleştirdi.

 

“KENDİSİNİ ESEFLE KINIYORUM”

 

Eski Başkanlardan Uğur Erem’in açıklamalarını talihsizlik olarak nitelendiren Sabri Asbaş “ Kendisini bu açıklamalarından ötürü esefle kınıyorum. Açıklamasında böyle kulüp yönetilmeyeceğini ifade etmiş. Maddi imkanları olduğu halde geçen yıl kendileri hazır para ile bir sene dayanamadı. Atkı sattıklarını ve kapı kapı gezdiklerini söylemiş. O lafları geçecek. O paraların nereden geldiğini biliyoruz. Hepsinin kayıtları ise karar defterinde vardır. Açıklamasında benim kişiliğimle ve şahsımla ilgili kim olduğunu söylemiş. Sabri Asbaş’ın kim olduğunu TFF’nin sitesine girerek, Çerkezköy’de spor camiasına sorarak öğrenir. Ben kendimi hiçbir zaman ön plana çıkarmam ve kişiliğim de bellidir” dedi.

 

“SANE EN TEMEL HAKKIMI SORUYORUM”

 

‘Geçen yıl kulüp başkanı olarak kaç para harcadın’ diyerek Erem’i eleştirmeye devam eden Asbaş “ Sana en temel hakkımı soruyorum. Bu kulübün üyesi herkes bu kulüpten hesap sorabilir. Senin haddine yada hakkında yoktur. Sorma yetkisine de haizdir. Kardeşim ve bazı arkadaşlarımla kulübe para harcayacağım, sen kalkıp kimsenin babasının çiftliği değildir diyeceksin. Bir eğitim camiasından yetişmiş bir kişiye yakışmayacak sözler sarf ediyor. Kendisini esefle kınıyorum” açıklamasında bulundu.

 

“OLDU BİTTİYE GETİRDİLER “

 

Asbaş “ Bu kulübün başkanının kim olduğu belliydi. Biz 7 Mayıs 2018’de alınan karar gereği kongre yaptık. Çoğunluk sağlanmadığı zaman 14 Mayıs’ta yeniden kongre yaptık. O gün divan başkanına sunduğum liste buradadır ve imzalarda vardır. Divan başkanına verdiğim önergede kulübün renginin değişmesi, yönetimin 20 asilden 20 yedek üye olması yönündeydi. Divan başkanının tutanağı da buradadır. Kongrede benim listem oy birliği ile kabul edilmiştir. Bu kongrenin tutanakları karar defterinde nerededir. Karar defteri açtığımızda direkt olarak 20 Mayıs’tan başlıyor. Bunu kısaca oldu bittiye getirdiler. Yönetim 11 Temmuz 2017 tarihi itibariyle başkan Uğur Erem’e bankadan para çekme yetkisi vermiştir. 20 Mayıs 21018’de görev dağılımı yaptınız. Uğur Erem yönetimde bile yoktu. Onun bu parayı çekme yetkisi varmıdır, yokmudur. Yönetmelik gereği dernekler kanununa göre bunun suç olduğunu söylediler” dedi.

 

“TELEFONLARI AÇMIYOR”

 

Hiçbir zaman başkanlıkla işinin olmadığını kaydeden Asbaş “ Biz Doğanspor’un lige katılması için katılım parasını yatırdı. İki kulübün birleşme kararı alındı. Belediye Başkanımız Vahap Akay’a gittik.Hem Doğanspor’un hem de 1911 Çerkezköyspor’un olmayacağını, bu şekilde destek veremeyeceğini söyledi. O gün birlikte konuştuğumuz arkadaşlarımız da şahittir. Biz Doğanspor olarak maçlara çıkmıyoruz ve kalan maçlarımızın hepsini 3-0 mağlup kapatacağız dedi. Bu kulübü yakıştı mı ? bence hiç yakışmadı. Vahap Akay birleşmezsek kulübü kapatacağını söyledi. Birleştireceğiniz kulüplerinin ismini ne koyarsa koyun birleşin ve size her türlü desteği veririm dedi. Ama bu süreç içinde destek vermedi. Belediye başkanımız da kendisinin kasası boş olduğu için takıma destek veremedi. bu sene kamp parası, malzeme parası, yemek kesildi. Kısacası Uğur Erem’in yetkisi 14 Mayıs itibariyle bitmiştir. Bir yıl önce bize bu kulübü benden kurtarın demiştir. Kendisini telefonla arıyorum ve telefonlarımı dahi açmıyor” diye konuştu.

 

“SEN NEREDEYDİN”

 

Uğur Erem’in ‘ sen hangi vasıfla açıklama yapıyorsun’ sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Asbaş “ Seni üye vasfıyla eleştiriyorum. Ben Kazım Asbaş’tan yetki almışım. Kardeşimden aldığım yetkiyle eleştiriyorum. Her üye bu kulüpten hesap sorabilir. Üyeler olarak para nereden geldi nereye gitti sorabilirsiniz. Dört yıl bu kulüp desteklendi ve maddi kaynaklar sağlandı. Bu yıl neden bu kulübe desten sağlanmadı. Uğur Erem kaç yıl nerede top oynamış, nerede yöneticilik yapmış, bunları anlatsın. Yönetici olarak cebinden kaç para harcadın. Çerkezköy’e kaç yılında geldin, kaç yıl öğretmenlik, kaç yıl yöneticilik yaptın. İstasyon mahallesinde köy maçları yaparken siz neredeydiniz.Zor koşullardan malzemesini kendimiz temin edip futbol takımı kurduğumuz günlerde nerdeydin” Çorlu’ya gidip zor koşullarda malzemesini kendimiz temin ettiğimiz, futbol takımı kurduğumuz günlerde neredeydin? Başarıları soruyor bana; 1981 yılında ben tek başıma resmi federe kulüp kurdum. Sarı lacivert Fenerbahçeliyim ben, sarı lacivert Gençlerbirliği futbol takımı kurdum. Sayın Mehmet Uzun, mahalle arkadaşım benim İstasyon’dan. Mahalle arkadaşımız olduğu için Kemal Sağır, o da mahalle arkadaşım. Sanayi girişindeki yağ fabrikasını bilir mi Sayın Hocam. Onun karşısında, caminin yanında, şuan çay içtiği yer var, orada top oynadığımız günleri bilir mi bu arkadaşımız? Bunları söylesin bana” dedi.

 

“BUNLARDAN HABERİ VARMI “

 

Asbaş “ Bizim başarı öykümüzü anlatmaya kalkıyor. Bizim başarı öykümüz meydanda arkadaşlar. Benim Çerkezköy’de kimsenin yapmadığını Sayın Sadık Gürsoy, Sayın Adil Akay, Sayın Mustafa Zümbül, Sayın Mustafa Küçük, Sayın Selahattin Turlin, Sayın Mesut Bektaş bilirler. Türkiye’de belirli yerlerde herkes takım olarak geliyordu ben Sabri Asbaş olarak tek başıma burada… Sayın Hocam burada Kaymakamlık Kupası’nın oynandığından haberi var mı, biliyor mu? Ben tek başıma Çerkezköy’de Kaymakamlık Kupası maçlarını oynatmak için, Çerkezköy’ün şerefini ve haysiyetini kazanmak için Çerkezköy’de Kaymakamlık kupasına takım hazırladım. Bunlardan haberi var mı?Doğanspor’u kim tekrar meydana çıkarttı? Bir ceza parası vardı, kim ödedi? 4 yılda Doğanspor kulübünü Süper Amatör Küme’ye kim çıkarttı? Sabri Asbaş ve Kazım Asbaş mı çıkarttı yoksa Uğur Erem mi çıkarttı? Soruyorum sadece ben, cevap versin kendisi. İstasyon’da biz zor koşullarda kendi babamızın, benim babam 1957 yılında dükkan sahibiydi; dolayısıyla biz oradan kovalara doldurduğumuz gazozları satıp mahalle maçları yapıyorduk. O zamanlar kimsede forma ve ayakkabı yok, malzeme yok. Ben herkese malzeme temin ediyordum. Dolayısıyla benim başarı öykümü kimsenin eleştirmeye hakkı ve haddi yoktur. Bunu net söylüyorum” dedi.

 

“HABERİM YOK”

 

Erem’in ‘ Bölücülük yapıyor’ sözünü esefle kınadığını kaydeden Asbaş, Kulüp otobüsünün arkasında “Siz yokken biz vardık” şeklinde yazı var mı, bunu neye istinaden yazdınız? “ sorusuna ise “Evet duruyor ama ben yazmadım. O yazıdan haberim yok. Bilmediğim şeyi konuşmam. Öyle bir yazı bana göre de yanlış. Ama madem o yazıya istinaden öyle konuşuyorsa peki o zaman 1911 Çerkezköy Doğanspor diye niye bu takım bu lige katıldı? Ben de ona soruyorum. Şimdi burada Doğanspor’un ismi de geçiyor, 1911’in ismi de geçiyor. Skorboard tabelası da duruyor. Şarj almıyor yani arızalı” dedi.

 

“UZAKTAN GAZEL OKUMAKLA OLMAZ”

 

Asbaş “ Açıklamasında küfür ettiğimizi söylemiş. Ben kolay kolay küfür etmem. Giderim otururum adam gibi, gelen misafirlerime ‘hoş geldin’ derim. Arkadaşlarımın da hatırını sorar, bir büyük olarak ve kulübün üyesi olarak protokole otururum. Ben kulüp başkanı olmuşum, olmamışım önemli değildir.Beni eleştireceğine desin ki, ‘Sabri Asbaş sen kaç para harcadın’, onu sor bana. Aktaş Güler, kaç para harcadın? İlhan Tural kaç para harcadın? Onu sor bana.Geçen yıl Uğur Erem’i başarıdan dolayı tebrik ettim. Ben böyle bir spor adamıyım.Sabri ağabey bizi tebrik etmedi dahi, sıkıldım bu işten, dedi. Bir sene dayanamadın mı arkadaş, ben 24 senedir dayanıyorum. Ben sporu seviyorum, spora da her zaman para harcarım. Her zaman da harcayacağım. Yönetici olayım veya olmayayım… Benim daha önceki açıklamamda ‘yeter ki başarı gelsin, ben bu kulüpte malzemecilik yaparım’ dedim. Doğanspor şampiyon olduğu zaman soyunma odasında oyuncuların malzemelerini topladım. Ben öyle bir spor adamıyım. Öyle kendimi yetiştirmiş bir insanım. Bana kimse uzaktan gazel okumasın. Ben hazır parayla da hiçbir zaman yöneticilik yapmadım. Ben kendisini davet ettim, niye gelmedi buraya. Benim telefonumu meşgule atıyor, gel burada beraber tartışalım, beraber soralım bu soruları. Sen sor ben cevap vereyim. Uzaktan gazel okumakla olmaz” dedi.

 

“YETKİ BELGESİNİ GÖSTERSİN”

 

“Eski Başkan Necmettin Çınar Başkanlığında sana verilen yetki belgeni gösterir misin” diyerek konuşmasını sürdüren Asbaş “  Tamam beni kale almadın, beni ‘adam’ sıfatına koymadın kabul ediyorum. 20.05.2018 tarihinde sen direk Necmettin Çınar’ı haberi olmadan kulüp başkanı yaptın. Verdikten sonra burada yönetim kurulu üyeliği var mı, yok. Burada para çekmekle ilgili herhangi bir karar var mı, yok. Peki bu tarihten sonra para çekme yetkisi var mı, yok. Burada para çekme yetkisi kime geçer, Necmettin Çınar’a geçer. Niçin Uğur Erem para çekiyor. Yöneticilerden Yakup Cin’e orada gönderilen paralar var. Yakup Cin’e soruyorum, benim bir şeyden haberim yok diyor” dedi.

 

“KOZUVA’YI BİZ ÇAĞIRMADIK”

 

Asbaş “ Ben ilk açıklamamda Belediye Başkanı Vahap Akay sorumludur derken siyasi olarak açıklama yapmadım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesiyim. Onu bir kere özellikle söyleyeyim. Kimse de bana öyle gazel okumasın. Kamuoyunda konuşulduğu gibi Cumhur ittifakı adayı Süleyman Kozuva’yı soyunma odasına ben çağırmadım. Şerefim ve namusum üzerine yemin ederim. Kimse çağırmadı. Yalnız İlhan Tural kardeşimiz Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı çağırdı. Akay da geldi, kendisine çiçek takdim ettik. Süleyman Kozuva  ilçe başkanıyla beraber maça geldi. Bunu yanlış lanse etmesinler. Sporla siyaseti kimse karıştırmasın. Bunu net söylüyorum. Benim kime oy vereceğimi, kimi seçeceğimi, benim kartım burada, ben açık oynuyorum. Benim bütün sülalem de bellidir” açıklamasında bulundu.

 

GEL BURADA TARTIŞALIM

 

Uğur Erem’i yüz yüze konuşmaya davet eden Asbaş “ Gel yüz yüze basın karşısında tartışalım. Uzakta kafe köşelerinde konuşmasın. Burası kulüp binası, onun da kulübü, benim de kulübüm, senin de kulübündür. Kısacası herkesin kulübüdür. Sana kimse gelme demedi. Yanlış bir şey de söylemiyorum, terbiyem de müsaade etmez. Benim ocağım belli, kişilim belli, yetişme tarzım belli. Bunu kimse yanlış değerlendirmesin” dedi.

 

“ADASPOR MAÇI ÖNCESİ HERKESLE VEDALAŞMIŞ”

 

Kulübü habersiz bir şekilde terk eden antrenör Kaya Tevfik Saygılı’ya tepkisini sürdüren Asbaş “Antrenör hocaya gelince; orada da hata etmiş. 8 maç oynandı arkadaşlar. 8 maç için bu adama 20 bin lira para verdik. Hocaya dedik ki, Kaya Tevfik Hoca’ya, “Hocam siz bir çıkın görelim bakalım, çalışma sisteminiz nasıl, futbolcular sizden memnun olacak mı, motivasyon gösterebilecekler mi?” şeklinde. Benim prensiplerim var, dedi. ‘Ben para almadan sözleşmeyi imzalamam’ dedi. 8 maç için 20 bin TL para aldı.Bir galibiyet bir beraberlik ve üç mağlubiyet almıştır. Adaspor maçından öncede futbolcularla vedalaşıyor, malzemesini topluyor gidiyor. Hiçbir yönetim kurulu arkadaşın haberi yok” dedi.

 

“KİMSE KULAKTAN DOLMA ŞEYLER SÖYLEMESİN”

 

Adaspor maçı kadrosunu kendisinin kurduğu için antrenör Kaya Tevfik Saygılı’nın kulüpten ayrıldığı konusunda ki haberlere de açıklık getiren Asbaş “Adaspor maçında esame listesi yazıldı. Esame listesini yırtın atın dedim. Çünkü hoca orta saha ağırlıklı bir takım yapmış, takımın forvet arkası ve forvetini tribüne göndermiş, Bize gol lazım. Bizim bu maçı mutlaka almamız lazım. Hocama telefon ettim, hocam yaptığınız takım yanlış dedim. Aynen bu kadar. ‘Ben bu maçı alacağım’ dedi. ‘Hocam bu maçı bu takımla alamazsın’ dedim. Alacağım diye konuştu. Bakın bu kadar konuşmamız var. Kimse kulaktan dolma şeyler söylemesin. Bu tamamen Adaspor maçına mağlubiyet için çıkmış. Bu kadar net” dedi.

 

“TALİHSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUM”

 

Eski Başkan Uğur Erem’in konuşmalarının kendisini rahatsız ettiğini yineleyen Asbaş “ Kendisine saygı duyuyorum. Bir eğitimcinin böyle konuşması gerçekten yanlıştır. Öğretmenlerin eğitici olması gerekiyor. Bu farklı bir dille açıklama yapmış. Bunu talihsizlik olarak görüyorum, benim 24 yıllık yöneticilik yaptığım, hangi kademelerde, Çerkezköy Belediyespor’da Çerkezköyspor’da, Ahmet Korkmaz döneminde, Mehmet Uz döneminde, Remzi Garip döneminde, Ali Ertem döneminde hangi görevleri yaptığımı girsinler sitede görsünler. Veya sorsunlar” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10