Çerkezköy, DynEd kullanımında liderliğini sürdürüyor

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il genelinde uygulamaya koyduğu İngilizce Dil Eğitim Sistemi olan DynEd projesi kapsamında Çerkezköy, 2018 Ekim ayından bu yana Tekirdağ il genelinde liderli

Tekirdağ 8.04.2019 13:44:00 0
Çerkezköy, DynEd kullanımında liderliğini sürdürüyor

DynEd Kullanıyor Projesi kapsamında Mart ayında Tekirdağ il geneli DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi kullanımında birinci olan, Çerkezköy’de bu konuda başarı gösteren okullar ödüllendirildi.

 

 

 

ATATÜRK İLKOKULU YİNE BİRİNCİ

 

İlkokullarda, 2019 mart ayında en uzun süre çalışan öğrenciler arasında Atatürk İlkokulu öğrencisi  Eşref Akif Şanlı birinci olurken, Veliköy İlkokulu öğrencisi Ecrin İster ikinci,  Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Beyza Akbulut üçüncü oldu.

 

METİN SEÇKİN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ ZİRVEDE

 

Ortaokullarda 2019 Mart ayında en uzun süre çalışan öğrenciler Metin Seçkin Ortaokulu öğrencileri arasında yer aldı. Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Fahrettin Çukurlu birinci olurken, Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Kübra Canlı ikinci, Metin Seçkin Ortaokulu öğrencisi Cansel İnci üçüncü oldu.

 

LİSELER ARASI

 

Liselerde, 2019 Mart ayında en uzun süre çalışan öğrenciler arasında Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencisi Muammer Uzun olurken, Pakize Narin Anadolu Lisesi Melike Öztürk ikinci, Pakize Narin Anadolu Lisesi Nazar Gönüldes üçüncü oldu.

 

DYNED BAYRAĞININ SAHİBİ METİN SEÇKİN ORTAOKULU OLDU

 

DynEd Bayrağının sahibi ise Metin Seçkin Ortaokulu oldu. Öğrencilerin tamamını sistemde aktif hale getiren; Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, Recep Arif Gabralı İlkokulu, Kızılpınar İlkokulu, Fevzipaşa İlkokulu, Mevlana İlkokulu,  Zeki Algur İlkokulu, Veliköy İmam Hatip Ortaokulu üstün başarı belgesi alırken,  Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu, Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu,  Tepe İlkokulu Başarı Belgesi ile ödüllendirildi.

 

DynEd NEDİR?

 

Öğrencilerin sınıf içi eğitimle bilgisayar destekli yabancı dil eğitimini bireysel eğitim süreci kapsamında bilgisayar destekli olarak çok üst seviyelere çıkar. Bunun ana nedeni her öğrenci bir öğretmen diye düşünüldüğünde bilgisayarın başına geçtiği zaman öğrenci dersin sonuna kadar öğretmeniyle baş başadır ve karşı karşıya kaldığı problem çözme, analiz yapma, sentezleme oranı ve cevap vermek zorunda olduğu sorularda karşılaştırıldığında farkın neler olduğunu öğrenerek çözümlemesi ve başarıya giden doğru yöntemi bulmasıdır.

 

DynEd ÖĞRENCİLERİ AKTİF HALE GETİRİYOR

 

Dyned programının en önemli özelliklerinden birisi de öğrenciyi sürekli aktif halde bulunmaya zorlamasıdır. Aynı zamanda öğrencinin  bilgi seviyesini de sürekli kontrol ederek,  iletişimseldir  ve öğrencinin doğruyu kendi mantığıyla bulmasına yardımcı olur. Bu programın en büyük özelliği ise görselliğin yanı sıra işitseldir ve görsellik vardır. Öğrenci işlenen konuyu içinde bulunulan mevcut koşullardan kolaylıkla anlayabilmesini sağlar. Dili 'anlamlandırma' da da doğru olarak 'öğrenmeye' yol gösterir. 

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10