"800 sanayi kuruluşu 100 binin üzerinde istihdam sağlıyor"

İzmir Teknoloji Üniversitesi Şehircilik ve Mimarlık Akademisi'nde eğitim gören 50 öğrenci, üniversitenin Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu ve öğretim üyeleri 

Çerkezköy 8.04.2019 18:30:00 0

İzmir Teknoloji Üniversitesi Şehircilik ve Mimarlık Akademisi’nde eğitim gören 50 öğrenci, üniversitenin Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu ve öğretim üyeleri   ile birlikte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında verilen eğitimde öğrenciler, Çerkezköy ve Kapaklı’daki organize sanayi bölgeleri ile Çorlu’daki  sanayi bölgeleri hakkında bilgilendirildi.Programın açılış konuşmasını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op.Dr. Ayhan Arslan yaptı. Arslan, “Öncelikle ilçemize yaptığınız ziyaret için sizlere teşekkür ediyorum.Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ülkemizin en önemli sanayi bölgelerinden biridir. Çerkezköy’de 4 organize sanayi bölgesi bulunmaktadır ve yıllık ihracat kapasitesi 3.3 milyar dolardır. 4 organize sanayi bölgemizde toplam 800 sanayi kuruluşu faaliyet göstermekte ve toplamda yüz binin üzerinde istihdam sağlanmaktadır. Çerkezköy organize sanayi bölgeleri ile bölgenin olduğu gibi ülkemizin de cazibe merkezi haline gelmiştir” dedi.

 

TRAKYA’NIN SANAYİ, TURİZM VE EKONOMİK DURUMUNU ÇIKARACAĞIZ

 

Ayhan Arslan’ın ardından konuşan İzmir Teknoloji Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu da, “Bugün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na yapmış olduğumuz ziyaretin amacı sizlerden Çerkezköy, Çorlu’nun ve Trakya’nın üretim alanlarını öğrenmiş olacağız. Ayrıca bölgeniz sanayi, turizm ve ekonomi gibi alanlarını da detaylı olarak öğreneceğiz. Sizlerden alacağımız bilgiler doğrultusunda da bir rapor hazırlayacağız. Hazırladığımız rapordan da sizlere göndereceğiz. Bizleri misafir ettiğiniz içinde sizlere teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

ÇTSO ÜÇ İLÇENİN FAALİYETLERİNİ KAPSIYOR

 

 Çerkezköy Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili bilgiyi Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye Odalar ve İlişkiler Yöneticisi İlknur İnal verdi. İnal, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Çerkezköy,Kapaklı ve Saray ilçeleri olmak üzere 3 ilçenin faaliyetlerini kapsamaktadır. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 4 bin 600 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. Bu üyelerimizin 500’ü sanayicidir. Çerkezköy’de faaliyet gösteren 4 organize sanayi bölgemizin yıllık ihracatı 3.3 milyar dolardır ve 100 binin üzerinde istihdam sağlamaktadır. Çerkezköy’de ülkemizin en büyük sanayi kuruluşları yer almakta ve ülke genelinde ilk 500’e giren 50 firma bulunmaktadır. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün gelişen teknoloji ile birlikte kendini devamlı yenilemekte ve ARGE’ye önem vermektedir. Çerkezköy Organize Sanayi bölgesi ülkemizin önde gelen sanayi bölgesi olduğu gibi ayni zamanda da ülkemizin örnek sanayi bölgesidir. Tekstilden metal sektörüne kadar her alanda faaliyet gösteren sanayi kuruluşları yer almaktadır”dedi. İlknur İnal daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında da detaylı bilgiler verdi.

 

ÇORLU’DA DA 4 OSB FAALİYET GÖSTERİYOR

 

İnal’dan sonra konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Hande Nur Sucukçu da, “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çorlu ve Ergene ilçesi olarak iki ilçenin faaliyetlerini kapsamaktadır. Çorlu’da da 4 organize sanayi bölgesi faaliyet göstermektedir. Çerkezköy’deki gibi Çorlu sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları içinde ülkemizin önde gelen kuruluşları bulunmaktadır. Çorlu Sanayi bölgelerinde de deri sanayinden, tekstil ve metal sektörü, gıda sektöründe faaliyet gösteren sanayi kuruluşları bulunuyor.’dedi Nur, ardından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10