Polis Teşkilatı 174 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'üncü yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuÅ?

Çerkezköy 10.04.2019 13:49:00 0
Polis Teşkilatı 174 yaşında

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 10:30’da başlayan kutlamalar daha sonra Polis Evi’nde düzenlenen kokteyle devam etti.

 

 

 

TÖREN ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan çelenk sunma tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gazi Polis Merkezi Amiri Komiser Yardımcısı Mümin Büyükbüce yaptı. Büyükbüce,  “Bugün, Türk halkının sevgi ve saygısını kazanmış, demokratik hukuk devletinin teminatı olan polis teşkilatımızın 174’üncü yıldönümünü kutluyoruz. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis, vicdanı olmayanların karşısındadır. Teşkilatımız 174 yıldır vidanı olmayan halk düşmanlarının karşısında dimdik durmuş, bu duruşunda pek çok şehitler ve gaziler vermiştir. Bu kayıplar teşkilatımızı zayıflatmamış, daha da güçlenerek yoluna devam etmesinde itici güç olmuştur” dedi.

 

 

POLİS HAFTASINI KUTLADI

 

Ülkemizin birlik ve beraberliğinin devamı, huzur ve güven ortamının sağlanması için 174 yıldır gece gündüz var gücüyle çalışan bir teşkilatın mensupları olmanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Mümin Büyükbüce şöyle devam etti, “Toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizin bekası için yüksek vazife şuuru ile hizmet vermekte olan emniyet teşkilatımızın 174’üncü yılını kutlar, huzur ve başarı dolu nice yıllar dileğiyle bugüne kadar görevini sürdüren ve bu uğurda şehit olan tüm emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, gazi ve emeklilerimiz ile halen görev yapan meslektaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diler, kuruluşumuzun 174’üncü yılında bizleri onurlandıran başta sayın kaymakamımız olmak üzere tüm konuklarımıza, meslektaşlarıma ve saygıdeğer Çerkezköylülere şahsım ve kurumum adına saygılar sunarım” diye konuştu.

 

 

174. YIL PASTASI KESTİLER

 

Çelenk töreninin ardından kutlama programı Çerkezköy Polisevi’nde düzenlenen kokteyl ile devam etti. Protokol üyelerinin Polisevi’nde polis memuru Menekşe Ağırbaş’ın resim sergisini gezmesinin ardından Türk Polis Teşkilatı’nın 174’üncü yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi. Ardından şehit polis kızı olan Emekli Memur Naime Sezgin, kardeşi Emin Sezgin ile birlikte Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi’ye çiçek takdim ederek onun nezdinde tüm emniyet teşkilatının Polis Haftası’nı kutladılar.

 

 TÖRENLERE KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çelenk sunma törenine  ve kokteyle Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Çerkezköy Belediyesi’ni temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Torun, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, 31 Mart Seçimlerinde 2’nci kez Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na seçilen Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsa Altay, İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fergan Genç, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Seçkin, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, İrmet Hospital Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Türker, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türk Kızılayı Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hüseyin Karaca, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı  ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, Çerkezköy Emniyet Hizmetlerini Güçlendirme ve Destekleme Derneği Başkanı Süleyman Ece, polis memurları, gaziler, emekli polisler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 Haber /  Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10