BAL'da işler karıştı

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup'ta 24. hafta 7 karşılaşma ile geride kaldı. Haftaya 5 puan önde geren Edirnespor, 25 Kasım Stadı'nda ağırladığı Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş. maçı sonrasÄ

11.04.2019 18:19:00 0
BAL

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta hafta sonu oynanan yedi karşılaşmada fileler 29 kez havalandırıldı.

 

EDİRNESPOR AVANTAJI KULLANAMADI

 

Edirnespor Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 11'inci grubu 24'üncü hafta maçında kendi evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş.'yi ağırladı.  Maça başlayan her iki takımda kontrolü bir şekilde oynayarak başladılar. İlk 15 dakikada oyuncular bir birlerini tartı. Maçın ilerleyen dakikalarda ise Çengelköy pozisyonlar üretmeye başladı. Edirnespor’un pozisyon bulmasına rağmen golle tanışamadılar. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz tamamlandı. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf olan Edirnespor, bulduğu ataklar ile gol aramaya başladı. İkinci yarı daha hareketli maç haline döndü. Karşılaşmanın 75’inci dakikasında Çengelköy atağında ceza alanı dışından topu ağlarla buluşturacakken,  Edirnespor’lu oyuncu kale arkasında ısındığı sırada ayağını topa uzatmasıyla beraber  golü engellediği  için  hakem penaltı verdi.  Ardından Çengenköy Futbol Yatırımları A.Ş kaydettiği golle öne geçti. Kalan dakikalarda Edirnespor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde Edirnespor’da Onur Atik ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Son dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Edirnespor bu mağlubiyet ile şampiyonluk yolunda ağır bir yara alırken, 51puanla da liderliğini sürdürdü. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise 44 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

 

BEŞ GOLLE KAZANDI

 

Haftaya ikinci sırada giren Modafenspor ise evinde Uzunköprüspor’u konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Modafenspor karşılaşmanın altıncı dakikasında Kweku Asuandzie Baffoe’nin ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Kweku Asuandzie Baffoe karşılaşmanın 15’inci dakikasında sahneye bir kez daha çıkarak farkı ikiye çıkardı. İlk devre ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci devrenin başında Uzunköprüspor Uğur ile bir gol bularak umutlansa da sahneye çıkan Kormishin düzgün bir vuruş ile farkı tekrar ikiye çıkardı. Rahat bir futbol ortaya koyan Modafenspor 75’inci dakikada Aydın Kuzu ile skoru 4-1 yaparken, maçın skorunu tayin eden oyuncu ise 85’inci dakikada Emre Dalgalıdere oldu. Karşılaşmadan da 5-1 galip ayrılan Modafenspor puanını 49 yaparak ikinci sıradaki yerini korurken, Uzunköprüspor ise 26 puanda  kaldı.

 

ADASPOR’U ÜÇ GOLLE GEÇTİ

 

Ligde üçüncü sırada yer alan Yeşilköyspor ise evinde Bigaspor’u  konuk etti. Rakibinin puan kaybettiği haftayı kayıpsız geçmek isteyen ev sahibi ekip Yeşilköyspor karşılaşmanın 20’inci dakikasında Cihan Tan ile bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte büyük moral bulan ev sahibi ekip Yeşilköyspor 32’inci dakikada Gani Balkan ile bir gol daha bularak ilk devreyi 2-0 önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci devresinde konuk ekip Bigaspor Mehmet Yılmaz ile bir gol bularak farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda Enver ile bir gol daha bulan ev sahibi ekip Enver ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 3-1 galip ayrıldı.  Yeşilköyspor bu galibiyet ile puanını 48 yaparken, Bigaspor ise ise 41 puanda kaldı.

 

1911 ÇERKEZKÖY DOĞANSPOR’DAN YARIM DÜZİNE GOL

 

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor Kırklareli deplasmanından çok rahat bir galibiyet çıkardı.Kırklareli Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde oynanan karşılaşmaya temsilcimiz etkili başladı. İlk dakikalardan itibaren rakip kalede gol arayan 1911 Çerkezköy Doğanspor Bayram ile bir gol bularak karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan 1911 Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, ev sahibi ekip Kavaklıspor ise beraberlik için yüklendi. Kavaklıspor’un beraberlik için yüklendiği dakikalarda 1911 Çerkezköy Doğanspor Bayram ile bir gol daha bularak karşılaşmada farkı iki çıkardı.Karşılaşmada iki gol bularak rahatlayan 1911 Çerkezköy Doğanspor karşısında Kavaklıspor kalan dakikalarda varlık gösteremedi. 35’inci dakikada Kadir ile bir gol daha bulan 1911 Çerkezköy Doğanspor farkı üçe çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat oyununu sürdüren 1911 Çerkezköy Doğanspor savunma oyuncusu Can Kahraman ile bir gol daha bularak karşılaşmada 4-0 öne geçti. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 4-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.İkinci devrenin ortalarına doğru atak geliştiren 1911 Çerkezköy Doğanspor da topla buluşan Bayram kendisinin üçüncü takımının ise beşinci golünü kaydetmesini bildi. Zor geçmesi beklenen karşılaşmayı kolaya çeviren 1911 Çerkezköy Doğanspor maçın skorunu tayin eden sporcu ise Kadir oldu. Gelişen 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında topla buluşan Kadir kendisinin ikinci ve takımının altıncı golünü atarak maçın skorunu tayin etti. Karşılaşmadan 6-0 galip ayrılan 1911 Çerkezköy Doğanspor puanını 23 yaparak Çorluspor 1947 ile arasındaki puan farkını da dörde indirdi.

 

TEKİRDAĞSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Ligde zor günler geçiren Tekirdağspor evinde konuk ettiği Kartalspor’u 2-1 mağlup ederek ligde kalma adına önemli bir galibiyete imza atmış oldu. Taraftarı önünde galibiyet isteyen Tekirdağspor 29’uncu dakikada Bülent’in kendi kalesine attığı golle karşılaşmada mağlup duruma düştü. Golün şokunu üzerinden çabuk atan Tekirdağspor kalan dakikalarda beraberlik golü için yüklendi. Karşılaşmanın 37’inci dakikasında gelişen Tekirdağspor atağında topla buluşan Joshua Ankamah düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek skoru eşitledi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımda etkili bir futbol ortaya koydu. Sağlı sollu ataklarını sıklaştıran Tekirdağspor 73’üncü dakikada Alagie Jawneh’in golüyle öne geçti. Mağlup durumdan öne geçmeyi başaran Tekirdağspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Kartalspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Uzatma dakikalarında da her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Tekirdağspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Tekirdağspor bu galibiyet ile puanını 30 yaparken, Kartalspor ise 44 puanda kaldı.

 

ADASPOR ÇOK FARKLI

 

Biga Adaspor düşme potasında yer alan takımlardan İstasyonspor’u ağırladı. Zayıf rakibini 8-1 mağlup etti. Maçın ilk yarısında 7 gol bulan Adaspor, maçın ikinci yarısında 1 gol buldu ancak kalesinde de 1 gol gördü.Biga Adaspor’un gollerini; Semih(3), Muhammed Demir, Rıdvan, Mazlum, Mustafa Demir ve Yunus kaydetti. Biga Adaspor İstasyonspor’u 8-1 mağlup ederek puanını 34’e çıkardı. En yakın rakibi olan Çanakkale Dardanelsporla puan farkını 1’e indirdi.

 

ÇORLUSPOR 1947 İSTEDİĞİNİ ALDI

 

Ligde kalma adına önemli bir karşılaşmaya çıkan Çorluspor 1947 deplasmanda Çanakkale Dardanelspor’a konuk oldu. Her iki takımında mutlak üç puan parolası ile başladığı karşılaşmada savunmalar hata yapmadı. İlk devrenin golsüz eşitlik ile tamamlandığı karşılaşmanın ikinci devresinde de iki ekibinde geliştirdiği ataklar sonuçsuz kalınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Çorluspor 1947 puanını 27’ye, Çanakkale Dardanelspor ise 35’e çıkarttı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10