Çocuklar enerji tasarrufunu resmedecek

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen "Aydınlık Bir Şehir" temalı resim yarışması bu yıl 25 Mart-25 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek. Dereceye

Tekirdağ 12.04.2019 13:43:00 0
Çocuklar enerji tasarrufunu resmedecek

İlkokul çağındaki çocuklara yönelik olarak düzenlenen “Aydınlık Bir Şehir” temalı resim yarışmasıyla gelecek nesillerde enerji tasarrufu bilincine katkı sağladıklarını ifade eden Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri, “Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.(TREDAŞ)çocukların enerji tasarrufu kültürüyle yetişebilmesi için geçtiğimiz yıl ilk adımını attığı projeyi geleneksel hale getirdi. Bu yıl 2.’si düzenlenen ve Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli genelindeki resmi/özel tüm ilkokul öğrencilerine yönelik “Aydınlık Bir Şehir” temalı resim yarışması çocukları enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor” dedi.  

 

SON GÜN 25 NİSAN

 

TREDAŞ’ın, projeyle gelecek nesillerin büyüdüklerinde yaşadıkları alanın ve ülkemizin enerji tasarruflarına yön verebilmesi için farkındalık oluşturmayı hedeflediğini ifade eden yetkililer “25 Mart-25 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılan öğrenciler, enerji tasarrufunu anlattıkları eserlerini kendi okul müdürlüklerine teslim edecek. Okul müdürlükleri de eserleri posta ile TREDAŞ’a ulaştıracak. Yarışmaya başvuran eserler, TREDAŞ sorumluluğunda belirlenen jüri ve konunun uzmanları tarafından değerlendirilecek. Kazanan yarışmacılar, 7 Mayıs 2018 tarihinde www.tredas.com.tr adresinden duyurulacak.  Dereceye giren çocuklara bisiklet, scooter ve tablet hediye edilecek” dedi.

 

KATILIM ŞARTLARI

 

Sergilenmeye değer eserlerden oluşan bir resim sergisinin de açılacağını ifade eden yetkililer, “Katılım şartları, Resim “Enerji Tasarrufu” konusuna uygun yapılmalıdır. Yarışmaya katılacak eserler bir kenarı 270-300 mm, diğer kenarı 420-450 mm arasındaki ebatlara sahip kağıtlara sulu, kuru, pastel veya yağlı boya ile yapılmalıdır. Yarışmaya katılan eserlerin arka yüzüne öğrencinin adı-soyadı, sınıfı, yaşı, okul bilgisi, öğretmen adı ve okul adresi mutlaka yazılmalıdır. Yarışmaya 1,2,3, ve 4’üncü sınıflar katılabilir” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10