Demircan: Halkın gönlünde muktedir olduk

Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Tekirdağ 14.04.2019 17:07:00 0
Demircan: Halkın gönlünde muktedir olduk

TEŞEKKÜR ETTİ

 

31 Mart yerel seçimlerinin Tekirdağ ve ilçelerine hayırlı olmasını temenni eden Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan “ Seçimleri hak edenler kazandı. Bizlere bu arada destek olan oy veren bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Hepsini de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“BİZİ ÇALIŞMALARIMIZDAN YILDIRTMADI”

 

İki aylık propaganda döneminde meydanlarda dur durak bilmeden mücadele ettiklerini kaydeden Demircan “ Kapı kapı dolaşarak tüm ilçelerimizdeki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Biz aynı zamanda siyasi partiden ziyade bir hareketiz. Bunun içindir ki şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşantısını ve davasını anlatmak ise asli görevimizdir. Bu süreç içinde zaman zaman üzerimize oynanan oyunlara, yapılan tahriklere, seçim irtibat büromuzun afişlerinin yırtılmasını ve Çerkezköy genelindeki afişlerimizin zarar görmesi bizi çalışmalarımızdan yıldırtmadı. Aksine birbirimize daha da kenetlenmemize vesile oldu” dedi.

 

“ SEÇİMLERE HER ZAMAN DAİMA HAZIRIZ”

 

Demircan “ Seçimi kaybetmiş olabiliriz ama hiç iktidara gelmemiş de olabiliriz ama bunu çok iyi biliyoruz ki biz halkın gönlünde muktedir oldu. Partimiz siyaseti her zaman siyaset yapmaya özen gösteren, bel altı vuruşlar yapmayan, centilmenlik içersinde hoşgörü içersinde ‘özümüz millet sözümüz’ hizmet diyerek seçim propagandası sürdürdü. Yine bu esnada kırdığımız dostlarımız ve partililer varsa da haklarını helal etsinler. Her an seçim varmış gibi partimiz ve Alperen ocaklarıyla birlikte daima hazırız ve çalışmalarımızı da bu yönde sürdürmekteyiz. Bizlere oy veren vermeyen vatandaşlarımıza saygımız sonsuzdur. Vatandaşın teveccühünü alarak belediyeleri kazanan başkanları tebrik ediyoruz” dedi.

 

“KAMUOYU GÖRMÜŞ OLDU “

 

Demircan “ Bu seçimler göstermiştir ki büyük parti küçük parti ayrımı olmadığını, bir oyun neler değiştirebileceğini,Çerkezköy’de meclis üyeliğinin ve üç kontenjan adayının kaderinin 68 oyla belirlendiğini gördük. Kısacası küçük partinin Çerkezköy’de bin 686 oyunun neleri değiştirebileceğini kamuoyu görmüş oldu” dedi.

 

“KARA BİR LEKE OLARAK GEÇMİŞTİR”

 

Sayımı iki haftadır tamamlanamayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine de göndermede bulunan Demircan “ Türkiye gerçekten zorlu bir süreçten geçiyor. Tarihinde ilk kez böyle bir seçim yaşamaktadır. Demokrasinin olduğu ülkelerde insanlar seçimle gelirler, seçimle giderler. Halkın önündeki en büyük olay sandıktır. Her zaman sandıktan çıkana saygı duyulması gerekiyor ve buna da uyma mecburiyeti vardır. Seçim günü gece 23.00’de seçimi 3 bin 800 oyla kazandığını söyleyen 13-14 bin oyun ne olduğunu çok iyi bilirler. O yüzden halkın iradesine de saygı duymaları gerekiyor. Sandıklarda itiraz hakkı varsa da seçim sonuçlarına da saygı duymak zorundalar. İnsanları görmeye, dünya devletleri gözünde küçük düşürmeye de kimsenin hakkı yoktur. İstanbul seçimleri Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Görev süreleri dolmasına rağmen, görev sürelerini bir yıl daha uzatan hükümet en büyük baskıyı şuan YSK üyelerine yapmaktadır.  Bir an önce netliğe kavuşturulup sandıktan kim çıktıysa mazbatasının verilmesi gerekiyor. İstanbul siyaseti Türkiye siyasetini ilgilendirmektedir. 3 saatte Türkiye’nin yüzde 70’ini saydınız, iki haftadır İstanbul’u sayamadınız. Sayımın bir an önce tamamlanmasını, demokrasinin ve halk idaresinin gereğinin yerine getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10