Kapaklıspor'un gençleri ilk turda veda etti

Kırklareli'de devam eden Türkiye şampiyonası birinci kademe maçlarında Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı ikinci maçında Kocaeli 41 FK Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. İlk devresi karşıl

Kapaklı 14.04.2019 17:48:00 0
Kapaklıspor

Tekirdağ U-15 ligi A, B ve C grup liderleri olan Tekirdağspor, Çorlu Kültür Spor ve Kapaklıspor arasında oyanan play offkarşılaşmalarını lider olarak tamamlayan Kapaklıspor takımı, Türkiye şampiyonası birinci kademe maçları için Kırklareli’ye gitmeye hak kazandı.

 

İKİ GRUPTA ALTI TAKIM YER ALDI

 

2018-2019 sezonu U15 Türkiye Şampiyonası 1.Kademe müsabakaları  İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir, Aydın, Muğla, Denizli, Adana, Aksaray, Osmaniye, Kahramanmaraş, Van, Siirt, Artvin, Kırıkkale, Çankırı, Ordu ve Bayburt illeri olmak üzere 22 grup merkezinde 131 takımın katılımıyla oynandı. İkinci kademe müsabakaları, birinci kademede grup birincisi olan 22 takımın katılımıyla 4 ayrı grup merkezinde final müsabakaları ise ikinci kademede grup birincisi olan 4 takımın katılımıyla oynanacak. Kırklareli’de 11- 14 Nisan 2019 tarihinde başlayan karşılaşmalarda iki grupta İstanbul’dan Beylikdüzü, Çamlıcaspor, Kocaeli’nden Körfez Gençlerbirliği, Kocaeli 41 Futbol Kulübü, Edirne’den Fatihspor ve Tekirdağ’Dan Kapaklıspor yer aldı.

 

İLK MAÇINA ÇIKTI

 

Kırklareli’de oynanan ilk tur müsabakalarında Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı ilk karşılaşmasında İstanbul Çamlıcaspor ile karşı karşıya geldi. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı ilerleyen bölümlere doğru Furkan Baki Özsayın’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı kalan dakikalarda ikinci gol için yüklenirken, İstanbul temsilcisi ise beraberlik için bastırdı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı.

 

ÜÇ GOLLE KAZANDI

 

Karşılaşmanın ilk devresini önde tamamlayan Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı ikinci devreye de fırtına gibi başladı. Karşılaşmanın 37’inci dakikada sahneye çakın Murat Yaldız düzgün bir vuruş ile farkı ikiye çıkartarak takımını rahatlattı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı Furkan Baki Özsayın ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı.

 

BERABERLİĞİ YAKALADI  

 

Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı ikinci maçında Kocaeli 41 Futbol Takımına konuk oldu. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı ilerleyen bölümlere doğru kalesinde gördüğü golle mağlup duruma düştü. Oyun disiplininden kopmayan Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı 20’inci dakikada Murat Yaldız’ın ayağından bulduğu şık golle skoru eşitledi. Müthiş çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde her iki takımında geliştirdiği ataklar sonuçsuz kaldı.

 

İLK TURDAN VEDA ETTİ

 

İlk devresi karşılıklı gollerle tamamlanan zorlu karşılaşmanın ikinci devresinde temsilcimiz Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı rakibine göre etkisiz oldu. Oyunda hakimiyeti eline alan Kocaeli 41 Futbol Takımı bulduğu golle karşılaşmada ikinci kez öne geçti. Rakibi karşısında mağlup duruma düşen ve beraberlik için yüklenen Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı kontra ataktan kalesinde bir gol daha görerek karşılaşmada iki farklı mağlup duruma düştü. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kocaeli 41 Futbol Takımının 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonucun ardından Kocaeli takımı ikinci tura yükselirken, Kapaklıspor U-15 Futbol Takımı ise turnuvaya ilk turdan veda etmiş oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10