Türk Ulaşım Sen'den Çerkezköy çıkarması

Bugün Çerkezköy'e gelen Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, Türk Ulaşım-Sen üyeleri ile buluştu ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Çalışanl

Çerkezköy 16.04.2019 17:32:00 0
Türk Ulaşım Sen

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, Genel Başkan Yardımcısı Fuat Demirdöven, İstanbul Türk Ulaşım-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar bugün sabah saat 10.00’da Çerkezköy’e geldi. Heyet Türk Ulaşım Sen Çerkezköy Temsilcisi Abdurrahman Fırtın ve Çerkezköy TCDD Türk Ulaşım Sen üyeleri ile bir araya geldi. 

 

 

“FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNALIM İSTEDİK”

 

Programda konuşan Türk Ulaşım Sen 3 Nolu Şube Başkanı Öztürk Çınar “Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak’ın Edirne’de bir programı var. Geçerken de Çerkezköy’de görev yapan arkadaşlarımızın hal hatırını soralım deyip, fikir alışverişinde bulunalım istedik” dedi.

 

“BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTILAR”

 

Göreve geldikleri 24 Şubat 2018 tarihinden itibaren 81 ili ve ilçelerdeki istasyonları karış karış gezdiklerini kaydeden Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak “ Sendikamıza üye olan olmayan herkesin elini sıkmaya çalıştık. Bugün de Edirne’de 81 ilimizi sonlandırmış olacağız. Bizlerin koltuk, makam ve mevki sevdamızın olmadığını biliyorsunuz. 14 aydır Ankara’da bir ay oturmadık. Sendikalar olmak zorundadır. Sizlerin özlük, sosyal, mali haklarını savunma noktasında yanınızda olmalıyız. Kısacısı işi layık olana, işin ehline verilmelidir. Üç dönem yetkili olan sendikanın maalesef bir arpa boyu kadar yol gidemediğini, masada bizlerin 16+16 istediğini yüzde 3.5 imza atarak nasıl hüsrana uğrattıkları ortadadır. Biz işi ehline verelim erbabına verelim, layık olan insanların çalışanların sosyal mali haklarının kazanımları çalışanların hak ettiği yerden olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

 

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ALANLARDA OLACAĞIZ”

 

Özlük, sosyal ve mali hakların tamamının muhatabının toplu sözleşme masası olduğunu kaydeden Albayrak “Ama bugün bakıldığında bir arpa boyu kadar yol gitmeyen, hükümetin zam oranının altında zama imza atan sendikadan ciddiyet bekleyemezsiniz. Kurumların ikiye bölünmesi milattır diyenleri biliyorsunuz. Biz kurumların şirketleşme anlamında bir tezgah olduğunu söyledik. Perşembenin gelişi Çarşamba’dan bellidir. O yüzden artık işin ehline verilmesini, hak edenlerin o masada olması gerektiğini savunuyoruz. Bizim için üye sayısı önemli değildir, biz insan odaklıyız. Bir üye bizim için önemlidir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi ile ülkemizi karış karış gezerek üye arkadaşlarımızın yanına gitmeye devam edeceğiz. Kısacası gece gündüz demeden alanlarda olacağız.

 

“YANINIZDA OLACAĞIZ”

 

Albayrak “ Bugün 3600 ek göstergenin sadece dört meslek grubuna verileceğinin söylenmesi üzerine bizler de tüm kamuda çalışan arkadaşlarımız için çalışma yaptık. Bununla ilgili yetkililer ile görüştük. Makam sahiplerine 3600 ek göstergenin herkese verilmesi noktasında çalışma yaptık. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna önergemiz verildi. Lise, önlisans, lisans mezunlarının 800’er puan artırılarak bir kademeli bir şekilde geçişinin sağlanması için çalışma yaptık. Plan ve Bütçe komisyonunda hazırlıklar bitiyor ve Genel kurula gönderecekler. Bu konunun da takipçisi olacağız. Bizler her zaman memur kardeşlerimizin sosyal ve mali haklarında yanında olacağımızı bilmenizi isteriz. Ulaşım Sen ve Türkiye Kamu Sen gerçek sendikacılık yapıyor. Bunu da 81 ilimizde 30 bin arkadaşımızın elini sıkarak ortaya koyduk” dedi.

 

“SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

 

Çalışanların sorunlarını ve sıkıntılarını bildiklerini ifade eden Albayrak “ Teşhisi ve tedavi yöntemlerini de biliyoruz. İşin çekirdeğinden gelen bir arkadaşınızım. Balans taşları üzerinde gezmiş, yeri gelmiş makinistlik, teknisyenlik yapmış bir kişiyim. Kısacası her kademede 35 yıldır çalıştım. Damdan düşende değilim. Kısacası sizlerin çalışma şartlarını en iyi bilenim. Toplu sözleşme masasında da sizlerin haklarını almadan da kalkmayacağımızdan da şüpheniz olmasın. Bugün 6780 lira yoksulluk sınırının olduğu ülkemizde maalesef yüzde 3.5 zam ile masadan kalkıyorsanız burada farklı bir şeyler var demektir. Biz memurun yanındayız ve memurun sözcüsüyüz. Artık iş ehline verilmeli, burada kim layıksa onu yapmalıdır. Yapamayan varsa o masadan kalkmalıdır. Yetki verdiğiniz üç yılık sendika bu başaramıyorsa o zaman onları oyundan çıkaracaksınız. Biz onların kullanamadığı 45 günlük süreyi son saniyesine kadar kullanacağımızı, tüm özlük haklarınızı alacağınızdan da şüpheniz olmasın. Sendikacılık yapıyorsanız o masadan kalkmayacaksınız. Biz hakkımızı söke söke alırız. Biz geldiğimiz zaman ısrarcı olacağız” dedi.

 

 Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10