Vali Yıldırım, muhtarlarla bir araya geldi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçilerek mazbatasını alan Muratlılı ve Süleymanpaşalı muhtarlarla bir araya geldi. Devlet idaresindeki en küçük birimin  muht

Tekirdağ 17.04.2019 14:56:00 0
Vali Yıldırım, muhtarlarla bir araya geldi

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ilk olarak Süleymanpaşa’ya giderek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla bir araya geldi.

 

İLK DURAĞI SÜLEYMANPAŞA OLDU

 

Tekirdağ Polisevi’nde düzenlenen buluşmada Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş,  İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın,  İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Uğur Avcı, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Müdürleri ve Muhtarlar hazır bulundu.

 

“SİZLERE YARDIMCI OLABİLMEK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt tarafından muhtarlara mevzuat ve muhtar bilgi sistemi ile ilgili eğitim verilmesinin ardından konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Güzel bir seçim geçirdik, bu seçim sonuncunda da vatandaşlarımız, sizlerin yaşadığı mahallelerde tercihte bulundular ve sizleri seçtiler. Sizler de onlara hizmet edebilmek için elinizden geleni yapacaksınız. Bizler de kamu kurumları olarak sizlere yardımcı olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Tabi ki muhtarlarımız, yaşadıkları mahallelerde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını öncelikle öğrenecekler. Sayın Kaymakamımızın söylediğine göre 73 muhtarımızdan 34’ü değişmiş, sizlerden önce görev yapan muhtar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni seçilmiş olan muhtarlarımıza da hayırlı, uğurlu olsun diyorum. Tekrar seçilmiş olan muhtarlarımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

 

“KAPILARIMIZ HER ZAMAN MUHTARLARIMIZA AÇIK”

 

Devlet idaresindeki en küçük birimin  muhtarlıklar olduğunu belirten  Vali Yıldırım “ Muhtarlıklar hakikaten bizim, çalışırken hem gözümüz kulağımız hem elimiz ayağımızdır.  Kapılarımız her zaman muhtarlarımıza açıktır. Sadece kapımız değil, gönlümüzde açıktır. Devlet teşkilatının iyi işlemesi için gerekli olan mekanizmalardan bir tanesisiniz. Hep birlikte biz, uyum içerisinde çalışırsak vatandaşımıza güzel hizmetler götürebiliriz. Bu uyum içerisindeki çalışma, bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte, elbirliğiyle sağlanacaktır diye düşünüyorum. Buraya toplanmadan önce arkadaşlarımız, size bilgilendirmelerde bulundular. Yeni seçilmiş arkadaşlarımıza ne yapabileceklerine dair yol göstermek, bir açılımda bulunmak, ufuklarını genişletmek için bu toplantı yapıldı. Hem bir arada olup herkesin birbirini görmesi, tanışması hem de tekrar seçilen ve ilk defa seçilen muhtarlarımızı tebrik etmek amacıyla toplandık. Bundan sonra inşallah hep birlikte çalışmaya, hep birlikte üretmeye ve vatandaşımıza daha güzel hizmetler götürmeye, onların ihtiyaçlarını olabildiğince, devletimizin bize sağladığı imkanlar nispetinde yapmaya devam edeceğiz. Allah hepimize hayırlı uğurlu eylesin, inşallah güzel hizmetlere vesile olacaktır.” dedi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

 

MURATLI’DAKİ MUHTARLARLA DA BİR ARAYA GELDİ

 

Vali Yıldırım Süleymanpaşa’nın ardından Muratlı’ya giderek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçilerek mazbatasını alan muhtarlarla bir araya geldi.  Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen buluşmada Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Müdürleri ve Muhtarlar yer aldı.

 

MUHTARLARA EĞİTİM VERİLDİ

 

Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak tarafından muhtarlara mevzuat ve muhtar bilgi sistemi ile ilgili eğitim vermesinin ardından konuşan Vali Yıldırım; “Bazı muhtar arkadaşlarımız yeniden seçildi, bazı muhtar arkadaşlarımız yeni seçildiler. Hepinize, hayırlı uğurlu olsun. Türk idare sisteminde en küçük idare birimi olan mahallenin yöneticileri olarak seçildiniz. 5 yıl süreyle de bu görevi, inşallah layıkıyla yerine getireceksiniz. Muhtarlık önemli bir idare kademesidir. Mahallerinizde bir sorun olduğunda öncelikle sizlere soruyoruz. İdarenin bulunduğunuz mahalledeki gözü kulağısınız, aynı şekilde mahallenizde yaşayan vatandaşlarımızın da gözü kulağısınız. Oradaki insanlarımızın taleplerini bizlere, iletecek olan insanlarsınız.” dedi. Ardından muhtarlar söz alarak mahallelerin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Yıldırım’a iletti.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10