Anasayfa
Yazarlar
Foto Galeri
WEB TV
E-Gazete
Resmi İlanlar
Anket
Künye
Reklam
İletişim
Çerkezköy
24 Ağustos 2019 Cumartesi
Tekirdağ
Çerkezköy
Çorlu
Ergene
Hayrabolu
Kapaklı
M.Ereğlisi
Malkara
Muratlı
Saray
Süleymanpaşa
Şarköy
Bölge
Spor
Geleneksel yemekler yarıştı
Geleneksel yemekler yarıştı
Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde 43. Turizm Haftası dolayısıyla Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi. Yarışmada 55 yiyecek çeşidi, jüri üyeleri tarafından 5 kategoride değerlendirilirken,  dereceye giren yemeklerin sahibine çeşitli ödüller verildi.
  1. Facebook Paylaş

  2. Twitter Paylaş

  3. Google+ Paylaş

Haberin Yayın Tarihi: 18.04.2019 15:09
16 Punto 18 Punto 20 Punto 24 Punto

 Tekirdağ'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Yöresi Geleneksel Yemek Yarışması düzenlendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Süleymanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen yarışmaya Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Kültür ve Turizm İl Müdür V. Abdullah Barut, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, yarışmacılar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

“YEMEKLERİMİZİN TANITILMASI SON YILLARDA İHMAL EDİLDİ”

 

Düzenlenen yarışmada konuşan Tekirdağ Kültür ve Turizm İl Müdür V. Abdullah Barut, "Milli kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan, sofralarımızın ve yemeklerimizin tanıtılması son yıllarda ihmal edilmiştir. Zengin mutfak kültürümüz adeta unutulmaya yüz tutmuştur. Geleneksel mutfak kültürümüzün damak tadı olan etli ve sebzeli yemeklerimiz, börek ve tatlılarımız adeta unutulmuş. Yemek kitaplarında ya da sohbetler arasında sözde kalmışlardır" dedi.

 

“ÇALIŞMANIN HAYAT BULMASINI İSTİYORUZ”

 

1854’ten sonra Tekirdağ ve çevresinde çok zengin bir mutfak kültürünün meydana geldiğini ifade eden Barut, "Bölgemizin genel mutfak lezzetlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımak amacıyla yemek yarışması her yıl Turizm Haftası etkinlikleri içerisinde geleneksel hale gelmiştir. Amacımız genel damak tatlarımız yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaşılmasını sağlamaktır. Ancak bu etkinliklerle ikinci bir amacımız da şehrimize gelen misafirlerimize yerel lezzetlerimizin tanıtılması noktasında eksikliğini hissettiğimiz bir lokantanın açılması olacaktır. Bu noktada Tekirdağ Lokantacılar Pastacılar Odası'nca bir çalışma yapılması ve bu çalışmanın hayat bulmasını istiyoruz" dedi.

 

55 YEMEK YARIŞTI

 

Yarışmada 55 yiyecek çeşidi, jüri üyeleri tarafından 5 kategoride değerlendirildi.  Dereceye giren yemeklerin sahibine çeşitli ödüller verildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

Etiketler:
Gönder Yazdır Yorum Yap Facebook Twitter FriendFeed Google
   YORUMLAR
   YORUM YAZ
Adınız :
E-mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu
:

   DİĞER HABERLER
BUGÜN DÜN BU HAFTA BU AY
Sorunların odağındaki Asbaş soruları yanıtladı
Kapaklı’da doğalgaz aranıyor
1500 yıllık Tevrat tefsiri bulundu.
Çetin: Talep edersek sonuç alırız
Halkımızın güvenine layık olacağız
Kırtasiyecilerde de okul hareketliliği başladı
Harf inkılabının 91’inci yıl dönümü kutlandı
  ANKET
ÇERKEZKÖY'ÜN SOKAK VE MAHALLELERİNDE YAPILAN SOKAK DÜĞÜNLERİ YASAKLANMALI MI?
HAYIR YASAKLANMAMALI
EVET KESİNLİKLE YASAKLANMALI
  CERKEZKOY KONUSUYOR
  GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ
Akşam Gazetesi Cumhuriyet Gazetesi Dünya Gazetesi Fanatik Gazetesi Fotomac Gazetesi
Gunes Gazetesi Haberturk Gazetesi Hurriyet Gazetesi Milli Gazete Milliyet Gazetesi
Posta Gazetesi Radikal Gazetesi Sabah Gazetesi Sozcu Gazetesi Star Gazetesi
Takvim Gazetesi Türkiye Gazetesi Vatan Gazetesi Vakit Gazetesi Yeni Çağ Gazetesi
Çerkezköy
Çerkezköy Alp Ajans Haber, Gazetecilik, Basın Yayın, Matbaacılık Ltd. Şti.
Fevzi Paşa Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi No:89 Çerkezköy / TEKİRDAĞ
Tel: 0 282 726 17 66 - 725 20 25 - 725 26 80 Fax: 0 282 725 26 44
E-mail: haber@cerkezkoyhaber.com.tr  -  kardes@cerkezkoyhaber.com.tr
Alp Medya