Öğrendiler, ürettiler, paylaşıyorlar

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kurslardaki kursiyerler ihtiyaç sahiplerine el uzatacak projeler hazırlayıp hayata geçiriyor.  'Giyim Üretim Teknolojileri' kursiyerleri 'Minik

Çerkezköy 18.04.2019 17:39:00 0
 Öğrendiler, ürettiler, paylaşıyorlar

Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde yüzlerce kursa imza atan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi, açtığı ‘Giyim Üretim Teknoloji’ kursu ile de, kursiyerler hem dikiş mesleğini öğreniyor, hem de ihtiyaç sahibi öğrencilere elbise dikiyorlar.

 

 

HUMMALI BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORLAR

 

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ‘Giyim Üretim Teknolojileri’ kursiyerleri hayata geçirdikleri ‘Minik Papatyalar’ projesi kapsamında ihtiyaç sahibi çocuklar için hummalı bir çalışma yürütüyor. Bir yıldır düzenli olarak kurslara katılan kursiyerler el emekleriyle ihtiyaç sahibi çocukların imdadına yetişiyor. Proje kapsamında Royal Kimya fabrikasının temin ettiği kumaşları, kursiyerler kıyafet olarak dikiyorlar. Kursiyerlerin gönüllülük esasıyla diktiği kıyafetler ise ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor.

 

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kursiyerlere meslek ve beceri kazandırırken, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de katılmalarına olanak sağladıklarını kaydeden Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman “ Proje kapsamında Royal Kimya kumaş desteği sağlarken, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de baskı konusunda bizlere yardımcı oldu. Kıyafetlerimizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  öncesi 8 yaş kız ve erkek öğrenciler için 210 adet özel baskılı tişört, 8 yaş kız öğrenciler için 33 adet fırfırlı elbise, 8 yaş erkek çocukları için 23 adet tişört, 8 yaş kız çocukları için 18 adet tayt, 6 yaş kız-erkek öğrenciler için 25 tişört, beş yaş kız çocuklar için 25 adet elbise ve tayt, 10 yaş kız ve erkek öğrenciler için ise 13 adet sweatshirt diktik ve yüzlerini güldürmek istedik. Tek tek paketlediğimiz kıyafetleri belirlediğimiz ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtacağız. Kursiyerlerimiz bir yıl boyunca aldıkları eğitim karşılığında dikiş nakış öğrendiler. Ardından ise seri üretim yapacak hale geldiler. Kursiyerlerimiz ile Ramazan bayramında da Çerkezköy’deki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza kıyafet dikmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“350 ÇOCUĞUMUZA ULAŞTIK”

 

Çalışmalara bir yıl önce başladıklarını kaydeden Proje Koordinatörü ve Giyim Üretim Teknolojileri öğretmeni Esin Güngör İnce “ Yola tasarla, kes, dik sloganı ile çıktık. Kursiyerlerimizin de madde ve manevi destekleriyle bu projeyi hayata geçirdik. Kursiyerlerimizin özverili çalışmalarıyla böyle bir proje ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 250 ihtiyaç sahibine kursiyerlerimizin temin ettiği kumaşlarla kıyafet diktik. Bu yıl ise proje kapsamında sayıyı artırdık ve Royal Kimya ile işbirliği yaptık. Kendileri bize kumaş temini yaparak tişörtler tasarlayıp üretime geçtik. 18 kursiyerimiz ile birlikte yaklaşık 350 kıyafet diktik. Kursiyerlerimiz hem zamanlarından hem de emeklerinden verdiler. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Amacımız ise gelecek yıl bu sayıyı bine çıkartmaktır. Ayrıca tüm halk eğitim merkezlerinin bu projeyi örnek almasını istiyoruz. Diğer halk eğitim merkezleri projeyi benimseyip üretmeleri gerekir ki, daha fazla çocuğumuz gülsün.  Elimizdeki imkanlarla bu kadar yapabildik, teçhizat eksiklerimizi tamamladığımız takdirde daha fazla çocuğa ulaşabiliriz. Seri üretim yaptık ve konfeksiyon gibi çalıştık” dedi.

 

Haber /Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10