Hayırseverler kervanına Güner de katıldı

Çerkezköy'de eğitime destek vermek amacıyla hayırseverler tarafından yaptırılan okullara bir yenisi daha ekleniyor. Hayırsever Fikri Güner tarafından İstasyon Mahallesi Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip O

Çerkezköy 19.04.2019 16:12:00 0
Hayırseverler kervanına Güner de katıldı

Güner, kendisine bu gibi hayır işlerinde yol gösteren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e teşekkür etti.Çerkezköy ilçe genelinde hayırseverler tarafından yaptırılan okulların sayısı artmaya devam ederken 1 okulun daha protokolü imzalandı.

 

 

PROTOKOL İMZALANDI

 

İstasyon Mahallesi 848 ada 8 parsel üzerinde 310 metrekarelik alan üzerine hayırsever Fikri Güner tarafından yaptırılacak 3 derslikli anokulu binası ve arsa hibesi protokol Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve Hayırsever Fikri Güner  tarafından Valilik makamında imzalandı.

 

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AÇILACAK

 

3 derslik anaokulunun 2019-2020 eğitim ve öğretim yılına yetişeceğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş “ İstasyon Mahallesi Hacı Fahri Zümbül İmam Hatip Ortaokulu arkasında bulunan 848 ada 8 parsel üzerindeki 310 metrekarelik arsa üzerine bina edilecek Fikri Güner Anaokulu bodrum, zemin artı bir olarak kullanabilin üç derslikten oluşacak. Okulumuzun arsası da hayırseverimiz tarafından bağışlanmıştır. 2019 Eylül ayında eğitim öğretime açılması planlanan okulumuzun Çerkezköy’ümüze, Tekirdağ ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

10’UNCU OKUL OLACAK

 

24 derslikli Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Bilimler Lisesi, 24 derslikli Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 8 derslikli Fatih Bozkurt anokulu, 32 derslikli Yusun Şenel Ortaokulu, 32 derslik OSB Ortaokulu, 21 derslikli Metin Seçkin Ortaokulu, 6 derslikli Müjgan-Serkan anaokulu, 16 dersilkli Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi, 21 derslikli Zeki Algur İlkokulunun ardından Fikri Güner tarafından yaptırılarak üç derslikli anaokulu son iki yılda Çerkezköy’de hayırseverler tarafından yapılan 10’uncu okul olacak.

 

“HERŞEYİN BAŞI EĞİTİMDİR”

 

Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesinde 45 yıldır oto yedek parça ve oto aksesuar işi yaptığını kaydeden Fikri Güner eğitime vereceği katkılardan dolayı çok mutluğu olduğunu, ömrü yettiği sürece eğitime katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti. Kendisine bu gibi hayır işlerinde yol gösteren Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’e teşekkür eden hayırsever Fikri Güner “ Eğitime bağışladığım arsayı 20 yıl önce aldım. Hayalimde Çerkezköy’e bir okul kazandırmak vardı. Okul yapma fikrimin ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile gerekli prosedürleri yerine getirerek yerimi bağışladım.Allaha şükürler olsun ki bugün Valilik makamında okulun protokolünü de imzaladık. Geleceğin teminatı çocukların daha rahat bir ortamda eğitim görmeleri için böyle bir destekte bulunduk. Herkesin karınca kararınca eğitime destek vermesi gerekiyor. Kısacası her şeyin başı eğitimdir” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10