"Kreş ve çocuk bakımevi istiyoruz"

Hizmet-İş Sendikası Tekirdağ İl Başkanlığı Kadın Komite Başkanı Elif Sağlam, çalışan kadınların kreş ve çocuk bakımevi sorunu ile ilgili, Hizmet-iş Sendikası olarak tüm kurumlarda Ã?

Tekirdağ 19.04.2019 16:50:00 0

Hizmet-iş Sendikası Kadın Komitesi olarak kreş ve çocuk bakımevi talebinin gerçekleşmesi için Hizmet-iş Sendikası’nın Türkiye genelinde başlatmış olduğu imza kampanyasına her kesimin destek verip katılım sağlaması gerektiğini belirten Hizmet-İş Sendikası Tekirdağ İl Başkanlığı Kadın Komite Başkanı Elif Sağlam, bu sorunun sadece Tekirdağ’ın değil tüm ülkenin sorunu olduğuna vurguladı.

 

“ÇOCUKLAR DAHA DONANIMLI BÜYÜYECEK”

 

Çocukların doğumdan itibaren bakımı ve eğitimi için başta ailelerin olmak üzere sosyal devletin tüm kurumlarının ortak sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Elif Sağlam, “Çocuk bakımı kamusal kreşlerde ücretsiz olarak sağlanırsa uzun dönemde ekonomik ve toplumsal getirisi çok daha fazla olacaktır. Hem kadınlar çalışma yaşamına daha rahat katılacak, daha üretken ve verimli olacaklar, hem de kreş eğitimi alan çocuklar daha donanımlı büyüyecekler. Tüm kamu kurumlarında; 7/24 açık, ücretsiz, nitelikli eğitim ve bakım hizmeti sunan sadece çalışan kadınlara değil, çalışanlarında çocukları için denetimi Bakanlık tarafında yapılan bağımsız kreşler açılması zorunluluğu getirilmelidir. Günümüzde Kadın çalışanların ülke ekonomisine katkılarının ne derece arttığı gözler önündedir ve bu katkıların daha da artabilmesi için kadın çalışanlarımızın sayının artması açısından çalışma koşullarını olabildiğince rahatlatmak adına bu kampanyamızın gerçekleşmesi temenni ediyorum “diye konuştu.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10